Kategorije
Vijesti

Jednostavno vježbanje kod kuće ili u teretani

Sprave za vježbanje sastavni su dio svih teretana, fitness centara ili kućnih teretana pojedinaca koji se odluče na treniranje kod kuće. S obzirom na raznolikost sprava za vježbanje koje danas postoje na tržištu, u nastavku dajemo pregled najkorištenijih sprava.

Raznolikost vrsta sprava za vježbanje

Bez obzira trenirate li u teretani, fitness centru ili kod kuće, svi navedeni objekti podrazumijevaju postojanje najmanje jedne sprave za vježbanje, ali gotovo uvijek ih ima i puno više.
Orbitrek je sprava za vježbanje koja stimulira kretanje poput trčanja (kada se radi bez ruku; ako se u vježbanje uključe i ruke, onda se stimulira trčanje na skijama). Idealna je za zatezanje donjeg dijela tijela pri čemu je opterećenje na kralježnicu, koljena i zglobove minimalno. Osim donjeg dijela tijela, a korištenjem ruku, vježba se cijelo tijelo te se aktiviraju sve mišićne skupine u tijelu. Orbitrek je odlična sprava za vježbanje i za sagorijevanje viška masnih naslaga te poboljšava funkcioniranje kardiovaskularnog i dišnog sustava. Prikladna je za sve osobe, bez obzira na dob, spol i formu.
Traka za trčanje je sprava za vježbanje čijim se korištenjem sagorijeva velik broj kalorija. Odlično je rješenje za osobe koje vole trčati, a imaju problema sa zglobovima. Ovakve sprave za vježbanje tope višak masnih naslaga te dobro djeluju na kardiovaskularni i dišni sustav. Ova sprava za vježbanje vježbaču daje mogućnost prilagodbe brzine, otpora i nagiba.

sprave za vježbanje

Ostale manje popularne sprave za vježbanje

Veslački ergometar je sprava za vježbanje koja stimulira veslanje i idealna je za sagorijevanje kalorija jer aktivira sve mišićne skupine. Ni kod ove sprave nema opterećenja na zglobovima.
Postaja za vježbanje omogućuje vježbe s utezima ili s vlastitom težinom. Ovakve postaje koriste se za treninge snage i jačanje određenih skupina mišića, a vremenom su postale zaštitni znak fitnessa. Korištenjem postaja za vježbanje, pritisak za kralježnicu i zglobove je minimalan jer se same sprave dizajnirane vrlo pažljivo, prema temeljnim zakonima fizike. Ovdje možete pogledati ponudu sprava za vježbanje po povoljnim cijenama.