Kategorije
Multimedija

Ruksak za laptop mora biti udoban

Glavna prednost laptopa nad stolnim računalima je njihova fleksibilnost – svoj laptop sa sobom možete ponijeti bilo gdje i na njemu raditi kada god vam to odgovara. Ipak, želite li svoj laptop nositi sa sobom po gradu ili na put, važno je da ga smjestite u sigurnu i čvrstu torbu, koja će ga štititi od udaraca, ali i vama olakšati prenošenje!

 

Ruksak umjesto torbe

Iako se na tržištu mogu pronaći razne verzije običnih torbi, ruksak za laptop je generalno popularnija i sigurnija opcija. Iako ne toliko teški kao prije, ruksaci danas i dalje teže nekoliko kilograma. Odlučite li se za običnu torbu, težinu cijelog laptopa nosite na jednoj strani tijela, a to može dovesti do bolova u leđima i ramenima, pogotovo ako se radi o dugom vremenu. Ruksak za laptop stoga je mnogo bolja opcija, jer raspoređuje težinu torbe na obje strane u istoj mjeri.

Po vašoj mjeri

Kod odabira ruksaka za laptop, na umu morate imati svoje navike i potrebe. Prije svega, važna je veličina laptopa, koja će odrediti minimalnu veličinu ruksaka koju morate potražiti. Nadalje, važno je da razmislite o tome trebaju li vam dodatci poput otvora za powerbank, pretinca za vodu, dodatnog džepa za sitnice, unutrašnjih pretinaca i odvojaka za više uređaja i slično. Na tržištu se danas može pronaći niz dizajna ruksaka za laptop, od onih uskih u koje stane samo laptop, do onih većih a pretincima za dodatne stvari.

Udobnost je bitna

Bez obzira na veličinu ruksaka za laptop, veoma je važno uložiti u udobnost – naramenice koje se urezuju i poleđina koja vam ne pristaje uz leđa nakon kratkog vremena postati će problem. Stoga radije uložite u skuplje, ali udobnije modele, jer ćete od njih na kraju imati više koristi te ćete ih vjerojatno češće nositi, uz mnogo manje neugodnosti i bolova.

Provjerite ponudu na web stranici www.harveynorman.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *