Kategorije
Sport

Želi vaše dijete igrati tenis? Evo nekoliko savjeta!

Kad su djeca mala, roditelji najviše puta traže neka zanimanja za njih. Jedni se odluče za učenje stranih jezika, drugi odvedu svoje dijete, da bi naučilo igranje nekog instrumenta, a opet treći imaju želju, da bi njihovo dijete bilo sportaš. Kod ovog trećeg, danas roditelji stvarno imaju jako puno mogućnosti – puno je klubova, koji se bave nogometom, pa isto tako je puno takvih, gdje djeca mogu trenirati košarku, a u zadnje vrijeme je i sve više takvih, gdje mališani mogu naučiti tenis! Pa ako smo već kod njega, kažimo koju riječ o tome, kako i kada ga početi i kako nastaviti.

Znači, ako ste i vi roditelj, te ste se u nekom trenutku pitali, kad je pravo vrijeme, da bi vaše dijete odveli u neki klub, onda možemo reći, da je to vrijeme tada, kad vaš mališan napuni nekih 5-7 godina! To su godine, kada se djeca već mogu dovoljno koncentrirati i slušati trenere, a naravno i to su godine, koje su jako važne za mališane, jer se tada na veliko razvijaju motoričke sposobnosti mališana. Naravno, da bi sve to bilo napravljeno što bolje, potrebni su kvalitetni treneri, koji znaju kako se te stvari rade, pa ako ćete se odlučiti, da će vaše dijete igrati tenis, onda potražite kakav kvalitetan klub, gdje znaju, kako se radi s mališanima.

Kad sredite sve te stvari, o kojima smo sada pisali, dođete do trenutka, kad ćete vašem djetetu morati kupiti prvi reket, prve tenisice i puno toga ostaloga, što će trebati, kako bi mogao bez problema trčati po terenu. Kod svega ovoga imate uvijek dvije mogućnosti – jedna je, da sve skupa kupite u nekim velikim trgovinama, a druga je, da te stvari naručite putem interneta. Bilo kako bilo, pazite jedino to, da za vaše dijete uvijek birate kvalitetu, jer kad djeca rastu, trebaju na sebi stvari, koje će im što bolje koristiti, a ne štetiti.

http://www.tenisice.hr/Tenis/

Kategorije
Sport

Zašto će vam za tenis trebati barem dva reketa?

Skoro svatko od nas ima neki hobi, sa kojim se bavi. Neki skupljaju poštanske marke, drugi odlaze na nogomet, a treći igraju tenis. Nema veze sa čime se bavite, za svaki od tih hobija trebaju vam neke stvari. Ako na primjer skupljate marke, trebat će vam na primjer album i nekoliko novca, da bi mogli svake toliko kupiti nešto novo, za nogomet će vam trebati velika torba, kopačke ili tenisice i još neke druge stvari. A naravno, tako je i kod trećeg sporta, kojeg smo gore spomenuli, i sa njega će vam trebati neka oprema.

Ako idemo redom, onda vam je sigurno jako važan dio opreme za tenis neki kvalitetan i lagani reket. Ako ste mislili, da će vam biti dovoljno samo jedan, onda vam moramo odmah reći, da ste pogriješili – za ovaj sport trebat će vam barem dva reketa. Pitate se zašto, ako pak možete tijekom igre u ruci držati samo jednog? Jednostavno – nikad ne znate, kada vam može puknuti struna, kada vas mogu izdati živci i razbijete reket ili vam se dogodi neki drugi problem – baš zbog toga vam uvijek treba rezerva.

Što odabrati i kupiti? Ako ste početnik u ovome sportu, onda vam svakako preporučujemo, da ne kupujete rekete na pamet, možda zbog toga, jer se vam sviđaju. Pametnije će vam biti, da sjednete u automobil i odete u neku specijaliziranu trgovinu, gdje ćete sa prodavačem odabrati pravi reket za vas – pravu težinu, pravu veličinu i ostalo. Jedino na takav način ćete kupiti pravu stvar, pravi i kvalitetan reket, sa kojim ćete uživati u igri i sa kojim ćete sa lakoćom poentirati na terenu i naravno uz to pobjeđivati. Znati je potrebno za kraj samo još to – nije sve u reketima, morat ćete puno trenirati, da bi bili dobri, najbolji i da bi mogli pobjeđivati.

Kategorije
Sport

Želite igrati tenis? Kupite sve potrebno i krenite na teren!

 

Svatko od nas zna, da se na domaćom kauču neće ništa pomaknuti, znači, ako imate želju, da bi nešto u životu postigli, morate napraviti nešto za to. Ako želite putovati, morate najprije skupiti novac, nakon toga odabrati destinaciju i onda krenuti na put. A naravno, postoje i druge želje i ciljevi – neki jednostavno samo žele naučiti igrati tenis. Gdje početi, kako krenuti, da bi u što kraće vrijeme napravili što više i da bi već nakon kakvog mjeseca ili dva, mogli servirati svoj prvi as servis? Za početak će vam trebati nekoliko opreme, nakon toga neki učitelj, a na kraju prijatelj – idemo po redu.

Kad smo spomenuli, da će vam za početak trebati sportska oprema za igranje tenisa, onda svakako morate početi kod reketa – to vam je osnova, to vam je obavezan dio opreme, kod tog sporta. Odaberite takvog, da će vam pasati u ruke, odaberite takvog, da će biti dosta lagan i napravljen od dobrih materijala i na kraju krajeva, platite za njega koju kunu više, jer jedino tako ćete dobiti kvalitetu. Kad jednom odaberete reket, sa kojim ćete igrati, onda dolaze na red tenisice u kojima ćete trčati po terenu – kad ih kupujete morate znati, na kakvom terenu ćete igrati, dali će to biti leš, beton ili trava. Kad znate i to, onda ste na dobrom putu, da kupite ono, što vam točno treba!

Imate reket, odabrali ste tenisice, sada vam samo još trebaju kratke hlače i majica, te neka torba, da bi sve ostalo mogli staviti u nju. Kad imate i to, onda potražite nekog učitelja, koji će vas naučiti pravilno upotrebljavati reket, kretati se po terenu, udarati loptu i raditi sve ostale stvari. Sve to neće biti jednostavno, sve to neće biti jeftino, ali kad dođete na kraj, onda ćete zaista moći uživati u ovoj igri, kad ćete se naći na terenu sa kakvim od svojih prijatelja. To su onda užitci, za koje je vrijedilo platiti koju kunu više za reket i potrošiti vrijeme za učenje svih sitnica – uživajte u svemu tome, što ste napravili za sebe!

http://www.tenisice.hr/Tenis/

Kategorije
Sport

Nike u svijetu tenisa

Vruči tereni, prekriveni betonom, travom ili lešom, su tereni za tenis, koji uvjek okupljaju na velikim turnirima hrpe ljudi, koji vole gledati taj zanimljiv sport. U njemu možmo pronači različite tvrtke, koje proizvode proizvode za igrače, ali među onima, koji proizvode stvarno kvalitetne i ljepe stvari, je svakako Nike. Na velikim turnirima tvrtka poput Nike može pokazati, što je razvila i proizvela u posljenje vrijeme, pa se tako njihovi igrači, koje sponzuriraju, uvjek oblače po zadnjim trendovima i na sebi imaju uvjek tehnološko dovršene proizvode, koje so razvili stručnjaki u toj tvrtki i za te nove tehnologije potrošili hrpe novaca i vremena.
U posljednjim godinama sve više poznatih tenisača počelo je biti sponzorirano od strane Nikea. Pod njihov krov su tako došli igrači poput Rafaela Nadala, Victorie Azarenko i još neke druge zanimljive zvijezde, koje se vole slikati, a pored toga, da so ljepe na slikama, posterima i naslovnicama različitih revija, one su svakako i vrhunski tenisači. Baš zbog svega ovoga, kod Nikea su počeli sponzorirati igrače, koji su kvalitetni i koji izgledajo stvarno zanimljivo. Na takav način mogu ti igrači pokazati sve ljepote, koje u toj tvrtki razviju, a i na terenu su zanimljivi zbog svoje igre, koju pokazuju i sa njome svima na svijetu daju do znanja, da su stvarno dobri igrači tenisa.
Želite li i vi biti dio priče, koju je započeo Nike, onda svakako morate posjetiti internet stranicu ovog giganta, koji tamo uvjek objavljuje sve novitete koje daju na tržište. Jer je Nike jedan od največih brendova na svijetu za sportsku opremu, potrebno je znati, da če vrlo brzo sve njihove nove stvari doči i u trgovine, pa čete jih tako moči nabaviti, kupiti i sa njima i vi izači na teniske terene i tamo se osječati ljepo i fino, a na kraju krajeva, biti čete svakako kvalitetno odjeveni i proizvodi na vama, če vam omogučiti, da vaša koža diše i da su vaše noge dobro zaštičene.

Kategorije
Obuća Sport

Jeftina oprema za tenis

Baviti se sportom u životu je nešto najbolje i najviše što možete napraviti za sebe. Na takav način pokrečete svoje tijelo, trenirate mišiče i družite se sa ljudima, koji vole jednaki sport kao i vi. Ako se odlučite za nogomet, košarku, skijanje ili koji drugi sport, uvije če vama trebati neka oprema, koju čete koristiti i koja če vama pomoči, da bi što lakše i bolje mogli igrati i kretati se, isto tako vam je potrebna i oprema za tenis, ako se odlučite, da čete ga igrati ljeti ili zimi, vani ili unutra.

Kad čete se odlučiti, da čete nabaviti opremu za tenis, onda uvijek imajte na umu, da imate dvije mogučnosti, prva je ona jeftina, gdje čete nabaviti obične tenisice, nekvalitetne majice, gačice, čarape, rekete i druge stvari, pa tako i ona druga mogučnost, gdje čete potražiti neki dobar savijet, neku dobro robu, koju čete platiti nešto više i koja če nositi neko poznato ime opreme za tenis, ali čete onda bar znati, da ste kupili kvalitetu, koja če vama dulje vrijeme dobro koristiti i nuditi vam užitke te udobnost. Provjerite ovdje!

Kao i svugdje drugdje, tako je i kod tenisa, ako se kupuje jeftina oprema za tenis, onda čete je sigurno kupuvati više puta, ako se odlučite, da čete je kupiti jedanput i onda nešto kvalitetnije, ona če vama dulje vrijeme dobro koristit i svakako nuditi vam mnogo više. Pa tako zamislite se, gdje čete nabaviti svu potrebnu opremu koja vam treba, kako bih zadovoljili svoje tijelo i nahranili svoju dušu, te koja če vama pomoči, da se dobro zabavljate u sportu i vašem životu.

Kategorije
Sport

Profesionalna oprema za tenis

Dali ste ikad razmišljali, kakva je razlika među vama i profesionalnim igračima tenisa? U prvoj vrsti razlika je u znanju kojeg imate vi i kojeg imaju oni u temo preljepom i vrlo poznatom sportu, u drugoj vrsti razlika je u pripremljenosti, kondiciji, u snazi i svakako u tome, koliko trenirate vi, i koliko treniraju oni, koji žive od tog sporta i u njemu zarađuju novac. A na kraju je treba znati, da je oprema za tenis koju imate vi, i koju dobivaju profesionalni igrači svakako različita, sigurno mnogo bolja, modernija i kvalitetnija od vaše.

 

Svaki profesionalni igrač opremu za tenis dobija od sponzora, šta znači, da je ne treba kupovati, nego sve rekete, tenisice, majice, torbe i ostale stvari dobiva besplatno. Reketi, koje dobivaju poznati igrači su svakako napravljenih od najboljih materiala, koji su vrlo lagani i odporni na velike sile i jake udarce. Takvi reketi igračima omogučavaju igranje tenisa na visokom nivoju i poentiranje mnogih dobrih poena. Osem reketa, opremu za tenis sastoje i tenisice, koje su isto tako vrlo bitne, kao i majice, gačice, torbe i druge stvari, koje igrači nose, kako bih pravili reklamu velikim proizvođačima i njihovo ime ponesli u svijet tenisa.

Sve to ljudima u svijetu dobro je poznato, pa ako želite i vi, da čete postati profesionalni igrač i da če vama oprema za tenis na dom stizati besplatno, onda čete morati mnogo trenirati, tvrdo raditi i puno tome se odricati, jer jedino to je pravi put kako doči do vrhunskog nivoja igranja tog sporta. Ako bih pak radije ostali u nekom rekreativnom svijetu, onda vam je dovoljno, da nađete nekog prijatelja i odete na teren, tamo se zabavite i uživate u igri i preljepom danu.

Kategorije
Sport

Koja oprema za tenis vam je potrebna

Ako se želite u životu baviti nekim sportom, trebat če vam neke stvari, da bih ga mogli prakticirati. Ako igrate nogomet, treba vam lopta, nešto za obuči i mnoge druge stvari, ako se odlučite za skijanje, trebat če vam zimska jakna, hlače, skije, panceri i još mnogo toga, a isto tako treba vam i neka oprema za tenis, ako ste se odlučili za njega i želite ga igrati ljeti ili pozimi i družiti se sa vašim prijateljima na teniskim terenima i pobjeđivati jih.

Ako malo bolje pogledamo, koju sve opremu za tenis čete trebati na terenu ili pored njega, onda su ovdje sigurno na prvome mjestu kakve dobre, kvalitetne i čvrste tenisice, koje če zaštititi vaše noge od ozljeda i omogučiti vam što bolje kretanje po terenu. Za njima sigurno vrlo je bitan i reket, bez kojeg praktički ne možete igrati ovaj sport i koji mora da je što lakši i što kvalitetniji. A među ostalu opremu za tenis možemo uvrstiti i različite kratke ili duge majice, hlače, kape, torbe i svakako još mnogo drugih sitnica, koje če ovaj sport napraviti ljepim in zanimljivim kad čete ga igrati.

Sve to svakako je povezano sa nekim troškovima, koje čete morati platiti, da bih se kupila sva ta oprema za tenis, ali trebate znati, da če vas to doletjeti u svakom sportu za kojeg se odlučite, jer svugdje je neka oprem potrebna i trebat čete je nabaviti, ali ne brinite, sve to čete zaboraviti, kad dođete na teren, izvadite loptice i opalite prvi servis na drugu stranu terena, kad postignete prvi bod ili kad na kraju pobjedite protivnika. U svakom trenutku važno je da u ovom sportu uživate i napravite nešto za sebe i svoje zdravlje.

Kategorije
Sport

Igrajte tenis na tvrdoj podlozi

Potreban vam je reket, potrebna vam je kakva torba, trebat če vam loptice, kvalitetna majice, gačice i na kraju dobra obuća, da bih mogli igrati tenis sa svojim prijateljima. A kad je govora o podlogama na kakvim je moguče odigrati dobru partiju, onda imate i ovdje više mogučnosti, od trave, leša, tepiha i na kraju tvrde podloge, kao što je beton. Tvrda podloga je za amatere, pa tako i za one malo bolje igrače vrlo primjerna, jer je kretanje na njoj prilično jednostavno, brzo i puno lakše, prema ostalima podlogama.

Na tvrdoj podlozi, kao što je beton, uvjek je potrebno biti vrlo oprezan, jer na njoj se uvjek može dogoditi kakva neprilika, u kojoj se možete ozljediti. Da bih igrači tenisa izbjegli ozljede i bolove u mišičima i sklepovima, moraju nabaviti što bolje i što stabilnije tenisice, koje če vas zaštititi i paziti. Tenisice, koje če vam omogučiti što dulju tenisku karieru, moraju imati širok podplat, koji če vam nuditi stabilnost, moraju biti napravljeni vrlo kompaktno, da bih mjenjanje smjera na terenu bilu što lakše i moraju biti što bolje blažene, da bih kod skokova vaše noge utrpjele što manje bolova.

Ako čete se odlučiti za tenis, da čete ga igrati na bilo kakvoj podlozi, onda uvjek imajte na umu, da je potrebno uvjek investirati svoj novac u sebe, u kvalitetnu opremu, koja če vama uzvratiti sa udobljem, kvalitetom i na kraju sa mnogo boljom igrom, u kojoj čete moči uživati. Živi se samo jednom, zato nikad nemojte štedjeti novac na sebi i na svome zdravlju, pa tako uvjek odaberite opremu priznanih svjetskih marki, koje stvaraju kvalitetu, koja vas nikad neče razočarati.

Kategorije
Sport

Tko može igrati tenis?

Zabava u sportu vrlo je bitna, jer ako se ne zabavljamo kad se rekreiramo, onda čemo vrlo brzo izgubiti volju do treninga. Tenis je sport, gdje je zabava uvjek prisutna, jer uvjek možemo pronači nekog partnera sa kojim možemo odigrati meč i tako se ludo zabaviti. Ako imamo dobar dan, odlučimo se za nekog bržeg, pokretnjieg i jačega, koji če sa nama odigrati visoko intenzivan meč, a ako imamo slab dan, i odlučimo se za neku lakšu rekreaciju, možemo odabrati nekog, tko če nam nuditi smjeh, razgovor i puno dobre volje, kad igramo meč na terenu.

Kako bih sa nekom na terenu imali što manje problema i sa njime se što više zabavljali potrebno je, da ta osoba ime što više potrebne opreme, koja nam je za ovaj meč bitna. Vrlo bitno je, da se za dobro kretanje odaberu dobre tenisice za tenis, takva če nam osoba moči pružiti zabavu a i dobru partiju, jer neče imat problema na tom području. Isto tako vrlo su bitne i ostale stvari u tom sportu kao što je obuća za tenis, reket, torbe u kojima nosimo svu opremu, voda, sokovi i ostale regeneracijske stvari, koje nam vračaju moč i tako omogučavaju zabavu na terenu.

Sva oprama za tenis na jednom mjestu – tenisice.hr.

U sportovima gdje je za zabavu potreban partner, tako je vrlo bitno koga odabrati za igru, pa tako tenis pruža mnogima mogučnost ili samo za zabavu i za malo kretanja, ali i za dobar trening, ako čete odabrati nekog, tko reket okreče vrlo dobro, bodove zabija vrlo jako i kreče se puno po terenu. Sve je na vama, što čete napraviti za sebe i kavu partiju i zabavu čete odabrati.

Kategorije
Vijesti

Kako djecu oduševiti za tenis

Tenis pomaže u razvoju djece

Djeca. Imaju vaše oči, kosu, mali nosić, no, jesu li naslijedili i vašu strast za tenis? Nije ni bitno, ako im igru predstavite kao zabavnu, jednostavnu i dobar način za stjecanje prijatelja i druženje. U razvoju djece jako je bitno da se što više kreču. Tako savladavaju svoje tijelo i uče se koordinacije. Kod tenisa djeca nauče dobru koordinaciju tijela i očiju, pošto moraju pratiti lopticu i u pravom trenutku je udariti reketom i poslati je preko mreže. Tenis brzo utječe na razvoj djeteta u pozitivnom smislu i daje mu osjećaj samopouzdanja, koji stekne tijekom treninga i odigranih mečeva.

Tenis oprema
Tenis oprema

Neka igra, oduševit će se sam

Većinu sportova djeca počinju upoznavati kod kuće. Dali se radi o košarki, nogometu ili tenisu, sve najčešće započinje na vrtu iza kuće. Nema zabavnije igre nego one s mamom ili tatom. Udaranje lopte, bacanje na koš ili igranje stolnog tenisa. No, dali se i tenis može igrati na domaćem vrtu? Može, zahvaljujući današnjoj modernoj sportskoj opremi. Postoji vrsta načina na koji dijete samo, bez suigrača, može igrati tenis. Najjednostavniji je udaranje loptice uza zid teniskim reketom. Modernija varijanta je loptica na elastici, koja se nakon svakog udarca vrati smanjenom brzinom.

Potražite organizirane programe

Možda najbolji način da dijete zavoli tenis, je da ga upišete u organiziranu školu tenisa. Tamo će steći prijatelje i zabavljati se sa svojim vršnjacima. Ojačat će se njegov sportski duh i osjećaj za pravdu i poštenost.