Kategorije
Sport

Skijanje je sve popularnija zanimacija zimi

Ljeto je već dugi niz godina mnogima sinonim za godišnji odmor, odlazak na more i slično. No, u posljednjih nekoliko godina sve je više onih koji svoj ljetni odmor zamjenjuju onim zimskim i koriste ga za odlazak na skijanje. Sve većoj popularnosti skijanja vjerojatno doprinosi i sve veći broj agencija koje nude brojne aranžmane za skijanje u raznim destinacijama, od Hrvatske pa sve do država poput Slovenije, Francuske, Švicarske i drugih.

skijanje

Skijaška oprema

Skijanje kod nekih još uvijek nije toliko dobro prihvaćeno zbog činjenice da ipak morate imati odreðenu skijašku opremu. Prije svega, bit će vam potrebne skije. Dolaze u velikom cjenovnom rasponu, no ako ste početnik, bit će vam dovoljni i oni jeftiniji modeli. Takoðer, ako ste početnik u skijanju, vjerojatno ih nećete sami niti znati odabrati. Zato je najbolje posjetiti Hervis trgovinu sa skijaškom opremom te tamo na licu mjesta dobiti savjet za kupnju.

A kako bi vam bilo ugodno na skijama, morate kupiti i skijašku odjeću i obuću. Najbitnije su svakako hlače i jakna. Temperature su često vrlo niske i ako nemate odgovarajuću odjeću, bit će vam vrlo hladno. Zato je skijaška odjeća izraðena od više slojeva kako bi vam osigurala dobru toplinsku zaštitu.

Iznajmljivanje skijaške opreme

Skijanje je moguće čak i ako nemate vlastitu skijašku opremu, čega mnogi nisu svjesni. Naime, skijašku opremu možete iznajmiti. Tako neke trgovine koje primjerice prodaju skije nude i mogućnost da ih iznajmite. Ista stvar je i sa skijaškom odjećom i obućom. Ovo je odlična mogućnost za sve početnike da se okušaju u svijetu skijanja, bez da moraju potrošiti puno novca na skupu skijašku opremu.

A nakon tog probnog perioda, s iznajmljenom opremom, ako shvate da im se skijanje sviða i da će redovito skijati, onda se mogu zaputiti u trgovinu sa skijaškom opremom i kupiti svoju vlastitu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *