Kategorije
kuča

Štednjaci koji pomažu u kuhanju

Štednjaci su srce kuhinje, koji uz hladnjak i sudoper čine tri najvažnije točke u pripremi hrane. Veoma je bitno za kakav štednjak ćete se odlučiti, jer osim održavanja i potrošnje energije vrsta štednjaka itekako utječe i na vaš svakodnevni život te brzinu i efikasnost kojom ćete pripremati jela u kuhinji, bilo za sebe, goste ili obitelj.

barvne kuhinje

Dimenzije

Dimenzije štednjaka trebali biste odrediti prema količini slobodnog prostora koji imate u kuhinji, ali i navikama kuhanja. Volite li pripremati velike obroke za mnogo ljudi, male dimenzije mogle bi znatno utjecati na užitak kuhanja, stoga pripazite. Standardne širine štednjaka su od 50cm do 60 cm iako se na tržištu mogu naći štednjaci sa čak 90 cm širine. Širina također ovisi i o tome kupujete li štednjak s pećnicom ili ploču za kuhanje i ugradbenu pećnicu zasebno; trebate li neke nekonvencionalne dimenzije, bolje je birati odvojene elemente.

Ploča štednjaka i pećnica

Ploča za kuhanje dio je štednjaka koji ćete koristiti najviše, pa je stoga važno obratiti pozornost na vrste grijača koje štednjak ima, a najčešće se radi o 4 ploče (iako ih može biti i manje ili više). Ploča štednjaka može imati samo strujne grijače, plin ili staklo-keramičku ploču, ili pak kombinaciju strujnih grijača i plina. Većina štednjaka dolazi sa pećnicom na struju, iako se uz malo truda mogu pronaći i štednjaci s plinskim pećnicama. Odabir vrste grijaćih ploča i vrste pećnice ključan je za brzinu kuhanja, potrošnju energije i jednostavnost održavanja.

Ugradnja štednjaka

Pri kupnji štednjaka na umu morate imati kako cijevi i regulator za plin te kablovi za struju ne dolaze sa štednjakom, pa ih prije ugradnje morate nabaviti. Štednjaci koji koriste plin mogu se priključiti ili na plinsku bocu ili na gradsku mrežu zemnog plina. Odlučite li se za gradsku mrežu, priključak mora napraviti osoba iz ovlaštenog servisa, iz sigurnosnih razloga, a prije montaže potrebno je nabaviti sve potrebne materijale. Provjerite ponudu na web stranici www.harveynorman.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *