Kategorije
Sport

Sportske novosti s nama već od 1945.

Sportske novosti prije Ilustrirane fiskulturne novine

Časopis Sportske novosti je s nama već više od 60 godina. Prvi broj je izašao pod imenom Ilustrirane fiskulturne novine, gdje ste mogli naći najnovije podatke o sportu i poviše ilustriranih slika, koje su prikazivale igraće nogometa, događaje koji su se nedavno odvijali na sportskim terenima i slično. Tadašnji urednik je bio Vladimir Bičanić. Od 1945. godine do 1949. novine izlaze jednom tjedno a zatim čak dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Sportske novosti su se u ono vrijeme također zvale Narodni sport, a iza 1951. godine izlazile su čak tri puta tjedno.

 

Sportske novosti
Sportske novosti

Pod kućom Vjesnik doživljava veliki uspjeh

1962. godine novine Narodni sport prelaze u sastav kuće Vjesnik i mijenja ime u Sportske novosti. Od tada Sportske novosti izlaze pet puta tjedno, a kasnije, od 1967. godine čak svaki dan osim nedjelje. U bivšoj Jugoslaviji te su novine bile najtraženije među sportskim časopisima, pogotovo zahvaljujući kompetentnim novinarima i stručnom uredničkom timu, koji se brinuo da vijesti obuhvaćaju i međunarodni prostor sporta. Također su pripomogli i veliki uspjesi Jugoslavenskih sportaša u ono vrijeme.

 

Časopis Sportske novosti
Časopis Sportske novosti

Sportske i na internetu

Nakon pada Jugoslavije Sportske novosti su privatizirane i nekoliko puta su mijenjale vlasnika. Od 2008. godine Sportske novosti možete čitati i na internetu, što daje časopisu moderan oblik i s time širu klijentelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.