Kategorije
Obuća Sport

Važna je udobnost tenisica

Veliki nogomet je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu. No, u posljednje vrijeme, sve popularniji postaje i futsal, odnosno mali nogomet. Njega može igrati i manje igrača pa kada je riječ o rekreativnom igranju, puno je jednostavnije skupiti dovoljan broj igrača. Može se igrati na više različitih terena, primjerice na betonu, parketu, travi, umjetnoj travi i slično. Kada je nešto toplije vrijeme, često se mali nogomet igra na otvorenom i to na betonu. A kako bi vam igranje bilo što ugodnije, bilo bi dobro da kupite tenisice za nogomet na betonu.

tenisice za trčanje

Usporedba s običnim tenisicama

Tenisice za nogomet na betonu nisu obavezne želite li igrati nogomet na betonu. No, svakako su preporučljive za ugodnije igranje. Prilikom igranja nogometa na betonu, stopala trpe veći pritisak. Probate li igrati nogomet na betonu uz neke druge vrste tenisica, relativno brzo ćete osjetiti puno veći umor i bol u stopalima. Tenisice za nogomet na betonu imaju pojačano gazište kako bi vam trčanje po betonu bilo što ugodnije. Osim toga, puno učinkovitije će vas štititi od ozljeda. Naime, nogomet na betonu može uzrokovati brojne ozljede, najčešće uganuće zglobova i slično. Zato je vrlo bitno da stopala i zglobovi budu dobro zaštićeni. A upravo tome služe takve posebne vrste tenisica. Kada ih stavite na noge i dobro zavežete, zglobovi će vam biti čvrsto stegnuti te ćete puno sigurnije moći trčati po terenu.

Još jedna od prednosti tenisica za nogomet na betonu je i posebno izrađeno gazište kako bi dolazilo do što manje klizanja. To je vrlo bitno za igrače jer u malom nogometu je potrebno vrlo brzo reagirati, odnosno izvoditi puno brzih kretnji. Imate li tenisice u kojima će vam se klizati, to neće biti nimalo jednostavno. No, uz pomoć posebnih tenisica, s time ne biste trebali imati problema te će vam one zbog toga dati tu važnu prednost. Provjerite bogato ponudu tenisic na web stranici tenisice.hr.

Kategorije
Obuća

Mnogi brendovi imaju i svoje internetske trgovine

Cipele i tenisice danas spadaju u najprodavaniju vrstu obuće. Toliko različitih modela, za sve generacije i spolove dostupno je u raznim trgovinama. Mnogi poznati brendovi u pojedinim gradovima imaju i svoje specijalizirane trgovine u kojima se mogu kupiti isključivo njihovi komadi obuće. Osim toga, ostali komadi obuće mogu se potražiti i u trgovinama koje nude obuću raznih brendova. No, zbog sve većeg porasta internetske prodaje, brojni brendovi imaju i svoje internetske trgovine u kojim možete kupiti cipele online.

tenisice

 

Jednostavnost kupnje

Ako ste se odlučili kupiti cipele online, riječ je o vrlo jednostavnom procesu. Svaki brend se trudi imati što jednostavniju internetsku trgovinu kako bi olakšao proces kupnje i onima koji nemaju puno iskustva s ovakvim načinom kupnje. Cipele online ćete tako vrlo jednostavno kupiti prateći nekoliko koraka. U prvom koraku ćete najčešće morati odabrati želite li kupiti muške, ženske ili dječje cipele. Nakon odabira, vjerojatno ćete daljnji izbor moći još dodatno filtrirati odabirom nekih manjih kategorija, poput cipela za svakodnevno nošenje, za posebne prigode i slično. Nakon što ste suzili izbor, moći ćete vrlo jednostavno pregledavati cipele, vidjeti za svaki par osnovne informacije, poput materijala izrade, namjene i ostalog. Kada ste se odlučili za konkretni model, potrebno je još samo odabrati veličinu. Nakon toga, cipele ćete staviti u virtualnu košaricu. Nakon toga možete nastaviti s kupnjom ili možete nastaviti na dio s plaćanjem. Nakon što unesete svoje osobne podatke i adresu za dostavu, potrebno je još unijeti i podatke za plaćanje. Kada završite i taj korak, dobit ćete obavijest o uspješno izvršenoj kupnji. Sve što vam tada preostaje je pričekati nekoliko dana da vam cipele stignu na kućnu adresu.

Kada kupujete cipele online, vjerojatno ćete i dodatno uštedjeti jer su cijene u internetskim trgovinama često i nešto niže nego u lokalnim trgovinama. To je također jedan od razloga što je ovaj način kupovine sve popularniji. Provjerite ponudu v online Hervis trgovini.

Kategorije
Obuća

Tenisice za djevojčice moraju biti kvalitetne

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete. A to posebno dolazi do izražaja prilikom kupovine raznih odjevnih predmeta i obuće. Bolje je uštedjeti na nekim drugim stvarima, ali djetetu kupiti kvalitetnu obuću. Budući da djeca najčešće nose tenisice , potrebno je pripaziti prilikom kupnje. Razlika između tenisica za dječake i djevojčice gotovo da i nema, već se uglavnom radi o razlikama u vizualnom izgledu.

Kako prepoznati kvalitetne tenisice

Iako se možda neki s time neće složiti, cijena je određeni pokazatelj o tome spadaju li primjerice tenisice za djevojčice u onu skupinu kvalitetnijih. Većina poznatih brendova, kao što su Nike, Adidas i slični, u svojoj ponudi ima tenisice za djevojčice i dječake. Budući da su njihovi proizvodi za odrasle itekako poznati i imaju reputaciju vrlo kvalitetnih proizvoda, mnogi se bez razmišljanja odlučuju i za njihove tenisice kada su u pitanju djeca. I to se uglavnom pokaže kao odlična investicija. Naime, gotovo svi veliki brendovi ulažu značajna sredstva svake godine u istraživanje kako bi proizveli što kvalitetnije proizvode, između ostalog i tenisice. To je dovelo do toga da se pri proizvodnji tenisica za djevojčice i dječake koriste samo oni materijali koji su se pokazali najboljima. A djeca će od toga imati najviše koristi.

A po čemu se kvalitetne tenisice za djevojčice razlikuju od onih manje kvalitetnih? Prije svega, po nečemu što nećete moći odmah primijetiti, odnosno vijeku trajanja. S obzirom da su djeca jako puno u pokretu, moraju imati obuću koja će ih moći pratiti. Kvalitetne tenisice izrađene su od nešto čvršćih materijala zbog kojih će dugo trajati. Manje kvalitetne tenisice ćete morati puno ranije zamijeniti pa je upitna isplativost njihove kupnje. Osim toga, kvalitetne tenisice često imaju i puno bolje uloške koji su itekako bitni za djecu. No, to je dio koji se lako može zamijeniti s novim uloškom, ako smatrate da onaj koji se nalazi u tenisici nije dovoljno dobar. Provjerite ponudu na www.tenisice.hr.

Kategorije
Obuća trčanje

Tenisice za trčanje u svim većim trgovinama

Većina današnjih trgovina s obućom, primjerice s tenisicama, ima cijelu ponudu lijepo kategoriziranu. To znači da tenisice u većini trgovina možete pronaći sortirane po tome jesu li namijenjene za muškarce, žene ili za djecu. A osim toga, postoji i podjela po namjeni. Najveći dio čine tzv. casual tenisice, odnosno one namijenjene za svakodnevno nošenje. Uz njih, mogu se pronaći i tenisice za razne sportove, poput nogometa, košarke i sličnog. A vrlo popularne u posljednje vrijeme su i tenisice za trčanje.

Sve za trčanje u Hervisu

Veliki raspon cijena tenisica za trčanje

Pogledate li u nekoj trgovini ponuda tenisica za trčanje, vidjet ćete veliki raspon cijena. Uglavnom su tenisice za trčanje nekih poznatijih brendova, kao što su Nike, Adidas, Puma i slični, dosta skuplji od ostalih modela. Vrijede li tih novaca? Na to pitanje teško je dati konkretan odgovor. U svakom slučaju, odlučite li se za kupnju nekog od tih skupljih modela, možete biti sigurni da je riječ o vrlo kvalitetnim tenisicama za trčanje izrađenih od iznimno kvalitetnih materijala. Ukoliko trčite redovito, gotovo svakodnevno, kupovina takvih tenisica za trčanje bi vam se isplatila. To ćete najviše osjetiti na tome što jednom kupljene tenisice za trčanje nećete morati tako skoro mijenjati.
S druge strane, ako vam je trčanje aktivnost kojom se planirate baviti samo povremeno, tada će vam i oni jeftiniji modeli zasigurno biti dovoljni.

Odabir veličine

Bez obzira jeste li se odlučili za neki skuplji ili jeftiniji model, najviše pažnje morate posvetiti ispravnom odabiru veličine. Veličina tenisica za trčanje je iznimno bitna za kvalitetno trčanje. Ako su vam tenisice za trčanje prevelike, puno više ćete se umarati prilikom trčanja. Ako su vam premale, mogli biste dobiti žuljeve. Zato prije kupovine svakako isprobajte više brojeva kako biste pronašli onaj odgovarajući. Imajte na umu da se prilikom trčanja stopalo lagano pomiče tako da je bolje da su vam tenisice za trčanje samo malo veće od onog broja koji inače nosite.

Kategorije
Vijesti

Salomon tenisice odlikuje kvaliteta i udobnost

Zadnjih nekoliko godina, postojalo je nekoliko marki tenisica koje su bile prepoznatljive te kao takve vrlo česti odabir kupaca, kao npr. Nike, Reebok, Adidas i sl. No, vrlo brzo su se u tom elitnom društvu našle i Salomon tenisice.
Vrste Salomon tenisica
Salomon tenisice dostupne su u 4 različite varijante. To su tenisice za trčanje, pješaćenje, planinarenje i tenisice za zimu. Sve imaju određeni prepoznatljivi dizajn pa ćete vrlo lako, pogledom na više različitih tenisica, prepoznati Salomon tenisice.
Salomon tenisice dolaze u modelima za muškarce, žene i djecu. Za muškarce i žene nude se sve četiri ranije spomenute varijante tenisica, dok za djecu nise dostupne one za planirenje.
Karakteristike Salomon tenisica
Jedna od glavnih karakteristika koju imaju Salomon tenisice su posebna vrsta vezica koje se nalaze na svim modelima. Radi se o vezicama izrađenim od aramidnog vlakna ili popularnijeg naziva kevlar. Za one koji nisu upućeni, radi se o materijalu koju se koristi pri izradi neprobojnh prsluka(pancirki). Ta činjenica dovoljno govori u prilog tome koliko su te vezice čvrste. No, ove vezice, osim izuzetno čvrstog materijala od kojeg su napravljene, imaju još jednu unikatnu karakteristiku. Naime, one se ne vežu na klasičan način kao što je to slučaj kod drugih tipova tenisica. Salomon tenisice već imaju provedene vezice koje su zapravo jedan neprekidni dio. Nakon kupovine, sve što je potrebno je podesiti zategnutost vezica kako bi bile prilagođene u potpunosti vašem stopalu. Budući da su mnogi navikli na klasične vezice koje se moraju vezati, u početku im ovakav način vezanja djeluje zbunjujuće. No, to je vrlo jednostavna radnja i jako brzo ćete ju savladati.
Osim vezica, Salomon tenisice odlikuje i kvalitetna izrada svih ostalih dijelova. Potplata tenisica i sama površina prilagođene su namjeni tenisica, odnosno razlikuju se ovisno jesu li Salomon tenisice namijenjene trčanju, planirenju, itd.

Veče

Kategorije
Obuća

Five Fingers tenisice pružaju osjećaj hodanja bez obuće

Kada su se na tržištu prvi put pojavile Five Fingers tenisice, malo tko im je predviđao uspješnu budućnost. Izgledale su potpuno drugačije od onoga na što su kupci navikli i upravo je to bio razlog zabrinutosti hoće li ovakav tip tenisica biti dobro prihvaćen ili ne. No, Five Fingers tenisice su postale i više nego popularna linija tenisica i danas je dostupno jako puno različitih modela.

Karakteristike

Osnovna karakteristika i ono po čemu ćete odmah prepoznati ove tenisice je njihov prednji dio. Za razliku od klasičnih tenisica koji imaju cijeli fiksni prednji dio, Five Fingers tenisice imaju utore za svaki prst. Kada obujete Five Fingers tenisice, imate osjećaj kao da hodate bosi, budući da vam se u svakom utoru nalazi po jedan prst.
Prilikom izrade koriste se razni materijali, ali osnovna zamisao ovih tenisica je da budu vrlo elastične što je uspješno postignuto. Ta elastičnost u kombinaciji s posebno dizajniranim prednjim dijelom za prste, čine ove tenisice vrlo udobnim za nošenje.

Rezultati nošenja Five Fingers tenisica

Tvrtka Vibram dugo je vremena lažno oglašavala Five Fingers tenisice kao učinkovito pomagalo za ojačavanje mišića. Iako su mnogi ljudi i sami posvjedočili da osjećaju promjenu u jačini mišića nakon dugotrajnog nošenja Five Fingers tenisica, to nikada nije službeno potvrđeno. To je za posljedicu imalu tužbu protiv tvrtke Vibram koja je proglašena krivim za lažno oglašavanje i morala kupcima isplatiti više milijunsku odštetu.
Tvrtka je nastavila dalje reklamirati Five Fingers tenisice kao revolucionarni proizvod, ali bez usporedbi s mogućim zdravstvenim poboljšanjima, kao što su ojačavanje mišiča i slično. Iako mnogi i danas smatraju da su im Five Fingers tenisice pomogle u zdravstvene svrhe, to nije dokazano. No, ono što je sigurno je da ove tenisice izgledaju drugačije od bilo kojih drugih tenisica, a isto tako i osjećaj prilikom nošenja je jedinstven.

http://www.tenisice.hr/

Kategorije
Obuća Odjeća

U Nike shopu možete pronaći veliki izbor Nike proizvoda

Ukoliko ste se odlučili kupiti neki Nike proizvod, bilo da se radi o tenisicama, nekom komadu odjeće ili nekom rekvizitu, imate nekoliko mogućnosti. Možete ih kupiti u lokalnim trgovinama ili u internetskim trgovinama. Bez obzira za koju se varijanti odlučili, lokalno ili putem Interneta, možete birati između specijaliziranog Nike shopa ili trgovina koje prodaju proizvode raznih proizvođača.

Razlike između Nike shopa i ostalih trgovina

Nike shop nudi isključivo robu tvrtke Nike. U to spadaju razne vrste obuće, poput tenisica, papuča, razne vrste odjeće, poput majica, hlača te razne vrste rekvizita, poput lopti, torbi. Osim toga Nike shop u pravilu nudi najveći izbor, od samih modela pa sve do veličina.

S druge pak strane, ostale trgovine nude samo određeni broj modela, odnosno izbor je puno manji. To je i razumljivo jer takve trgovine se trude imati što više zastupljenih proizvođača pa tako nude od svakog određeni broj modela. Također, u ovakvim trgovinama su cijene i nešto više nego u Nike shopu.

Ako ste se baš odlučili kupiti neki Nike proizvod, preporuka je da potražite Nike shop jer ćete ga tamo vjerojatno uspjeti pronaći i biti će nešto jeftiniji nego u ostalim trgovinama. Isto tako, čak i ako ne pronađete ono što ste tražili, u većini Nike shopova će vam izaći u susret te naručiti željeni komad odjeće ili obuće. Za lakši pronalazak proizvoda, možete se poslužiti i njihovim katalozima koje ćete pronaći u trgovini. Riječ je o katalozima u kojima se nalaze i proizvodi koje oni trenutno nemaju u ponudi, ali ih po želji mogu naručiti. Isto tako, na Internetu možete pogledati ponudu njihove službene internetske trgovine u kojoj možete vidjeti njihovu kompletnu ponudu. Osim samih modela, možete vidjeti dostupne boje, veličine i slično te vam to može poslužiti prilikom odabira idealnog komada.

https://www.tenisice.hr/Nike/

Kategorije
Obuća

Asics je na tržištu prisutan već više od 60 godina

Asics je proizvođač sportske odjeće i obuće iz Japana i na tržištu je prisutan već više od 60 godina. Tijekom godina, tvrtka je prošla razne probleme, ali ipak su opstali na tržištu koje je jače nego ikad.

Povijest

Tvrtka Asics se u početku zvala Onitsuka Co., po svom osnivaču Kihachiru Onitsuki. Osnovana je 1949. g. u Japanu, u gradu Kobe. Asics je započeo s proizvodnjom tenisica za košarku, ali se proizvodnja s vremenom širila i na opremu za ostale sportove. Tvrtka je preimenovana u Asics 1977.g. Ime je dobila po akronimu latinske izreke “Anima Sana In Corpore Sano” što bi u prijevodu značilo zdrav duh u zdravom tijelu. Od tada je glavna vizija tvrtke postala promoviranje zdravlja i fitnessa te njihovih proizvoda koji u tome pomažu.

Najveći uspjeh tvrtci je donosila prodaja tenisica, a dosta iza nje su ostale sportska odjeća i oprema. 2010.g. Asics je kupio švedsku tvrku Haglofs za nešto više od 128 milijuna dolara kako bi još više osnažio svoju poziciju na tržištu i ostao konkurentan ostalim velikim igračima.

Odličan ugovor i potvrda kvalitete, Asicsu je stigla 2011.g. kada je postao službeni proizvođač dresova za australsku kriket ekipu, čime je zamijenio njihovog velikog rivala, Adidas.

Modeli tenisica

Asics, za razliku od nekih drugih proizvođača, nema nekih posebnih modela tenisica za koje se može reći da su njihovi najpoznatiji modeli. No, tijekom godina su na tržište izbacili mnoštvo različitih modela za razne namjene te raznih atraktivnih boja i dizajna. Tenisice imaju njihove karakteristične četiri prekrižene crte, ali se razlikuju u mnoštvu drugih detalja.

Tenisice u njihovoj ponudi dostupne su u modelima namijenjenim ženama, muškarcima i djeci. Mnoge su toliko oduševile da su ih počeli nositi kao djeca te su ih nastavili nositi i dalje, odnosno postale su njihov jedini izbor prilikom kupnje novih tenisica.

Kategorije
Sport

Najbolji igrači nogometa nose Adidas

Kao djeca, svi mi smo sanjali, da bi jednog dana postali slavni ili prepoznatljivi u nekoj stvari – gledali smo svoje idole, svatko od nas ih je imao i svi mi smo po tiho sanjali, da bi jednog dana mi bili idoli nekomu, tko dolazi za nama. Na raznim područjima, postoje razni velikani i poznata imena, a kad pogledamo područje sporta, nogomet je sigurno jedan od sportova, gdje ima jako puno talenata i velikih igrača, koje obožavaju fanovi diljem cijelog svijeta. Među onim jako poznatim u zadnjim godinama su na primjer Gareth Bale i Paul Pogba. To su dva igrača, koji imaju puno toga sličnoga, a jedna od skupnih stvari im je i sponzor – Adidas!
Ako ste kao dijete morali svu opremu za treninge kupovati sami, onda vam to jednog dana, kad postanete slavni, sigurno neće trebati. Ovako veliki igrači, kao što su Gareth i Paul, dobivaju svu opremu besplatno, a pored toga dobivaju i mnogo novca, da nose sportsku opremu Adidasa! A što ima ovako velika tvrtka od toga? Naravno, reklamo i to jako veliku reklamu! Svi ovi igrači igraju u velikim klubovima, prate ih milijuni obožavatelja diljem svijeta i kao takvi su svaki dan na metama mnogih kamera – a sad zamislite, kako velika reklama je to, da ovi ljudi na sebi nose neku poznatu marku – to je najbolja reklama, koju možete zamisliti.
Ali ipak, sve skupa i nije tako jednostavno, sve skupa ima i za obožavatelje nešto pozitivno – ako vas na primjer zanima, što je zadnji trend u svijetu nogometa i kod velikih igrača, samo ih morate pogledati i odmah će vam biti jasno, što si morate nabaviti, ako na sebi želite imati stvarno moderne i kvalitetne majice, hlače, kape i kopačke! Istina je, da su sve te stvari dosta skupe, a sve vam je to zbog toga, jer su to zadnji modeli, koji su došli na tržište i za njih rade reklamu oni najveći igrači diljem svijeta, koji su vam sigurno i idoli. Pa eto, ako želite biti kao oni, morat ćete platiti koju kunu više za opremu, koju ćete nositi na sebi!

Kategorije
Sport

Nekoliko savjeta, ako hodate u fitnes

Svatko od nas želi bi biti moderan – znači, imao bi dobar auto, imao bi frizuru kao znane osobe i naravno izgledao bi kao svi oni iz naslovnica revija. Ali kad pogledamo one na naslovnicama, jako često vidimo, da na njima ima nešto, što mnogi od nas nemamo – isklesane mišiće. Kako doći do njih? Jednostavno rješenje je, da počnete jesti zdravu hranu i naravno, da odete u fitnes, te tamo trenirate svaki dan. Mnogi urade baš sve to, ali kad dođu jednom u taj prostor, gdje bi morali odraditi dobar i kvalitetan trening, dođu u probleme, jer nemaju znanja, kako sve to napraviti. Da bi vam bilo malo lakše, evo vam nekoliko savjeta!
Znači, ako ste se odlučili, da želite trenirati u fitnesu i na takav način doći do mišića, onda vam je jako bitno, da svaki trening započnete sa ogrijavanjem. Taj dio treninga je jako bitan, ako želite dugo trenirati – ako ćete ovaj dio treninga preskakivati, može vam se desiti, da ćete se ozlijediti i opet neće biti ništa iz vas. Kad ste ogrijani, krenite za početak po redu, radite vježbe za cijelu tijelo, sve dok ne dođete u dobru formu, a kad ste tamo, počnite trenirati po jednu ili dvije mišićne grupe na dan. Sljedeće što morate znati je, da ne zaboravite na kardio naprave, da se na njima za kraj treninga oznojite i pokrenete srce do one faze, da će izgorijevati masti iz vašeg tijela!
Sad, kad ste dobili ove neke kratke savjete, pređimo još na opremu, koja će vam trebati, ako želite stvarno uživati u treninzima – za početak je ovdje sigurno jedna dobra torba, da možete u nju staviti sve potrebno. A što je sve potrebno? Na prvome mjestu su sigurno tenisice, koja moraju uvijek biti čiste, da ne bi u teretanu unosili blato i drugo smeće od vani. Pored tenisica, dolaze na red kratka majica i kratke hlače, a naravno tu je i ručnik, bez njega nikako na trening – trebat će vama usred treninga, da ga stavite na naprave, kad se znojite i trebat će vam na kraju, da se istuširate!

Veče