Kategorije
Sport

Postoji nekoliko različitih vrsta bicikala

Bicikli se danas mogu vidjeti na raznim mjestima, od cesta pa sve do nekih teško pristupačnih mjesta, poput šuma, planina, itd. Za svaku od tih namjena postoji posebna skupina bicikala i zato je prije kupnje bicikla važno odlučiti gdje ga planirate voziti.

Vrste bicikala

Bicikli bi se mogli podijeliti u mnogo manjih kategorija, no neka osnovna podjela je na 3 glavne kategorije, a to su cestovni bicikli, brdski bicikli i mješoviti bicikli.
Cestovni bicikli su, kao što im i samo ime govori, bicikli namijenjeni za vožnju po cesti, odnosno po ravnim površinama. Glavna karakteristika ovih bicikala su nešto veći kotači s uskim gumama kao i relativno mala težina zbog materijala od kojih su izrađeni.
Brdski bicikli namijenjeni su vožnji po neravnim terenima. Zbog toga su izrađeni od vrlo kvalitetnih i čvrstih materijala koji su potrebni za vožnju u takvim uvjetima. Čvrsta konstrukcija ovakvog tipa bicikala je prioritet pa oni imaju samo onu osnovnu opremu. Sve dodatke koji se mogu pronaći na cestovnim biciklima, poput blatobrana, svjetala i sličnog, ovdje nećete pronaći. Brdski bicikli dolaze u nekoliko varijanti, kao što su „rigid“ modeli (bez ikakvih suspenzija), „hard-tail“ modeli (s prednjom suspenzijom) te „soft-tail“ modeli (s prednjom i stražnjom suspenzijom).
Mješoviti bicikli spadaju u noviju generaciju bicikala i njima su proizvođači pokušali spojiti čvrstoću brdskih bicikala s udobnošću cestovnih bicikala. Tako su nastala dva zanimljiva modela bicikla. Prvi je „City bike“. On, kao i brdski bicikl ima čvrstu ramu i kotače od 26“, no posjeduje i dodatke koje imaju cestovni bicikli, poput blatobrana, svjetala, zvonca i dr. Drugi model je „Trekking“ bicikl. Ima kotače od 28“, ali nešto tanje gume koje će biti odlične za cestovnu vožnju. Također posjeduje dodatke koje imaju cestovni bicikli, ali zbog svoje čvrstoće, možete ga ponekad iskoristiti i za vožnju po neravnim terenima, baš kao što biste to učinili s brdskim biciklom.

Kategorije
Sport

Adidas ima prepoznatljive proizvode

Uđete li u neku trgovinu sa sportskom odjećom i obućom, vjerojatno ćete jako brzo prepoznati Adidasove proizvode.
Prepoznatljivost brenda
Adidas je poznat po tri paralelne crte koje se mogu pronaći na njihovim proizvodima. Na isti način napravljen je i njihov logo. Karakterističnog je izgleda i sastavljen je od tri nakošene paralelne crte. Zanimljivost je i to što je samo ime registrirano s početnim malim slovom.
Uz samo ime Adidas veže se i popularna priča da je ime nastalo kombinacijom početnih slova izraza „All Day I Dream About Sports“, no ta priča ipak nije točna. Ime Adidas nastalo je kombinacijom nadimka i prva 3 slova prezimena njegova osnivača, Adolfa Dasslera. Naime, Adolfov nadimak je bio Adi te su tome dodana prva 3 slova njegova prezimena Dassler i tako je nastalo ime danas svjetski popularne tvrtke Adidas.
Iako na prvi pogled logo izgleda jednostavan, tvrtka ga je vrlo vješto ukomponirala u svoje proizvode tako da danas imamo ogroman izbor njihovih proizvoda karakterističnog izgleda.
Proizvodi
Adidas je najveću slavu stekao proizvodnjom tenisica za različite namjene. Posebno se izdvajaju po proizvodnji tenisica i kopački za nogomet, a o njihovoj kvaliteti govori činjenica da upravo njihovu obuću koriste brojne popularne nogometne ekipe. Isto tako, Adidas ima potpisane ekskluzivne ugovore s određenim igračima u pojedinačnim sportovima, poput tenisa, za koje izrađuje posebnu liniju proizvoda, od kompletne odjeće i obuće do nekih rekvizita. Naravno, ti proizvodi mogu se kupiti i u trgovinama, ali nerijetko po dosta većim cijenama od ostalih proizvoda.
Osim popularne obuće za mnogo raznih sportova, Adidas ima i vrlo uspješnu liniju odjevnih predmeta. Tako u asortimanu imaju odjeću za muškarce, žene i djecu. To su proizvodi poput trenirki, majica s dugim i kratkim rukavima, hlača, itd.
Osim toga, Adidas proizvodi i razne dodatke, poput lopti, satova, naočala i dr. Bez obzira za koji se proizvod odlučili, možete biti sigurni u odličnu kvalitetu koju Adidas nudi svojim kupcima.

Više informacija

Kategorije
Sport

Dječji bicikli za sve generacije

Prisjetite li se određenih stvari koje su vam obilježile djetinjstvo, vjerojatno će vam na pamet pasti i dječji bicikl. Dječji bicikli možda u prošlosti nisu bili toliko dostupni kao danas, ali vjerojatno ćete se sjetiti ili svog prvog bicikla ili barem nekog kojeg ste vozili kada ste bili nešto stariji.

Dječji bicikli nekad i danas

Uspoređujemo li dječje bicikle nekad i danas, nema velike razlike u funkcionalnosti. Razlika je većinom u materijalima izrade te u samom dizajnu. Danas se pri izradi koriste nešto lakši materijali kako bi djeca bila sigurnija i lakše ih vozila, a kako bi s druge strane dječji bicikli bili što jeftiniji za proizvodnju. Kada je riječ o samom dizajnu, postoji više različitih oblika bicikla, od nešto drugačijih izgleda samog okvira, drugačije vrsta sjedala i slično. Što se tiče same vožnje, djeca ne bi trebala imati problema bez obzira koji bicikl im kupite.

Dječji bicikli su danas vrlo šarenih boja. Nije neuobičajeno da pronađete dječje bicikle koji su oslikani s raznim likovima iz crtića, knjiga i slične. Upravo takvi šareni bicikli privlače dječju pažnju i nemojte se iznenaditi, kad prolazite pokraj trgovine s biciklima, kada vas dijete bude tražilo kupovinu upravo jednog takvog bicikla.

Nekada su dječji bicikli uglavnom bili dosta jednostavniji, bez nekih dodataka. Danas je među proizvođačima velika konkurencija te se natječu kako izraditi što atraktivniji dječji bicikl. Sama boja i dizajn ponekad nisu dovoljni da bi se netko odlučio baš za određeni model stoga se koriste raznim trikovima. Jedan od njih je i postavljanje raznih atraktivnih dodataka na bicikl. Tako se nemojte iznenaditi kada na nekim modelima dječjeg bicikla ugledate dodatke poput košarica, zvona i sličnog. A kada dijete uđe u trgovinu i ugleda jedan model koji ne sadrži nikakve dodatke i onaj koji je nakićen takvim dodacima, možete biti poprilično sigurni koji će mu se model više svidjeti.

www.hervis.hr/store/Oprema/Bicikli/c/2_fahrraeder

Kategorije
Obuća Odjeća

U Nike shopu možete pronaći veliki izbor Nike proizvoda

Ukoliko ste se odlučili kupiti neki Nike proizvod, bilo da se radi o tenisicama, nekom komadu odjeće ili nekom rekvizitu, imate nekoliko mogućnosti. Možete ih kupiti u lokalnim trgovinama ili u internetskim trgovinama. Bez obzira za koju se varijanti odlučili, lokalno ili putem Interneta, možete birati između specijaliziranog Nike shopa ili trgovina koje prodaju proizvode raznih proizvođača.

Razlike između Nike shopa i ostalih trgovina

Nike shop nudi isključivo robu tvrtke Nike. U to spadaju razne vrste obuće, poput tenisica, papuča, razne vrste odjeće, poput majica, hlača te razne vrste rekvizita, poput lopti, torbi. Osim toga Nike shop u pravilu nudi najveći izbor, od samih modela pa sve do veličina.

S druge pak strane, ostale trgovine nude samo određeni broj modela, odnosno izbor je puno manji. To je i razumljivo jer takve trgovine se trude imati što više zastupljenih proizvođača pa tako nude od svakog određeni broj modela. Također, u ovakvim trgovinama su cijene i nešto više nego u Nike shopu.

Ako ste se baš odlučili kupiti neki Nike proizvod, preporuka je da potražite Nike shop jer ćete ga tamo vjerojatno uspjeti pronaći i biti će nešto jeftiniji nego u ostalim trgovinama. Isto tako, čak i ako ne pronađete ono što ste tražili, u većini Nike shopova će vam izaći u susret te naručiti željeni komad odjeće ili obuće. Za lakši pronalazak proizvoda, možete se poslužiti i njihovim katalozima koje ćete pronaći u trgovini. Riječ je o katalozima u kojima se nalaze i proizvodi koje oni trenutno nemaju u ponudi, ali ih po želji mogu naručiti. Isto tako, na Internetu možete pogledati ponudu njihove službene internetske trgovine u kojoj možete vidjeti njihovu kompletnu ponudu. Osim samih modela, možete vidjeti dostupne boje, veličine i slično te vam to može poslužiti prilikom odabira idealnog komada.

https://www.tenisice.hr/Nike/

Kategorije
Sport

Nogomet se često povezuje s unosnim ugovorima igrača

Nogomet je jedan od sportova koji ima jako mnogo poklonika diljem svijeta. Upravo ta popularnost, igračima nogometa je tijekom zadnjih godina omogućila potpisivanje vrlo unosnih ugovora o kojima su nekada igrači nogometa mogli samo sanjati. Tako iznosi koje danas dobivaju neki od poznatijih igrača za odanost jednom klubu izgledaju gotovo nestvarni. Nerijetko se tako radi o iznosima koje osoba s prosječnom plaćom neće zaraditi za svoj cijeli radni vijek. Mnogi tako zamjeraju igračima da se premalo trude, a previše razmišljaju o novčanim iznosima.

Nogomet i navijači

Za veliku popularnost nogometa i određenih klubova najviše su zaslužni navijači. Postoje brojni navijači koji „žive“ za svoj klub, odnosno prate ga na svim utakmicama, bilo da se radi o domaćim utakmicama ili gostovanjima. Tako su se tijekom godina stvorile određene navijačke skupine, odnosno navijači jednog kluba su se okupili i stvorili svoju navijačku skupinu. Takve navijačke skupine najčešće zajedno odlaze na utakmice te zajedno bodre svoju ekipu. Često se na tribinama mogu vidjeti i njihove razne koreografije.

No, nogomet i navijači se često povezuju s nasilničkim ponašanjem i huliganizmom. Posljednjih nekoliko godina se tako stvorila određena netrpeljivost između određenih navijačkih skupina koja često rezultira neredima kada igraju te ekipe. Mnogi pojedinici iz tih navijačkih skupina, prilikom odlaska na utakmice, traže samo način za izazivanje nereda, dok je sam nogomet sporedna stvar. Nažalost, takve stvari se često događaju i izvan granica zemlje iz koje te navijačke skupine dolaze pa to postaje međunarodni problem. Takvi pojedinci u tom slučaju dobivaju zatvorske kazne, no najveću štetu trpi ekipa, odnosno njihov ugled u svijetu.
No, ipak je puno više navijačkih skupina koje su usredotočene samo na nogomet i navijanje te nisu sklone nikakvom izazivanju nereda. Zbog takvih navijačkih skupina i njihovog doprinosa nogometu, užitak je otići na stadion i uživo pogledati nogometnu utakmicu.

Kategorije
Lifestyle

Slovenija vam može ponuditi skijanje na visokoj razini

Dali ste se ikada pitali, kakvo skijanje nudi Slovenija? Svi oni, koji hode do naših susjeda, da bi se spuštali po bijelim stazama, zadovoljni su, a razloga za to naravno ima mnogo. Ako do danas još niste znali, Slovenci su skijaški narod, a sve to dokazali su brojni skijaši, koje su u prošlosti imali, a što je još važnije, svi ti skijaši odrastali su na tim brojnim stazama, koje ova mala država ima. Ako samo pratite skijanje po televiziji, već vam je puno jasno – Pohorje, Kranjska gora, Rogla i puno toga drugoga – sve vam je to praktički na dohvat ruke, a kad ćete jednom biti kod njih, sigurni smo, da ćete dobiti sve ono, što vam mogu ponuditi i neke druge države!

Što je zapravo tako posebno, šti ima Slovenija i skijanje kod njih? Jedna od jako velikih prednosti ove male države je sigurno ta, da su njihove cijene još prihvatljive za naše standarde. Znači, ako ćete poželjeti spuštanje po bijelim stazama, to vas sigurno neće stajati cijelo bogatstvo, a naravno, niti ako ćete poželjeti spavati na kojem od tih skijališta – hoteli i apartmani se mogu dobiti po normalnim i dosta niskim cijenama. Ako idemo dalje, tu je još jako važna sređenost svih tih staza, koje kod njih postoje – one za skijanje i one za trčanje na skijama – sve ćete to dobiti, a bit će spremno, tako kako mora biti!

Sad kad znate te neke sitnice, možemo vam otkriti još koju – ova skijališta su zanimljiva isto tako za mnoge obitelji, a razlog je u tome, da imate na njima mogućnosti, da skijate po velikim strminama, a pored njih se nalaze i mnoge staze za početnike u ovom sportu. Pa eto, ako vam sve to nije dovoljno, a ima naravno toga još puno više, onda ćete stvarno morati negdje dalje i svakako za sve ono platiti puno više – ali ipak, najprije probajte sve to kod naših susjeda, jer sigurni smo, da vam neće biti žao!

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi

Kategorije
Sport

Trening kod kuće – sobni bicikl i vaše tijelo

Mnogi su sportovi, sa kojima se ljudi bave – neki od njih su takvi, da ih možete više ili manje izvoditi samo vani. A kad je u pitanju priroda, morate znati, da su tu jako bitni i vremenski uvjeti – na primjer kiša, u zimskim danima mraz i snijeg i slično. A kako onda odraditi trening? Postoje takvi, koje na primjer sve to ne smeta, pa će krenuti van i u najluđem vremenu ali nismo svi isti – neki u takvim okolnostima ne izlaze, pa im treba neka alternativa – ali koja? Jedna od mogućnosti je sigurno, da nabavite neku fitnes kartu, pa u takvoj situaciji krenete tamo ali možete sve to odraditi i kod kuće – trebat će vam neke sitnice ali sve se može, ako se hoće!

Znači, ako ste odlučili, da ćete u ovakvim okolnostima napraviti trening kod kuće, onda će vam na primjer trebati vaše tijelo – to svatko od nas ima i možda još kakav sobni bicikl. Imate ga? Ako ga nemate, onda morate znati, da je to jedna od stvari, koju se danas može dobiti već dosta jeftino, a kao takva može biti dosta praktična, kad je vani slabo vrijeme! Kad ćete ga nabaviti, onda ste spremni – za početak svakog treninga kod kuče, morat ćete se zagrijati – zagrijavanje na sobnom biciklu je jako dobro, jer ćete se oznojiti, dignuti puls i bit ćete spremni za sve ostalo, što ćete raditi s svojim tijelom!

Kad jednom odradite zagrijavanje, onda dolazi na red sve ostalo – ako imate prostora, možete raditi kakve poskoke, ako toga nemate, onda krenite na sklekove, trbušnjake i slične vježbe za moć. Pored toga, tu su i brojne vježbe za stabilizaciju – ako ih do sada niste radili, onda ih počnite što prije. Za sve one, koji još tih vježbi ne poznate – potražite ih na Youtubu, imate ih jako puno, a za sportaše su jako dobrodošle. Pa eto, kao što vidite, izgovora više nema – ako imate volje, onda se može odraditi trening u svim uvjetima!

Kategorije
Sport

Nike satovi kao vaši osobni treneri

Godine prolaze i svatko od nas će jednom doći tako daleko, da će mu doktor reći, da nešto nije u redu s njim – srce, krvni tlak, dijabetes ili nešto slično. Kad jednom čovjek dođe do te informacija, mnogi žele odmah i na brzo uraditi promjene u svom životu – ali tu se postavlja pitanje, zašto ne bi promjene radili već tada, kad ste zdravi? Ako bi to napravili tada, možda nikad ne bi došli u probleme s svojim zdravljem! A što ljudi zapravo sve rade, da bi spriječili sve te probleme – kao prvo, jako je bitna prehrana, kao drugo, jako je bitno, da ste što manje ispostavljeni stresu, a kao treće, jako je bitno, da se bavite nekim sportom! Ali, nisu svi stručnjaci za to!

Ako ste i vi jedan od onih, kojima bi kod treniranja trebala neka pomoć, onda imate dvije mogućnosti- jedna je ona klasična, da na primjer unajmite nekog osobnog trenera i s njim trenirate neko vrijeme, a druga je na primjer malo više na vama – kupite na primjer Nike sat, pročitajte malo Internet, naučite neke stvari i krenite sami s sobom! Na ovaj drugi način ćete potrošiti sigurno manje novca, a pored toga ćete sve to i puno više cijeniti, jer ste u to uložili vaše vrijeme i vašu glavo! Ako ste se sada pitali, gdje bi mogli nabaviti Nikeov sat, onda je odgovor jako jednostavan – vjerojatno ga prodaju u mnogim trgovinama sa sportskom opremom, a sigurni smo, da ga možete dobiti i na internetu!

Da bi vam malo više bilo jasno o tom satu, bitno je, da vam kažemo koju rečenicu o njemu – to su vam satovi, koji će u svakom trenutku pratiti što radite. Mjeriti će vam puls, pratiti svaki vaš korak i na kraju krajeva, svaki dan ćete znati, koliko kalorija ste potrošili. A kad znate sve to i još puno toga drugoga, što ovi satovi mjere, možete sve to prenijeti na kompjuter i pogledati rezultate kako napredujete – naravno, tu su još neke njihove aplikacije, koje će vaše treninge napraviti zanimljive. Pa ako želite već danas napraviti nešto za sebe, sad znate gdje početi.

http://www.hervis.si/store/Znamke/Nike/1_105

Kategorije
Sport

Želi vaše dijete igrati tenis? Evo nekoliko savjeta!

Kad su djeca mala, roditelji najviše puta traže neka zanimanja za njih. Jedni se odluče za učenje stranih jezika, drugi odvedu svoje dijete, da bi naučilo igranje nekog instrumenta, a opet treći imaju želju, da bi njihovo dijete bilo sportaš. Kod ovog trećeg, danas roditelji stvarno imaju jako puno mogućnosti – puno je klubova, koji se bave nogometom, pa isto tako je puno takvih, gdje djeca mogu trenirati košarku, a u zadnje vrijeme je i sve više takvih, gdje mališani mogu naučiti tenis! Pa ako smo već kod njega, kažimo koju riječ o tome, kako i kada ga početi i kako nastaviti.

Znači, ako ste i vi roditelj, te ste se u nekom trenutku pitali, kad je pravo vrijeme, da bi vaše dijete odveli u neki klub, onda možemo reći, da je to vrijeme tada, kad vaš mališan napuni nekih 5-7 godina! To su godine, kada se djeca već mogu dovoljno koncentrirati i slušati trenere, a naravno i to su godine, koje su jako važne za mališane, jer se tada na veliko razvijaju motoričke sposobnosti mališana. Naravno, da bi sve to bilo napravljeno što bolje, potrebni su kvalitetni treneri, koji znaju kako se te stvari rade, pa ako ćete se odlučiti, da će vaše dijete igrati tenis, onda potražite kakav kvalitetan klub, gdje znaju, kako se radi s mališanima.

Kad sredite sve te stvari, o kojima smo sada pisali, dođete do trenutka, kad ćete vašem djetetu morati kupiti prvi reket, prve tenisice i puno toga ostaloga, što će trebati, kako bi mogao bez problema trčati po terenu. Kod svega ovoga imate uvijek dvije mogućnosti – jedna je, da sve skupa kupite u nekim velikim trgovinama, a druga je, da te stvari naručite putem interneta. Bilo kako bilo, pazite jedino to, da za vaše dijete uvijek birate kvalitetu, jer kad djeca rastu, trebaju na sebi stvari, koje će im što bolje koristiti, a ne štetiti.

http://www.tenisice.hr/Tenis/

Kategorije
Sport

Uništene patike za dvoranu – a što sad?

Vani su se temperature polako počele spuštati ispod nule, a na kraju krajeva je i dan sve kraći. To znači, da se sve više sportova, kao što su na primjer nogomet, košarka, odbojka i drugo, seli u razne dvorane, gdje su uvjeti za igru puno bolji. Sve super, sve fino ali kad dođe trenutak, da morate na prvi trening u dvoranu, najčešće se dogodi, da primijetite, da vaše patike od prošle godine više nisu dobre, da ste ih uništili i da obavezno trebate nove, jer sa ovima vaša igra više nije takva, kao što bi mogla biti. A što sad, kako riješiti ovu situaciju? Pa možete u tom trenutku krenuti odmah u neku sportsku trgovinu i kupiti nove, a postoje i druga, jeftinija rješenja!
Sada se sigurno pitate, zašto smo spomenuli, da postoje jeftinija rješenja. Da, točno tako – ako vam se ne žuri ili ako ste pravovremeno vidjeli, da vam trebaju nove patike, onda imate mogućnost, da ih potražite i naravno na kraju kupite preko interneta. Tamo su cijene jako često nekoliko niže od onih, koje ćete dobili u velikim sportskim trgovinama. Pa iz tog razloga predlažemo, da ste strpljivi i odaberete nešto za sebe što je jeftino! I naravno, ako je nešto jeftino, ne znači, da nije kvalitetno – takve su cijene, nekoliko niže!
I što na kraju krajeva odabrati? Ponuda na internetu je stvarno ogromna, a sve to zbog toga, jer na internetu nema nikakvih ograničenja s prostorom, pa mogu prodavači ponuditi sve, što imaju proizvođači za ponuditi. Kad birate nešto za dvoranu, uvijek budite pažljivi, kakav vam je potplat, jer ako nećete odabrati kvalitetnu gumu, može vam se dogoditi, da će vam se klizati. Isto tamo vam je i s ostalim materijalima – uvijek budite pažljivi, što kupujete, jer jedino na takav način će vaš trening biti dobar i tenisice će izdržati možda više od jedne sezone!