Kategorije
Multimedija

Samsung S2 zacrtao smjernice razvoja

Razvoj mobilne tehnologije i Samsung S2

Kada je Samsung lansirao svoj model Samsung Galaxy S, ozbiljno je ugrozio Appleovu hegemoniju na tržištu tako zvanih pametnih telefona. U više pogledima čak je nadmašio iPhone i pokazao svijetu, da se Samsung svakako ne predaje u borbi za udio tržišta pametnih telefona. Kada je izašao Samsung S2, također nazvan Galaxy samo novije generacije, mnogi poznavaoci su ga smatrali najboljim telefonom ikada. Apple se je morao u to vrijeme dodatno potruditi i na tržište izbaciti svoj novi iPhone, koji prema mnogima nije bio puno bolji od Samsung S2, po nekima je bio čak i lošiji.

 

Rivalstvo između Apple-a i Samsung-a
Rivalstvo između Apple-a i Samsung-a

Rivalstvo između Apple-a i Samsung-a

Utrka između te dvojice nije nova i vuče se već godinama. Ništa čudno znači, da se te dvije tvrtke neprestano susreću na raznim sudovima i parnicama. Proizvodi kakav je Samsung S2 ili Appleov iPhone prođu kroz niz testiranja i pregleda ne bi li se ustanovilo da je neki patent jednoga bio upotrijebljen kod izrade drugog. Jedna najpoznatijih sudskih bitaka vodila se zbog Samsungove tablice Galaxy Tab, za koji Apple tvrdi da je kopija iPad-a. Kako bilo da bilo, sličnosti među proizvodima će uvijek postojati, no, treba je paziti i na zaštitu intelektualnog vlasništva.

 

Tko voli neka izvoli

Uvijek će se naći netko tko više voli Samsung S2 ili iPhone. Svatko zagovara svoga favorita i argumentira zašto je neki od njih bolji od drugoga. Na kraju, oba su još uvijek samo mobiteli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.