Kategorije
Uncategorized

Više o sportskoj odjeći

Od 1904.godine, a tomozaknogometa koji je odgovoran za organizaciju međunarodnih nogometnih natjecanja. Najpoznatije je svakako Svjetsko prvenstvo u nogometu (i za mlade U-21), Svjetsko prvenstvo nogometnih klubova, Svjetsko prvenstvo nogometa za žene te kao zadnje Nogometno natjecanje na Olimpijskim igrama. Natjecanje je to kojeg imate priliku gledati tek svakih 4 godine, počevši od 1960. Tako nam je već sada poznato da će se Europsko prvenstvo 2012. biti prepušteno organizaciji Francuske. Rezultati ovog nogometnog natjecanja pokazuju da je momčad koja je ostvarila najviše pobjeda tijekom održavanja natjecanja jest Njemačka i to tri puta, dva puta pod nazivom Zapadna Njemačka. 

Više o sportskoj odjeći.

Kategorije
Uncategorized

Svjetsko prvenstvo u nogometu

Najviše zanimanja, gledatelja, popularnosti i medijske prašine svakako pripada Svjetskom prvenstvu u nogometu. Drugi naziv prvenstva glasi i FIFI-no prvenstvo, koja je ujedno i glavni organizator te samo vrhovno tijelo ovog sporta. Radi se naravno, o muškom međunarodnom natjecanju, a mnogobrojni su gledatelji počašćeni gledati tu sportsku poslasticu najboljih samo svake 4 godine. Njegovi početci sežu u godinu 1930. gdje su prve utakmice održavane u Urugvaju. Iako je na prvom prvenstvu sudjelovalo 13 nogometnih reprezentacija, danas praksa pokazuje kako je pravilo da pri svakom sudjeluje uvijek isti broj. Naime pravo sudjelovanja na prvenstvu imaju 32 reprezentacije koje su se za to izborile preko kvalifikacija.

Čak i oni koji su laici na području nogometa, mogli bi pogoditi da je država koja nosi najviše pobjedničkih naslova uvjerljivo- Brazil. Njihov je nogomet, kako ga ocjenjeuju mnogi stručnjaci, što pokazuju i rezultati jednostavan, s mnogo dobrih i brzih igrača, zadivljujućom uigranošću i spretnosti nogometnih majstora. U stopu ga slijedi Italija koja se može pohvaliti sa čak 4 naslova prvaka. Svjetsko se prvenstvo svakako smatra najbogatijim, najposjećenijim, a sigurno i najgledanijim u Svijetu. To je svakako velika čast i mogućnost da ostatak Svijeta upoznaje pojedine države. Tako je bilo i godine 1998. kada je Hrvatska osvojila nevjerojatno 3. Mjesto na Svjetskom prvenstvu.

 

A da je bogatsvo na prvom mjestu dokazuje i pehar koji dobiva pobjednička ekipa. Naime, pravi je izrađen od 18 karatnog zlata te se njegova vrijednost procijenjuje na oko 10 miliona dolara. Pobjednik Svjetskog prvenstva u nogometu, dobiva znatno jeftiniju repliku. Osim bogate nagrade, stvar je tu i časti, ponosa države, svih prisutnih, veličanstveni dočeci i tretmani kojima su počašćeni zlatni igrači.