Kategorije
Obuća

Veliki asortiman Havaianas japanki

Iako Havaianas proizvodi razne proizvode, daleko najpopularniji proizvod su njihove japanke. U početku su bile rezervirane samo za stanovnike Brazila, ali vrlo brzo su se zbog te popularnosti proširile i diljem svijeta.

Japanke za muškarce, žene i djecu

Havaianas japanke su izrazito popularne iz dva razloga. Dostupno je mnoštvo različitih modela, a ujedno su modeli prilagođeni muškarcima, žena i djeci. Iako su dostupni jednobojni modeli, upravo oni modeli veselih, šarenih boja se odlično prodaju. Havaianas se potrudio kako bi njihovi modeli bili vrlo zanimljivi i djeci. Da bi to postigao, nije dovoljno da japanke budu samo šarenih boja. Bitno je da je da su oslikane motivima raznih dječjih animiranih filmova. Voli li vaše dijete Mickeya, Batmana, Malce i slične likove, možete biti sigurni da će obožavati svoje japanke. Upravo ti likovi nalaze se na unutrašnjoj strani gazišta.

Posebna izdanja

Još jedna stvar izdvaja Havaianas od ostalih proizvođača. Oni su poznati po svojim posebnim izdanjima japanki. Radi se o posebnom asortimanu japanki koje su karakteristične za neko razdoblje. Primjer jedne linije koja je polučila odlične prodajne rezultate dogodio se 1998.g. za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu u Francuskoj. Poznato je da su Brazilci strastveni navijači svoje nogometne reprezentacije te da na sve načine to žele pokazati. Havaianas je zbog toga na tržište pustio posebno izdanje japanki koje su na traci koja ide oko prstiju imale brazilsku zastavu. Samo taj mali detalj bio je dovoljan da se rasprodaju gotovo sve proizvedene količine.

Od ostalih posebnih izdanja, njihove japanke za djecu često prate trenutno popularne animirane filmove. Primjerice, kada je u kina došao animirani film „Malci“, Havaianas je na tržište izbacio japanke s likovima iz tog crtića. Naravno, nije potrebno ni spominjati da su te japanke postale pravi hit među djecom diljem svijeta i kako su djeca s oduševljenjem nosila upravo te japanke.

Kategorije
Obuća

Five Fingers tenisice pružaju osjećaj hodanja bez obuće

Kada su se na tržištu prvi put pojavile Five Fingers tenisice, malo tko im je predviđao uspješnu budućnost. Izgledale su potpuno drugačije od onoga na što su kupci navikli i upravo je to bio razlog zabrinutosti hoće li ovakav tip tenisica biti dobro prihvaćen ili ne. No, Five Fingers tenisice su postale i više nego popularna linija tenisica i danas je dostupno jako puno različitih modela.

Karakteristike

Osnovna karakteristika i ono po čemu ćete odmah prepoznati ove tenisice je njihov prednji dio. Za razliku od klasičnih tenisica koji imaju cijeli fiksni prednji dio, Five Fingers tenisice imaju utore za svaki prst. Kada obujete Five Fingers tenisice, imate osjećaj kao da hodate bosi, budući da vam se u svakom utoru nalazi po jedan prst.
Prilikom izrade koriste se razni materijali, ali osnovna zamisao ovih tenisica je da budu vrlo elastične što je uspješno postignuto. Ta elastičnost u kombinaciji s posebno dizajniranim prednjim dijelom za prste, čine ove tenisice vrlo udobnim za nošenje.

Rezultati nošenja Five Fingers tenisica

Tvrtka Vibram dugo je vremena lažno oglašavala Five Fingers tenisice kao učinkovito pomagalo za ojačavanje mišića. Iako su mnogi ljudi i sami posvjedočili da osjećaju promjenu u jačini mišića nakon dugotrajnog nošenja Five Fingers tenisica, to nikada nije službeno potvrđeno. To je za posljedicu imalu tužbu protiv tvrtke Vibram koja je proglašena krivim za lažno oglašavanje i morala kupcima isplatiti više milijunsku odštetu.
Tvrtka je nastavila dalje reklamirati Five Fingers tenisice kao revolucionarni proizvod, ali bez usporedbi s mogućim zdravstvenim poboljšanjima, kao što su ojačavanje mišiča i slično. Iako mnogi i danas smatraju da su im Five Fingers tenisice pomogle u zdravstvene svrhe, to nije dokazano. No, ono što je sigurno je da ove tenisice izgledaju drugačije od bilo kojih drugih tenisica, a isto tako i osjećaj prilikom nošenja je jedinstven.

http://www.tenisice.hr/

Kategorije
Sport

Adidas ima prepoznatljive proizvode

Uđete li u neku trgovinu sa sportskom odjećom i obućom, vjerojatno ćete jako brzo prepoznati Adidasove proizvode.
Prepoznatljivost brenda
Adidas je poznat po tri paralelne crte koje se mogu pronaći na njihovim proizvodima. Na isti način napravljen je i njihov logo. Karakterističnog je izgleda i sastavljen je od tri nakošene paralelne crte. Zanimljivost je i to što je samo ime registrirano s početnim malim slovom.
Uz samo ime Adidas veže se i popularna priča da je ime nastalo kombinacijom početnih slova izraza „All Day I Dream About Sports“, no ta priča ipak nije točna. Ime Adidas nastalo je kombinacijom nadimka i prva 3 slova prezimena njegova osnivača, Adolfa Dasslera. Naime, Adolfov nadimak je bio Adi te su tome dodana prva 3 slova njegova prezimena Dassler i tako je nastalo ime danas svjetski popularne tvrtke Adidas.
Iako na prvi pogled logo izgleda jednostavan, tvrtka ga je vrlo vješto ukomponirala u svoje proizvode tako da danas imamo ogroman izbor njihovih proizvoda karakterističnog izgleda.
Proizvodi
Adidas je najveću slavu stekao proizvodnjom tenisica za različite namjene. Posebno se izdvajaju po proizvodnji tenisica i kopački za nogomet, a o njihovoj kvaliteti govori činjenica da upravo njihovu obuću koriste brojne popularne nogometne ekipe. Isto tako, Adidas ima potpisane ekskluzivne ugovore s određenim igračima u pojedinačnim sportovima, poput tenisa, za koje izrađuje posebnu liniju proizvoda, od kompletne odjeće i obuće do nekih rekvizita. Naravno, ti proizvodi mogu se kupiti i u trgovinama, ali nerijetko po dosta većim cijenama od ostalih proizvoda.
Osim popularne obuće za mnogo raznih sportova, Adidas ima i vrlo uspješnu liniju odjevnih predmeta. Tako u asortimanu imaju odjeću za muškarce, žene i djecu. To su proizvodi poput trenirki, majica s dugim i kratkim rukavima, hlača, itd.
Osim toga, Adidas proizvodi i razne dodatke, poput lopti, satova, naočala i dr. Bez obzira za koji se proizvod odlučili, možete biti sigurni u odličnu kvalitetu koju Adidas nudi svojim kupcima.

Više informacija

Kategorije
Obuća

Pravilnim odabirom kopački biti ćete još efikasniji na nogometnom terenu

Kopačke od vas neće učiniti vrhunskog nogometaša, ali mogu vam pomoći da igrate efikasnije i da budete sigurniji od ozljeda. Mnogi ne pridaju mnogo značaja kupnji novih kopački pa nakon kupnje nisu zadovoljni. Zato je potrebno obratiti pažnju na nekoliko činjenica prije nego krenete u kupovinu.
Odabir kopački ovisno o poziciji na kojoj igrate
Kada krenete trenirati nogomet ili ga krenete samo rekreativno igrati, kroz neko vrijeme ćete ustanoviti koja pozicija na terenu vam najviše odgovara. U tih nekoliko prvih početnih treninga, treneri mogu procijeniti da li biste bili dobri kao napadač, krilo, obrambeni igrač ili pak golman. Nakon toga, možete potražiti kopačke koje su namijenjene toj poziciji. Napadači bi tako trebali uvijek tražiti vrlo lake kopačke koje će im omogućiti veću brzinu i okretnost zbog pozicije na kojoj igraju. Slična stvar je i s kopačkama za igrače na krilu budući da oni često moraju mijenjati smjer. Obrambeni pak igrači trebaju čvrste kopačke kako bi se što više zaštitili od ozljeda budući da će imati mnogo kontakta sa suparničkim igračima. Za golmane se rade posebne kopačke koje im omogućuju odlično trenje, ali i jednostavnu brzu promjenu smjera koja im je potrebna.
Veličina kopački
Kao i kod klasičnih tenisica, vrlo je bitno da kupite kopačke odgovarajuće veličine. No, preporuka je kupiti nešto malo veći broj od onog koji vam savršeno odgovara. Razlog je taj što ćete prilikom igranja vrlo vjerojatno nositi i čarape i štucne pa ukoliko ste kupili kopačke koje jedva obujete s jednim čarapama, kasnije biste mogli imati problema. Mnoge kopačke se danas u trgovinama mogu pronaći u velikim rasponu brojeva. I dok su kod klasičnih tenisica ti brojevi uglavnom cijeli, kopačke su dostupne i u nekoliko brojeva s neznatnom razlikom, poput brojeva 45.5 ili 45 1/3. Zato svakako u trgovini isprobajte nekoliko različitih brojeva kako bi pronašli onaj odgovarajući.

www.hervis.hr/store/Svijet-sporta/Nogomet/Kopa%C4%8Dke/c/3_fussball_fussballschuhe

Kategorije
Obuća Odjeća

Adidas proizvodi opremu za jako mnogo različitih sportova

Osim po proizvodnji vrlo kvalitetne sportske odjeće i obuće, Adidas je vrlo respektabilno ime koje se povezuje s mnogim sportovima. Malo koja tvrtka se može pohvaliti s toliko kvalitetnih proizvoda namijenjenih sportašima.

Nogometna ponuda

Ponuda opreme za nogomet je oduvijek jedno od glavnih fokusa tvrtke Adidas. Njihova kopačka, Copa Mundial, puštena u prodaju 1979.g. i danas se smatra jednom od najpopularnijih i najprodavanijih modela tenisica ikad.
Adidas je glavni dobavljač sportske odjeće i opreme za brojne velike nogometne ekipe te posjeduju ekskluzivan ugovor s jednom od najvećih nogometnih momčadi svijeta, Bayern Munichom. Isto tako, sponzoriraju i mnoge poznate igrače te izrađuju odjeću i obuću upravo po njihovim željama.
Osim toga, Adidas proizvodi i kompletnu opremu za suce koja se koristi na mnogim velikim natjecanjima kao i u nekim ligama. A nerijetko se i njihove lopte koriste na najprestižnijim natjecanjima.

Teniska ponuda

U svijetu tenisa, nerijetko ćete na igračima vidjeti upravo Adidas znak. Adidas sponzorira mnoge poznate teniske zvijezde, a 2009.g. objavljeni su i detalji ugovora s Andy Murrayom koji je za petogodišnji ugovor dobio gotovo 25 mil. dolara. Osim same opreme, Adidas u ponudi ima i nekoliko vrsta reketa namijenjenih različitim profilima igrača.

Ostali sportovi

Teško je nabrojati sportove u kojima na nekim dresovima ili obući nećete vidjeti prepoznatljiv Adidasov logo. Između ostalih sportova, Adidas se ističe u kriketu gdje također sponzorira nekoliko istaknutih igrača. Isto tako, njihovi proizvodi prepoznati su i u košarkaškom svijetu, iako je u tom sportu konkurencija vrlo jaka.
Adidas se i jako probio na neke manje popularnije sportove koji također imaju veliku publiku. Tako je Adidas vrlo cijenjeno ime u skateboarding svijetu. Proizvode posebnu obuću za ovaj sport, a okušali su se i u redizajniranju stare obuće. Osim toga, imaju ugovore s brojnim poznatim imenima iz ovoga sporta koji nose njihovu odjeću.

http://www.tenisice.hr/Adidas/

Kategorije
Obuća Sport

Kod kupnje cipele pripazite da su udobne

Cipele, čija je primarna uloga i svrha postojanja zaštita ljudskog stopala od hladnoće i površine terena za hodanje, postale su zbog modernih trendova uzrok mnogih zdravstvenih problema te se zbog izgleda kompromitira zdravlje i udobnost. Žene bi trebale samo u iznimnim situacijama posezati za visokim petama. Na izbor odgovarajuće visine pete kod cipela utječe tjelesna težina, visina, dužina, širina i oblik stopala te tip držanja tijela i hoda. Muškarci bi trebali izbjegavati uske i tijesne kalupe te bi doživljaj udobnosti trebao biti na prvom mjestu. Pri tome se treba pažnju posvetiti fleksibilnom i mekanom međupotplatu koji bi smanjio pritisak na stopalo te štitio naša stopala, zblobove i kralježnicu te držao higijenu na visokom nivou.

Udobnost i zdravlje na prvom mjestu

U udobnim cipelama uvijek se zadržava osjećaj mekoće te takva udobnost ne umara nogu. Čak i nakon mnogo vremena provedenog hodajući ili stojeći, ne osjeća se umor ili težina u stopalima. Bitan je i materijal od kojih su cipele izrađene. Što je materijal prirodniji, noga bolje diše, cipele od takvih materijala su rastezljivije i bolje se prilagođavaju svakom koraku. Najbolja opcija je koža, koje je najprirodniji materijal, ali ju također treba redovito održavati specijalnim kremama kako bi ostala kvalitetna. Treba se uvijek pridržavati uputa za njegu i čišćenje od proizvođača. Danas na tržištu postoji velik izbor sredstava za njegu, od sprejeva do krema te sami trgovci, prilikom kupovine, nude i preporučuju sredstva za njegu.

Osim materijala važno je prilikom kupnje obratiti pažnju i na to kako cipele pristaju. Ako imate jako usko stopalo trebalo bi izabrati model koji se lakše podešava. Stopalo bi u cipeli trebali moći pomicati, pogotovo prste, jer ako ih ne možete micati tada vam neće biti udobno dok hodate.

Iako je moda iznimno bitan segment modernog života, svatko od nas bi trebao staviti zdravlje na prvo mjesto te prilikom kupnje cipela obratiti pažnju na tih nekoliko detalja. Uz današnji veliki izbor modela i stilova, moderan izgled uz malo više truda prilikom kupovine ne bi trebao biti kompromitiran.

www.hervis.hr/store/Obu%C4%87a/c/1_schuhe

Kategorije
Obuća

Patike za različite svrhe – kakve trebaju vama?

Pitajte vaše roditelje, kakve patike su koristili prije deset, dvadeset godina, kad su na primjer išli u šetnju ili na nogomet ili na posao? Velika većina njih će vam odgovoriti, da među njima nije bilo nikakve razlike, jer su za sve te situacije više ili manje koristili jedne i iste. A kako je na ovom području danas? Potpuno drugačije! Ako se ide na nogomet, trebaju vam jedne, ako se ide na košarku opet druge, a na večer, kad vam partner reče, da bi išao na jednu laganu šetnju, opet uzimate iz ormara nešto sasvim drugačije i stavljate na svoje noge!

Zašto je tome tako? U prvome redu je došlo do toga zbog ponude, koju puštaju razni proizvođači na tržište – Nike, Adidas, Joma i mnogi drugi – svatko od njih je specijaliziran za neko svoje područje, a mnogi od njih za mnoga razna i eto, sad smo tamo, da možete birati. Sve ovo i nije tako slabo, jer možete zbog toga za svaki sport i svaku situaciju odabrati stvarno samo najbolje – na primjer, ako ćete uzeti u trgovini patike za nogomet, one će se na parketu ili na umjetnoj travi ponašati jako dobro, ako pak želite u njima na šetnju, neće biti najbolje – za šetanje vam treba nešto udobnije, laganije i na kraju krajeva svježije!

Naravno, tako je i kod mnogih drugih sportova – zamislite, da na primjer danas obujete neke tenisice i krenete sa njima igrati tenis na leš. Te tenisice bit će jako crvene od podloge – dali bi bilo primjerno, da sa njima za koji dan ili dva krenete u teretanu, gdje je sve lijepo počišćeno i super se sjaji? Naravno, da ne bi bilo dobro – iz tog razloga, morate u domaćem ormaru opet potražiti neku drugu obuću, koja će biti primjerna za takvu lokaciju. Eto, sad znate sve – pogledajte, što imate doma i razmislite s čime se bavite – ako vam nešto fali, kupite i uživajte!

Veče

Kategorije
Sport

Oni koji surfaju vole nositi Rider

Kad vam netko spomene more, na što najprije pomislite? Neki od vas će sigurno prvo pomisliti na plivanje u moru, opet drugi će pomisliti na sunčanje na plažama, a ima i takvih, koji će pomisliti na surfanje! Dali ste već ikad probali nešto takvo? Ako ste do sada hodali na more u Poreč i Umag, onda vjerujemo, da to niste probali, jer i uvjeti tamo nisu baš najbolji, ako pak ste nekad bili na Bolu na Braču, onda vam je ovaj sport sigurno poznat – ako ga niste probali, barem ste vidjeli ljude na moru, koji se s njime bave. A pogledali ste, što sve ti ljudi imaju uz sebe, kad dolaze na plažu? Ako niste, onda čitajte dalje i otkrit ćemo vam!

Svi oni, koji se bave surfanjem, naravno, uz sebe imaju dasku na kojoj se voze po moru – to je neka osnovna stvar, koju svaki surfer treba. Te daske su različitih veličina, težina i izgleda, a svatko za sebe odabere ono, što mu najviše odgovara. Pored daske jako je bitno i ono, što surferi nose na sebi – najviše puta na sebi imaju kakve kratke hlače, u kojima se mogu okupati u moru, a na nogama im treba nešto udobno, kako bi bez ikakvih problema mogli doći do plaže i vode. A što je to udobno, što mnogi surferi odaberu? To su najviše puta Rider sandale – šarenih su boja, udobne su, kvalitetno izrađene i kao takve vrlo dobar odabir za surfere i mnoge druge uz more.

Naravno ste se sada zapitali, gdje možete dobiti ove Riderove sandale – odgovor je vrlo jednostavan, a to je u svim većim i ozbiljnim trgovinama, a pored toga i na mnogim Internet stranicama, koje se bave sa online prodajom. Sve što morate je, da potražite onaj model, koji će pasati uz vaše kupače gaće i kupiti ga – kad riješite to, trebat će vam samo još sunce, daska na krovu vašeg automobila i možete na more. Tamo pričekajte vjetar i zabava može početi. Neka vam bude sretno i uživajte!

Veče

Kategorije
Obuća

Najbolji Brooks modeli za 2016

Kad jednom nađete neke stvari, koja vam odgovaraju, najčešće ih ne mijenjate – jeli tako? Ako do sada nije bilo tako, a bavite se sa trčanjem, onda morate probati Brooks tenisice, jer kad ćete ih jednom staviti na noge, nikad više nećete pogledati druge marke. Zbog svoje udobnosti, dobrog izgleda i kvalitete, ove su tenisice jedne od onih, koje ljudi diljem svijeta najviše traže, a što je još jako bitno, oni se trude, da su iz godine u godinu sve bolji i bolji, ako ne i najbolji. Razvijaju nove tehnologije, tenisicama daju novi izgled i rade sve drugo, da bi ostali u samom vrhu opreme za trkače.

Ako ste se sa ovom opremom već upoznali, onda sigurno znate, kakva je, ali možda još ne znate, kakve sve novosti imaju u 2016. Pa idemo možda po redu – model Glycerin je jedan od onih, koji trkaču nudi stvarno najbolju potporu kod trčanja. Ova tenisica je maksimalno blažena, što znači, da iako niste najbolji trkač i vaš korak nije pravilan, da ćete još uvijek napraviti samo najbolje za svoje noge – zaštititi ih. Odmah nakon toga tu je model Ghost, koji je jako lagan i za njega se najviše puta odluče svi oni, koji žele dobar izgled, laganu tenisicu i pored toga još uvijek kvalitetno potporu u potplatu – maksimalno blaženje!

Naravno, to su samo neki od Brooks modela za 2016 – tu su još Aduro, Launch i mnogi drugi, koji će na kraju krajeva stvarno zadovoljiti svake potrebe, a što je još jako važno, za sebe će pronaći model svatko, nema veze kakvu nogu već ima. Znači, ako želite stvarno najbolje za svoje noge, onda više nemojte tražiti tamo gdje vam ne mogu ponuditi kvalitetu, jer kad ćete jednom probati ove tenisice, nećete ih više željeti skidati iz nogu! Za kraj vam samo još možemo reći – uživajte u laganom koraku, jer sa ovim tenisicama je to stvarno moguće!

http://www.tenisice.hr/Brooks/

Kategorije
Sport

Najbolji igrači nogometa nose Adidas

Kao djeca, svi mi smo sanjali, da bi jednog dana postali slavni ili prepoznatljivi u nekoj stvari – gledali smo svoje idole, svatko od nas ih je imao i svi mi smo po tiho sanjali, da bi jednog dana mi bili idoli nekomu, tko dolazi za nama. Na raznim područjima, postoje razni velikani i poznata imena, a kad pogledamo područje sporta, nogomet je sigurno jedan od sportova, gdje ima jako puno talenata i velikih igrača, koje obožavaju fanovi diljem cijelog svijeta. Među onim jako poznatim u zadnjim godinama su na primjer Gareth Bale i Paul Pogba. To su dva igrača, koji imaju puno toga sličnoga, a jedna od skupnih stvari im je i sponzor – Adidas!
Ako ste kao dijete morali svu opremu za treninge kupovati sami, onda vam to jednog dana, kad postanete slavni, sigurno neće trebati. Ovako veliki igrači, kao što su Gareth i Paul, dobivaju svu opremu besplatno, a pored toga dobivaju i mnogo novca, da nose sportsku opremu Adidasa! A što ima ovako velika tvrtka od toga? Naravno, reklamo i to jako veliku reklamu! Svi ovi igrači igraju u velikim klubovima, prate ih milijuni obožavatelja diljem svijeta i kao takvi su svaki dan na metama mnogih kamera – a sad zamislite, kako velika reklama je to, da ovi ljudi na sebi nose neku poznatu marku – to je najbolja reklama, koju možete zamisliti.
Ali ipak, sve skupa i nije tako jednostavno, sve skupa ima i za obožavatelje nešto pozitivno – ako vas na primjer zanima, što je zadnji trend u svijetu nogometa i kod velikih igrača, samo ih morate pogledati i odmah će vam biti jasno, što si morate nabaviti, ako na sebi želite imati stvarno moderne i kvalitetne majice, hlače, kape i kopačke! Istina je, da su sve te stvari dosta skupe, a sve vam je to zbog toga, jer su to zadnji modeli, koji su došli na tržište i za njih rade reklamu oni najveći igrači diljem svijeta, koji su vam sigurno i idoli. Pa eto, ako želite biti kao oni, morat ćete platiti koju kunu više za opremu, koju ćete nositi na sebi!