Kategorije
Obuća

Cipele i raznolikost tržišta cipelama

Modno tržište danas je prepuno je odjeće i obuće za svaku prigodu. Svi smo se već navikli na šoping centre koji su pretrpani raznim dućanima s artiklima različite kvalitete i cijena. Ponekad je izbor toliko velik da je teško pronaći ono što nam je potrebno, pogotovo ako je posebna prigoda u pitanju. Cipele nisu iznimka ovom pravilu te su dapače, iznimno zastupljene u trgovinama te se može pronaći više različitih modela za baš svaku prigodu koju možete zamisliti.

Cipele i specifičnosti modela za različite prigode

Cipele su jednako omiljeni artikl za biranje kako ženama tako i muškarcima. Kada se spremate za kakvu svečanu prigodu kao, što su vjenčanje, krstitke ili neki posebni izlazak, potrebne su vam elegantne cipele. Elegantne cipele razlikuju se po samom dizajnu. Često su izrađene od posebnih, sjajnih materijala kako bi se istakla elegancija. Kada je boja u pitanju, crna boja oduvijek je bila zaštitni znak elegancije, ali sve više se koriste i druge, vrlo izražajne boje, kako bi bile u skladu sa odjećom koja se nosi. Kada je ženska elegancija u pitanju, tada su cipele uglavnom na visoku petu, iako ima modela i sa ravnom petom. Obično se takvi modeli cipela nadopunjuju i različitim ukrasima kako bi se upotpunio dojam.

Radne i sportske cipele bitno se razlikuju od cipela za svečane prilike. Takve cipele jednostavnijeg su dizajna, a udobost i zdravlje su u prvom planu. Radne cipele kupuju se u specijaliziranim trgovinama s opremom za zaštitu na radu. Te cipele specifične su po tome što su izrađene od vrlo čvrstih materijala kako bi bile otporne na razne vanjske utjecaje i pružile stopalu dodatnu zaštitu. Sportske cipele također trebaju pružiti stopalu dodatnu potporu te materijal mora biti kvalitetan i rastezljiv kako bi se prilagodio na mnogobrojne različite pokrete i udare stopala na podlogu.

U svakom slučaju i za svaku prigodu, pri odabiru cipela stavite zdravlje na prvo mjesto.

Kategorije
Obuća

Crocs je u kratko vrijeme postao jedan od poznatijih brendova obuće

Kada je riječ o komadima obuće koje podjednako vole nositi i muškarci i žene za vrijeme toplog vremena, to su svakako razne varijante sandala, klompi i slično. A jedan brend se ističe upravo po ovakvim komadima obuće Crocs. O tome koliko je taj brend popularan govori i činjenica da mnogi klompe nazivaju jednostavno „crocsicama“.

Razvoj tvrtke

Crocs je relativno mlada tvrtka te posluje od 2002.g. Osnivači tvrtke su Lnydon Hanson, Scott Seamans i George Boedecker Jr. Njihova originalna zamisao je bila proizvoditi vrlo kvalitetnu obuću za boravak na brodovima. Takva obuća je morala biti izrađena od kvalitetnih materijala koji će sprečavati klizanje po skliskom brodskim podovima, a ujedno i biti dovoljna čvrsta i dugotrajna. Za izradu su koristili posebnu pjenu koja je u potpunosti zadovoljavala ta očekivanja. Prvi model nazvan „Beach“ predstavili su odmah te godine te su ga proizveli u svega 200 komada. No, odlična i brza prodaja im je bio znak da su na pravom putu.

Crocs je tada nastavio s proizvodnjom novih komada obuće, no nije se više koncentrirao samo na obuću za boravak na brodovima, već na svakodnevnu obuću. No, razvoj ove tvrtke, uspješno širenje poslovanja kao i razvoj sve boljih modela, krije se u nečem drugom. Crocs je tijekom godina surađivao s brojnim tvrtkama koje su im itekako pomogle u dizajnu njihovih modela. One tvrtke za koje su procijenili da imaju odličan proizvod i da im mogu puno pomoći u jačanju njihovog brenda su i kupili kako bi dobili potpunu slobodu u korištenju njihovih rješenja.

Jedna od najznačajnih kupnji je bila ona tvrtke Foam Creations čime su dobili pravo na korištenje njihove posebne pjene koja se pokazala kao odličan materijal za izradu obuće. Naravno, tijekom vremena se neke investicije u pojedine tvtke nisu isplatile te se u tom slučaju Crocs rješavao tih tvrtki njihovom prodajom.

Kategorije
Obuća

Asics je na tržištu prisutan već više od 60 godina

Asics je proizvođač sportske odjeće i obuće iz Japana i na tržištu je prisutan već više od 60 godina. Tijekom godina, tvrtka je prošla razne probleme, ali ipak su opstali na tržištu koje je jače nego ikad.

Povijest

Tvrtka Asics se u početku zvala Onitsuka Co., po svom osnivaču Kihachiru Onitsuki. Osnovana je 1949. g. u Japanu, u gradu Kobe. Asics je započeo s proizvodnjom tenisica za košarku, ali se proizvodnja s vremenom širila i na opremu za ostale sportove. Tvrtka je preimenovana u Asics 1977.g. Ime je dobila po akronimu latinske izreke “Anima Sana In Corpore Sano” što bi u prijevodu značilo zdrav duh u zdravom tijelu. Od tada je glavna vizija tvrtke postala promoviranje zdravlja i fitnessa te njihovih proizvoda koji u tome pomažu.

Najveći uspjeh tvrtci je donosila prodaja tenisica, a dosta iza nje su ostale sportska odjeća i oprema. 2010.g. Asics je kupio švedsku tvrku Haglofs za nešto više od 128 milijuna dolara kako bi još više osnažio svoju poziciju na tržištu i ostao konkurentan ostalim velikim igračima.

Odličan ugovor i potvrda kvalitete, Asicsu je stigla 2011.g. kada je postao službeni proizvođač dresova za australsku kriket ekipu, čime je zamijenio njihovog velikog rivala, Adidas.

Modeli tenisica

Asics, za razliku od nekih drugih proizvođača, nema nekih posebnih modela tenisica za koje se može reći da su njihovi najpoznatiji modeli. No, tijekom godina su na tržište izbacili mnoštvo različitih modela za razne namjene te raznih atraktivnih boja i dizajna. Tenisice imaju njihove karakteristične četiri prekrižene crte, ali se razlikuju u mnoštvu drugih detalja.

Tenisice u njihovoj ponudi dostupne su u modelima namijenjenim ženama, muškarcima i djeci. Mnoge su toliko oduševile da su ih počeli nositi kao djeca te su ih nastavili nositi i dalje, odnosno postale su njihov jedini izbor prilikom kupnje novih tenisica.

Kategorije
Obuća Odjeća

Helly Hansen je počeo s proizvodnjom odjeće, a kasnije dodao i liniju obuće u svoj asortiman

Helly Hensen je tvrtka koja je svjetsku slavu stekla s prodajom kvalitetne odjeće namijenjene onima kojima puno vremena provode na kiši, vjetru ili u nekim ekstremnim vremenskim uvjetima. Njihove proizvode posebno cijene planinari, jedriličari, skijaši i ostali, koji jako puno vremena provode na otvorenom. Odjeća ostalih proizvođača nije namijenjena za takve uvjete pa bi se u takvim slučajevima jako brzo namočila i propuštala vodu, a u isto vrijeme ne bi pružala dovoljno topline. Helly Hansen taj je problem riješio stalnim inovacijama i velikim ulaganjima u ispitivanja najboljih materijala koji bi bili pogodni za takve uvjete. To je dovelo do niza kvalitetnih komada odjeće za koju se bez puno razmišljanja odlučuju mnogi diljem svijeta. No, veliki uspjeh njihove linije odjeće odveo ih je i u istraživanje novog tržišta, tržišta obuće.

Helly Hansen obuća

Obuća koja izlazi iz tvornice Helly Hansen rađena je s idejom da osim udobnosti pruži potpunu zaštitu od hladnoće i propusnosti vode. Tako je Helly Hansen 2004.g. u svoj asortiman dodao i obuću. Prva cipela koju su izbacili na tržište bila je cipela namijenjena jedrenju. Imala je vrlo efektan dizajn, no iza dizajna se krilo jako mnogo tehnoloških inovacija. Izrađena od tada najboljih dostupnih materijala, pružala je udobnost i štitila noge od hladnoće i ulaska vode. S druge pak strane, đon je bio tako konstruiran da sprečava klizanje, što je vrlo bitno svakom jedriličaru. Ova cipela postigla je veliki uspjeh i s time je Helly Hansen dobio vjetar u leđa te nastavio s proizvodnjom obuće za najzahtjevnije.
Helly Hansen obuća danas je vrlo cijenjena među profesionalcima i amaterima koji se bave raznim fizički zahtjevnim aktivnostima. Posebno ih vole planinari i jedriličari, ali i svi oni koji žele kvalitetnu obuću koju mogu nositi u svim prilkama.

tenisice.hr/Helly-Hansen

Kategorije
Obuća

Brend Rider popularan je diljem svijeta

Rider je najpopularniji brend tvrtke Grendene. Baziran je na proizvodnju ljetne obuće, odnosno sandala. Proizvodnja i prodaja Rider obuće je započela u Brazilu 1986.g., a tek 11 godina kasnije proširila se na SAD. I dan danas, Rider sandale se dizajniraju i proizvode isključivo u Brazilu odakle se šalju diljem svijeta. Izrađene su od vrlo kvalitetnih materijala koji im jamče dugotrajnost. O tome koliko su ove sandale popularne u Brazilu govori i činjenica da mnogi u Brazilu riječ sandale zamjenjuju s rječju Rider pa umjesto da kažu “obuci sandale”, kažu “obuci Rider“. Mnogi zato niti ne razmišljaju o kupovini bilo kakvih drugih sandala.

Rider sandale svoju slavu stekle su zbog atraktivnog izgleda i odličnih materijala od kojih su izrađene. Riječ je o posebnoj tehnologiji nazvanoj Dry Eco Foam pomoću koje se dobiva vrlo elastičan materijal koji je vrlo udoban za stopala. Dio sandale na kojem je stopalo vrlo je mekan i elastičan te prati pritisak i oblik stopala. Slična tehnologija koristi se i kod nekih madraca koji prate i memoriraju oblik tijela. S druge strane, materijal je vodootporan pa Rider sandale možete namočiti bez bojazni da će se oštetiti. Zato Rider sandale predstavljaju odličnu kupnju ukoliko ih želite koristiti i prilikom kupanja u moru.

Modeli ovih sandala su stvarno brojni i dolaze u različitim varijantama. Tako se neke Rider sandale samo nataknu na noge, neke imaju špagicu koja ide između prstiju, itd. Modela je toliko da svatko zasigurno može pronaći onaj odgovarajući. Gotovo svaki model dostupan je i u nekoliko različitih boja. U Hrvatskoj se Rider sandale mogu pronaći u nekoliko različitih trgovina koje imaju njihov asortiman. Ako nista zadovoljni s ponudom u lokalnim trgovinama, uvijek možete otvoriti Rider internetsku stranicu i putem njihove web trgovine naručiti željeni model. Ljeto se bliži pa zato na vrijeme kupite svoj model Rider sandala.

Veće

Kategorije
Obuća

Havaianas KIT za teretanu – kako izgleda?

Idete danas u teretanu? Što ćete uzeti sa sobom? Vjerojatno će sa vama kakva udobna i kvalitetna majica, koja diše, pa nakon toga kakve kratke hlače, u kojima ćete moći trčati, voziti bicikl, te dizati utege i naravno ovdje su još neke druge stvari, kao što su na primjer rukavice, da ne dobijete žuljeve, te kakva bočica sa vodom, kad postanete žedni, da nešto malo popijete. A što mislite o novom Havaianas KIT-u? Opšte znate što je to? Ova tvrtka je za sve ljubitelje treninga u teretanama pripremila KIT, koji praktički treba svakome – u njemu su japanke i u njemu je jedan mali ručnik. Sada se sigurno pitate, zašto bi ove stvari trebali u teretani, jeli tako?

Krenimo od japanki – ako ste pomislili, da su one u ovom KIT-u sa razlogom, da bi trenirali u njima, onda ste pogriješili. Japanke dolaze u teretani na red tek onda, kad sa svime završite i kad dođe na red onaj za neke najbolji dio treninga – a to je tuširanje! Kako bi mogli pod tuš, potrebno je na noge staviti udobne i vrhunske japanke – a zašto? Razloga su dva – kao prvo, da se ne bi poskliznuli na pločicama, koje su vjerojatno položene u kupaonici, a kao drugo, da ne bi na vaše noge dobili kakve gljivice. Ljudi se u teretanama mijenja mnogo, pa nikad ne znate, kakve bolesti nose oni na svojim nogama, pa zašto se onda ne bi vi sami zaštititi od svega ovoga i mogućih problema!

Sada, kad smo odradili prvi dio Havaianas KIT-a, na redu je drugi dio, a to je maleni ručnik. I njega možete upotrijebiti za različite svrhe – kao prvo na treningu, da se sa njime brišete, kad se znojite ili da ručnik stavite na naprave, da ne bi bile mokre, kad će netko trenirati za vama, a postoji i druga mogućnost, a to je nakon treninga, kad dolazi na red ono najbolje – tuširanje! Eto, kao što vidite, ovaj KIT izgleda stvarno obično, ali opšte nije, trebat će vam praktički na svakome koraku, kad ćete ići u teretanu, pa vam tako preporučujemo, da ga nabavite – modela ima mnogo, boja isto tako, pa budite i vi moderni i u stilu, ako su već mnogi ostali.

 

Kategorije
Uncategorized Vijesti

Kakve sandale odabrati za djecu?

Kad birate proizvode za sebe, neka to budu jakne, majice, ili nešto sasvim drugo, nije vam baš problem, jer ste u svim svojim dugim godinama mogli potestirati već različite stvari i već dobro znate, što vam odgovara i što ne. A sasvim druga je situacija, kad birate nešto za vaše dijete – jedna od takvih stvari, gdje roditelji vrlo često nalete na probleme su sandale – njih je za djecu jako teško kupiti – ponuda je jako velika, modela je jako puno, ali morate se pitati, što od svega ovoga, će vašem djetetu najbolje sjesti na nogu, što će mu se sviđati i u čemu će se dobro osjećati.

Ako odete u koju od trgovina, gdje se prodaje obuća, vrlo brzo ćete primijetiti, da možete u njihovoj ponudi pronaći puno različitih sandala – od japanki, do običnih natikača, pa nakon toga dolaze tako zvani Crocsi, te još puno toga drugoga zanimljivog. Pored različitih modela, birati možete naravno i među mnogim različitim bojama, od žute, crvene, plave ili samo crne. Ako vam nešto takvo nije zanimljivo, najbolje je, da za svoje dijete odaberete nešto takvo, da ima na sebi zanimljive detalje, kao što su na primjer likovi iz crtana!
Nema veze što ćete odabrati, uvijek kad birate, imajte uz sebe dijete, jer kupovina „na pamet“, mogla bih vas skupo stajati – a i nahodati ćete se, ako ćete morati sve te stvari mijenjati. Kad imate dijete uz sebe, jako brzo će vam reći, što mu se sviđa, a što ne, a naravno, svaki takav proizvod može se i probati na nogama, može se pomjeriti. Ako dijete već na početku pokaže, da se mu nešto ne sviđa ili mu na nogama ne odgovara, nemojte ga siliti – neka odabere ono, što će nositi sa veseljem, jer jedino u takvoj obući će se dobro osjećati i voljet će je nositi na svojim nogama!

Više o tome

Kategorije
Obuća

Uzeti sandale na ribolov – DA ili NE?

Ribolov je sport, za kojeg vam treba mnogo ribičke opreme, kako bih u njemu mogli biti uspješni. Pored ribičkih palica, rola, najlona, torbi i drugih svari, mogu vam nekad koristiti i neke druge sitnice, na koje vjerojatno niti ne pomislite – jedne od takvih su na primjer sandale. Ali pazite – takva obuća može vam dobro doći samo u nekim okolnostima, gdje drugdje mogla bih vam pokvariti dan, pa zbog toga pročitajte sljedeće redove, da vidite, kada sa takvom obućom možete za vodu, a kada ne.

Jer ribolov možete izvoditi na dva različita načina – bilo to u moru ili na slatkim vodama, tome je potrebno prilagoditi i opremu, te naravno obuću i odjeću. Pa kad smo već bili kod sandala, moramo kao prvo napomenuti, da vam one neće baš dobro doći, ako ćete na primjer otići u japankama na neko kamenje, po kojem ćete se morati kretati i skakati negdje uz more. Za takve prilike puno bolja i udobnija je kakva druga obuća, kao što su na primjer tenisice, jer ćete se u njima lakše kretati. Naravno, ako ćete uz more otići na ribolov, pa ćete cijelo vrijeme loviti na kakvoj lijepoj obali i nećete se kretati, onda vam je to odlična obuća za ribolov, jer vam u noge sigurno neće biti vruće.

Kao što smo rekli, pored mora, postoji još druga mogućnost, a to je ribolov u jezerima, rijekama ili manjim ribnjacima. Za takvu priliku najviše puta vam je svejedno, što imate na nogama, jer sve što radite uz vodu je, da čekate na ribu, a kad ona dođe, morate je izvaditi vam, te na kraju pustiti natrag u vodu. Tu morate jedino malo razmisliti – ako je vani zima, ako je vani jaka kiša ili ako su kakve druge okolnosti, da vam je potrebna kakva drugačija obuća, onda je upotrijebite, ako pak ćete uz vodu više ili manje uživati u prirodi, te će sve skupa biti prelijepo, onda nema pogreške u tome, da na noge nebih stavili nešto lagano, nešto što prepušta zrak!

Kategorije
Lifestyle

Dječje sandale za u more

Svatko, tko ima dijete dobro zna, da bih za njega učinio sve, da mu se ne bih što desilo. Nema veze, koliko ih čuvali, svake toliko se im nešto dogodi – bilo to, da se udare u rub kakvog stola, ili padnu sa bicikla ili se im desi nešto sasvim treće i neočekivano – oni su uvijek puni iznenađenja. Baš tako je uvijek sa njima i na moru, kad odete na dopust – priroda, more, kamenje i još sto i jedna druga prepreka, gdje se djeca mogu ozlijediti, a toga si svaki roditelj niti malo ne želi, pa bih tako napravio sve, da tome bi bih bilo tako.
Kao prvo, na moru je jako bitno, da vaše dijete imate uvijek na očima, da ih uvijek vidite što rade – dovoljna je samo sekunda vaše nepažnje i dijete može završiti u moru. Naravno, možete vi njih gledati cijelo vrijeme, pa će se im nešto dogoditi, pa tako postoje i mogućnosti, da ih na neki način malo zaštitite – na primjer, ako ste negdje na dopustu, gdje je more biše ili manje kamenito – u takvim situacijama je jako bitno, da djeca imaju na nogama sandale, jer će tako moći puno sigurnije hodati po kamenju i na takav način izbjeći kakve padove i naravno ozljede, koje dolaze uz to.
Naravno, pored toga, da će dijete sa sandalama biti puno sigurnije, kad hoda po vodi, takva obuća može djetetu koristiti i izvan mora – kad na primjer djeca luduju pa travnjacima, putovima ili na kraju krajeva i po gradu, kad idete na neku šetnju u večer, jako je bitno, da na nogama imaju nešto udobno i kvalitetno, jer jedino tako će moči njihov korak biti brz, a uz to i jako siguran. Pa tako, kad pakirate stvari za vaš dopust, uvijek imajte na umu, da vam je potrebna kvalitetna obuća za vaše dijete – tako ćete zaštititi njega, a pored toga ćete i sami sebe osigurati pred nekim nepotrebnim problemima, do kojih bih moglo doći uz malo nepažnje!

Kategorije
Obuća

Isplati se kupovati obuća na velikim događajima?

Više ili manje, svi oni, koji se bave sa nekim sportom, moraju imati na svojim nogama obuto nešto kvalitetno, kako bih mogli sport, sa kojim se bave trenirati što bolje. Iz tog razloga obuća na nogama sportaša je dobro birana – kupuju je u kvalitetnim trgovinama, više puta je isprobaju, prije nego sa njom odu na kakve utrke sa njom odrade više treninga i slično. Kako bih svi treninzi i utrke/utakmice bile odrađene što bolje, sve to mora se odraditi prije velikih događaja, kao što su na primjer veliki maratoni i slično – na dan utrke nije baš najbolje pametno kupiti nove tenisice i otići sa njima loviti neke dobre rezultate.
Ali sve ovo ima i svoje dobre strane – svi sportaši, koji se malo ozbiljnije bave sa nekim sportom, točno znaju kakvu sportsku obuću nose, koji model, koji broj – točno znaju što im odgovara. Više ili manje su to uvijek neki novi modeli, koji dolaze na tržište, jer oni su kvalitetni, napravljeni od dobrih materijala i moderni su – naravno, sve te novosti se uvijek prodaju i na velikim događajima. Uz malo sreće, se može na takvim događajima pronaći i nešto dobro, te kvalitetno za sebe, a da je pored svega i po ugodnoj cijeni – veliki proizvođači imaju puno puta na takvim događajima svoje prostore, gdje prodaju novu, modernu i kvalitetnu sportsku opremu po povoljnim cijenama. Pa zašto onda ne bih probali i tamo nešto nabaviti?
Naravno, nije uvijek svugdje sve tako lijepo – ako ćete na primjer doći u neku državu, gdje je standard jako visok, tamo naravno nećete pronaći ništa jeftino, ali ako ste u kojoj od država sa nižim standardom, a da još naletite na kakvu akciju, onda se vam stvarno isplati uzeti nešto za sebe, ako pronađete kakav model, koji ste već prije toga nosili i poznate ga. Na kraju krajeva, to su dobre prilike, da dođete do jeftinog proizvoda, a da je i kvalitetan, ako pak ne tamo, onda vam još uvijek ostaje domaća država, dok dođete kući – odete u trgovinu ili na Internet te tamo kupite ono što trebate, želite, poznajete i odgovara vam!

http://tenisice.hr/Obuca/