Kategorije
Uncategorized

Što je stolni tenis igra te koja su njegova pravila?

Stolni tenis igra, mnogi ju nazivaju i tenis u malome iliti ping-pong, neminovno podsjeća na običnu tenisku igru. Neki podatci ukazuju na to da potječe iz godine 1880., iz Engleske gdje su tamošnji bogatiji pripadnici klasa igrali ovaj sport razon…

Stolni tenis igra, mnogi ju nazivaju i tenis u malome iliti ping-pong, neminovno podsjeća na običnu tenisku igru. Neki podatci ukazuju na to da potječe iz godine 1880., iz Engleske gdje su tamošnji bogatiji pripadnici klasa igrali ovaj sport razonode radi, a smatra se kako su na tu zamisao došli radi skučenijeg prostora kojeg su imali u svojim kućama. Dok se igraći reketi i loptica nisu formirali u izgled onom nalik današnjem, ljudi su se snalazili pa su se igrali svim predmetima koje su imali u kući, a koji su im mogli poslužiti. Od godine 1901.-1903. bili su izrađeni drveni reketi i celuloidna bijela loptica, kakvu i dan danas koristimo. 

Pravila igre stolnog tenisa su relativno jednostavna. Igra se do 11 bodova, u 3-4 seta, s tim da je jedino pravilo koje određuje pobjednika to da razliak između njih mora biti 2 boda. Dakle, pravila znate, a opremu i stol za stolni tenis lako ćete pronaći u bolje opremljenim sportskim trgovinama te Vam ništa više ne nedostaje da uživate u igri.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *