Sve veća rezolucija hd televizora tra15

Oznake

Povezani postovi

Sve veća rezolucija hd televizora

Ako ste se odlučili za kupnju novog televizora, to će zasigurno biti neki hd tv primjerak. Naime, tržište je danas preplavljeno televizorima novije generacije, ili skraćeno hd tv. To su televizori koje krasi puno veća rezolucija nego što je ona kod starih, crt televizora. To znači da ćete imati kristalno čistu sliku i živopisne boje. Ako prelazite s nekog starog televizora na hd tv, vjerojatno će vam trebati određeno vrijeme da se naviknete jer razlika će biti ogromna. Ali kad se naviknete, vjerojatno ćete se pitati kako ste mogli tako dugo živjeti bez hd televizora.

 HD Televizor

HD Rezolucije

U posljednjih nekoliko godina, kada je u pitanju hd tv, uglavnom ste mogli vidjeti dvije oznake, hd ready i full hd. Prva se odnosila na video formata 720p i rezoluciju 1280×720. Kada biste na takvom televizoru pustili nešto namijenjeno za veću rezoluciju, vidjeli biste format prilagođen toj smanjenoj rezoluciji. No, oni koji su kupili full hd tv, mogli su uživati u video formatu 1080p ili 1080i te rezoluciji od čak 1920×1080. Zbog dosta velike razlike u cijenama, mnogi su se ipak radije odlučivali za hd ready varijantu.

Danas se to smatra već relativno zastarjelom tehnologijom kada je hd tv u pitanju i mogu se pronaći televizori s još većim rezolucijama. Primjerice, 2k je bio poprilična revolucija, ali već prije nekoliko mjeseci su se na tržištu pojavili televizori s impresivnom 8k rezolucijom. Naravno, proizvođači se koriste i raznim trikovima te neke svoje modele nazivaju posebnim kraticama koje samo oni koriste.

Cijene HD televizora

Cijene najnovijih hd televizora su uvijek visoke, ali zbog toga možete puno jeftinije kupiti televizore nešto starije generacije. A upravo ti stariji televizori su nekad imali vrlo visoku cijenu. Pripazite samo da prilikom kupnje kupite novi, zapakirani televizor, a ne onaj iz izloga koji je već radio dugo sati. Jer televizori imaju i svoj radni vijek koji je povezan s brojem sati koliko je televizor radio.

Cijene HD televizora u Harvey Normanu

  • Full HD LED TV Hitachi 32HB4T62 , Smart | Internet cijena : 1.799,00 kn,
  • Full HD LED TV TESLA 40S317BF | Cijena: 2.099,00 kn,
  • Full HD LED TV LG 49LJ624V, Smart | Cijena: 4.299,00 kn.

https://www.harveynorman.hr/odjeli/audio-video-foto/tv/full-hd-tv