Kategorije
Sport

Trčanje je zdrava navika

Od svih raznih fizičkih aktivnosti, trčanje spada u onu relativno jednostavnu, a s druge strane i vrlo učinkovitu. Trčanje je za svakoga dobro iz više razloga. Prije svega, pri trčanju su nam aktivni brojni mišići, pogotovo mišići nogu. Osim toga, trčanjem nam se poboljšava fizička kondicija. Kako starimo, trčanjem možemo ostati u formi te ćemo se zasigurno osjećati bolje. A o tome koliko je trčanje zdravo govori i činjenica da će ga često i doktori preporučiti nekim svojim pacijentima.

Oprema za trčanje

 

Oprema za trčanje

Iako se trčati može i bez neke posebne opreme, preporučljivo je nabaviti i određenu opremu. Za što bolji ugođaj tijekom samog trčanja, idealne su tenisice za trčanje. One su izrađene od nešto lakših materijala tako da su vrlo udobne za nošenje tijekom trčanja. A kako biste se lakše oporavili nakon trčanja, poželjne su čarape za trčanje. Iako će mnogi, kada su u pitanju čarape za trčanje, odmahnuti rukom i reći da im to nije potrebno, kada bi osjetili razliku iza trčanja s ili bez njih, vjerojatno bi promijenili mišljenje. Naime, čarape za trčanje su pripijene uz nogu te će se njhovo djelovanje najbolje osjetiti nakon trčanja, pogotovo ako je riječ o dužem trčanju. O tome koliko su čarape za trčanje dobre, govori i i činjenica da ih možete vidjeti na gotovo svakom profesionalnom trkaču.

A koje su zapravo njihove prednosti? Prije svega, noge će vam se puno brže oporaviti nakon trčanja. Ako ne nosite takve specijalizirane čarape, nakon dužeg trčanja osjetit ćete popriličan umor, pogotovo u nogama. No, ako ste za vrijeme trčanja nosili čarape za trčanje, taj umor će puno brže nestati. A osim toga, jedan od važnih razloga za nošenje ove vrste čarapa je i sprječavanje nastanka žuljeva. Naime, ako imate neudobne tenisice, neispravne veličine ili jednostavno izrađene od lošeg materijala, moguć je nastanak žuljeva. Čarape za trčanje u većini slučajeva će to eliminirati. Provjerite ponudu opreme za trčanje na web stranici https://www.tenisice.hr.

Kategorije
Uncategorized

Adidas sa vama na pripremama za maraton

U posljednjim godinama svake toliko dobivamo koju novu utrku u trčanju – bile to neke kratke, a pored njih naravno i uvijek sve više popularni maratoni. Ako se pitate, zašto je tih utrka sve više, onda je odgovor jako jednostavan – zato, jer je i trkača sve više. Neki trče samo tu i tamo, tek toliko da se malo prozrače, opet drugi treniraju malo intenzivnije – ali, ako se želite pripremiti na maraton, potrebnog je puno više. Za početak naravno puno treninga, a ako idemo i dalje, onda je ovdje i sportska oprema kake kvalitetne marke, kao što je na primjer Adidas – njihove tenisice, majice, kape, torbe i naravno puno toga drugoga!
Znači, da bi opšte mogli trenirati, za početak morate nabaviti sve što vam treba. Adidasove tenisice su jedne od najboljih – već dugo godina ih izrađuju, svake godine naprave još bolje i ljepše, a naravno sve puno toga ulažu i u reklamo – sve to dođe tako daleko, da na velikim utrkama vidimo sve više trkača u njihovim tenisicama – pa tako možete i vi, neće vam biti žao. Pored tenisica, tu je i sve ostalo, što će vam trebati – za vruće dane kakve majice i hlače sa kratkim rukavima, a za tople dane još kakve kape, rukavice, jakne i slično.
Kad jednom sve to imate, morate samo još sve to staviti na sebe i krenuti. Za početak lagano, da napravite neke kilometre, a onda naravno što više raznolikih treninga – jako dugih, pa intervala, pa sporih i brzih, i tako dalje – natrenirati morate sve, što će vam trebati na nekom velikom maratonu. Ako se nećete dovoljno spremiti, jako brzo se vam može desiti, da doletite do tako zvanog „zida“, od kojeg dalje ne možete više – morat ćete se zaustaviti ili krenuti dalje jako sporo, ne po vašim planovima. A da se vam sve to ne bi desilo, trenirate kvalitetno – samo tako ćete uspjeti u onome što želite!

http://tenisice.hr/Adidas/

Kategorije
trčanje

Nike aplikacija za trčanje uvijek sa vama

Koliko puta već vam se desilo, da ste otišli na trčanje, odradili odličan trening, došli doma, istuširali se i netko doma vas je pitao, koliko kilometara ste otrčali? Ste što ste u onom trenutku mogli reći je, da ste ih pretrčali mnogo, al nitko ne zna koliko točno. Kako se vam nešto takvo više ne bih događalo, možete si kupiti kakav sat, koji ima mogućnost raćenja GPS signala, brojanja vremena, promatranja vašeg srca i još neke druge funkcije. Ali zašto bih ulagali novce u nešto tako, ako pak u današnje vrijepme većina ljudi već ima kakav pametni telefon – pa nije valja bez razloga „pametni“. To znači, da vam skupi satovi nisu potrebni, sve što morate učiniti je, da na svoj telefon naložite Nike aplikaciju za treninge i već ste pod totalnom kontrolom i možete pratiti svaki svoj korak.

Ako vam neki skupi sportski sat omogućava, da će vam izmjeriti vrijeme, otkucaj srca i pratiti vas putem GPS signala, onda može to i vaš pametni telefon sa Nike+ Running aplikacijom. Jer svaki telefon ima GPS senzor, moči ćete točno znati, gdje ste trčali i koliko kilometara ste napravili. Jer će vam se cijeli put mjeriti i brojiti vam se vrijeme trčanja, točno ćete znati kako brzo ste trčali po kilometru, pa ćete tako moći vaše rezultate uspoređivati sa sljedećim treningom i tako svakog dana biti bolji i bolji. Naravno, ovakva aplikacija za telefon ima i mnoge druge mogućnosti – pogledajmo ih.

Mnogi od vas pored pametnog telefona imaju i neki profil na kojoj od socijalnih mreža. Tako na primjer možete sa tom aplikacijom biti uvijek povezani i sa Facebook, Twitter i nekim drugim profilima. To znači, da možete odmah nakon završenog treninga svim svojim prijateljima pokazati po kojim stazama ste trčali, koko brzo ste trčali i koliko ste napredovali od prošlog treninga. Dali nije to nešto stvarno dobro? Sa takvom aplikacijom dobivate vašeg osobnog trenera, a i vašu osobnu zabavu za svaki dan.

http://www.tenisice.hr/Nike/

Kategorije
trčanje

Trčanje – različiti treninzi za različite ciljeve

U zadnjim godinama svaki veći grad barem jednom na godinu održava neku veću utrku za rekreativce koji vole trčanje. Tako možete na primjer u Hrvatskoj pronaći veće utrke u gradovima kao što su Zagreb, Osijek, Varaždin, te još na mnogim drugim lokacijama. Rekreativci dođu na takve utrke vrlo različito spremni – neki jako dobro, a opet drugi vrlo slabo. Ako netko od tih želi postići barem malo bolji rezultat, onda je sasvim sigurno, da je potrebno i redovito trenirati, kako bih se noge privikle na brzinu, izdržljivost i na kretanje po tvrdim terenima – više ili manje sve utrke u većim gradovima održavaju se po betonu i cestama.
Ako želite i vi otići na koju od takvih utrka, morat ćete malo potrenirati. U posljednje vrijeme rekreativcima jaku su zanimljivi maratoni i polu-maratoni, pa ćete tako morati raditi kakve malo duže treninge, da bih se vaše noge navikle kretanja dužeg od sat vremena, dva ili još više. Naravno, tu su jako bitni i kakvi intervalni treninzi, gdje morate neke kraće destinacije otrčati u malo bržem tempu, ali između njih možete imati i pauze. Jer su svi ti treninzi jako naporni, nikako ne smijete zaboraviti i na odmor – u taj dio možete uvrstiti dana kada odradite kakav jako jednostavan trening ili nekad čak i ostanete kod kuće. Regeneracija je za sportaše isto tako bitna kao i kvalitetni treninzi.
Znači, ako ste se odlučili, da ćete ove godine posjetiti neku veću utrku, onda morate nekoliko prije nabaviti i neku sportsku opremu za trčanje. Ovdje je jako bitno, da nabavite kvalitetne tenisice, tajice, majice, jakne, kape, rukavice i mnoge druge stvari, kako bih stvarno bili spremni na sve i mogli bih svakog dana otići u miru na trening, pa bila vani kiša ili sunce. Uz kvalitetnu opremu ćete se na treninzima i dobro osjećati, pa ćete tako sve treninge moći odraditi bolje. A danas svi znamo, da je samo sa kvalitetnim radom moguće odraditi utrku dobro i sa takvim rezultatom, da ćete na njega biti ponosni.

Kategorije
Sport

Zimi, ljeti, uvijek na vama Adidas

Postoje neke tvrtke, koje su vrlo usko usmjerene, pa tako možete na primjer od njih pronaći samo ljetne proizvode, kao što su na primjer sandale ili kupače hlače, opet druge tvrtke proizvode stvari, koje možete upotrebljavati samo u hladnim, zimskim danima, kad je vani hladni, snijeg pada i sve je bijelo. Ali malo je tvrtki, koje možete na sebi nositi i zimi i ljeti i baš takva je Adidas. Kad njih možete na prodajnim policama pronaći praktički sve što poželite. Ako je vani hladno i pada snijeg, Adidas vam može prodati zimsku jaknu, koja će vas grijati, ako pak vani grije sunce i temperature su visoke, onda će vam pak trebati kupače hlače, sa kojima ćete moči na bazen ili skočiti u more.

Tvrtka, koja proizvodi sve vrste proizvoda je sasvim sigurno velika tvrtka i takvih je sigurno vrlo malo. Kod Adidasa vam tako mogu pružiti kvalitetu, vrhunske materijale, moderan izgled i proizvode za svako ljetno doma. Ako ćete se nekog dana odlučiti, da idete na more, odmah možete skočiti u trgovinu ili na Internet, te tamo kupiti ili naručiti kratke hlače za kupanje, sandale za vaše noge ili kakav drugi proizvod, koji će vam koristiti na plaži. Ako ste pak više zimski čovjek i u zimskim danima se odlučite, da ćete otići u Hrvatsku na Sljeme ili u Sloveniju na Pohorje na skijanje, onda vas kod Adidasa sigurno neće razočarati, jer će vam ponuditi jakne, duge tople hlače, rukavice, kape i mnoge druge proizvode za hladne dane.

Tvrtke kao što je Adidas uvijek prate modne trendove i želje njihovih potrošača, pa ćete tako u njihovim kolekcijama uvijek dobiti moderne proizvode, sa kojima ćete na plaži izgledati dobro, a na skijalištima ili na nekim drugim zimskim terenima, će vam biti toplo i izgledati ćete lijepo. Jer je Adidas tvrtka, koju se prodaje praktički svugdje, neće vam biti problem nabaviti njihove proizvode – provozajte se do nekog većeg trgovačkog centra ili potražite trgovine na internetu, koje prodaju njihove proizvode i na vrlo brz i jednostavan način ćete se obući za ljetu ili za zimu.

http://www.tenisice.hr/Adidas/

Kategorije
Sport

Trcanje na utrci

U svakome od nas postoji djelic takmicarskog duha, što znaci, da bih na nekoj utrci voli pobijediti, ili barem postici što bolji rezultat. Ljudi koji vole trcanje tako svakog dana treniraju, rade treninge, bore se sa sekundama i minutama, kako bih na kraju otišli na neku utrku, gdje bih vidjeli, kako su u posljednje vrijeme trenirali. Utrka gdje je trcanje u prvom planu je svake godine više, pa se tako na njih mogu prijaviti rekreativci ili oni, koji se takmice na vrhunskom nivou i postavljaju vremena, koja si obicni gradani ne mogu ni zamisliti u svojim snovima.

Ako ste se odlucili, da cete trcati na nekoj utrci, onda je svakako najvažnije, da ste prije toga dobro trenirali i spremili se za utrku na koju odlazite. Nakon toga potrebno vam je, da se prijavite i placate startninu za tu utrku, kako bih dobili startni broj ili možda cak i cip, sa kojim ce vam organizator na sekundu tocno izmjeriti vaše vrijeme. Kad sve to imate, potrebna vam je i neka sportska oprema u kojoj cete trcati. Tenisice, majice, kape, sokovi i gelovi prije utrke i kakvi regeneracijski napitci za poslije utrke. Sve to i još mnogo više ce vam trebati, ako se želite boriti sa sekundama i pobjedivati druge i samog sebe.

Trcanje je sport, gdje se tocno zna kamo spadate, nema tu nikakve srece, vec samo vaš rad i ono što ste natrenirali. Ako niste dobro trenirali, sat ce vam pokazati loše vrijeme, ako ste pak dobro radili treninge, onda cete biti poslije dolaska u cilj sa sobom zadovoljni. Ako ste rezultatom nezadovoljni imate opet prilike sljedece godine ili na nekoj drugoj utrci, da se dokažete. Gdje god bili, nikad nemojte zaboraviti, da je trcanje sport, u kojem treba uživati, jer samo tako cete ga iz dana u dan sve više voljeti i baviti se sa njim duge godine.

Još više o trčanju

Kategorije
Obuća

Adidas miCoach vama u pomoć

Imati osobnog trenera, danas je vrlo teško, ako niste neki vrhunski sportaš, da bih se netko sa vama bavio jedan na jedan. Takav način treniranja svakako je vrlo zanimljiv i svakako donosi svakom sportašu vrlo dobre rezultate, ali potrebno je znati, da su osobni treneri i jako draga stvar. Baš zbog svega toga Adidas je napravio malenu napravu, koja će sa vama trenirati i biti vam u pomoć, kako bih vaši treninzi uvijek bili na nekom nivou i kako bih uz tu Adidas napravu uvijek mogli odraditi različit trening, koji nije isti, kao što ste ga jučer radili, kad ste se odlučili, da ćete nešto u prirodi napraviti za sebe.

Adidasov miCoach je naprava, koju morate imati uvijek sa sobom kad trenirate i ona je praktički vaš osobni trener, koji će vam reći kada morate trčati brže i kada sporije. Ovo čudo tehnologije morate prije odlaska na trening programirati na vašem domaćom kompjuteru, te tamo odabrati kakav trening ćete raditi, a on će vas onda na treningu sa malim vibracijama upozoravati, što morate raditi i na kakav način trenirati, da bih došli do željenog srčanog otkucaja, koji vam na kraju krajeva pokaže kakav trening ste odradili. Ova Adidasova igračka je u posljednje vrijeme sve traženija i sve više ljudi se odlučuje, da ju kupe i treniraju sa njome.

Jer Adidas uvijek razvija tehnologiju, koju upotrebljavaju u svojim proizvodima, tako u tenisicama, majicama, hlačama i drugim svojim proizvodima, potrebno je i očekivati, da će i Adidas miCoach kroz godine postati još bolji, još razvijeniji i da će se za njega odlučiti još više ljudi. Danas ga je najlakše nabaviti putem interneta, te ga na svoj dom naručiti poštom, te na takav način vrlo jednostavno doći do vrlo jeftinog osobnog trenera, koji će vam pomoči, da će vaši rezultati na treninzima od sada biti još bolji, a vaša forma će rasti iz dana u dan, iz treninga u trening.

Više informacija ovdje

Kategorije
Sport

Kompresija i trčanje

Sport je oblik kretanja, u kojem mnogi ljudi žele napredovati. Trčanje vas dovede do toga, da u njemu želite još dalje, još više i još brže, nogomet vas dovede do toga, da u njemu želite zabiti gol više od protivnika, a u košarki koš više, da bih pobijedili. Kod svih tih sportova pojavljuje se trčanje i kod svih tih sportova pojavljuju se naporni treninzi, koji vaše noge naprave umorne, a nakon toga potrebna je regeneracija, koju možete odraditi sa odmaranjem, pravom hranom i na kraju krajeva različitim dodacima, poput kompresijskih proizvoda, koji će vama pomoči, da čete se moči što brže vratiti na staze ili terene potpuno odmoreni.

Kompresijski proizvodi CEP su jedni onih, koji se pojavljuju u svijetu trčanja i možete ih nabaviti u različitim trgovinama, kako bih vam pomogli na vašim treninzima. Te čarape i drugi proizvodi koristit će vam, jer će stisnuti vaše mišiće i tako im omogućiti, da u njima ne dođe do velikih oštećenja i da će vaša krv po žilama lakše teći. Baš zbog toga će kompresija koristiti vašemu tijelu, da će se što manje povrijediti među treningom trčanja ili takmičenjem, te vam tako omogućiti, da čete se sljedećeg dana osjećati puno bolje i na terene se vratiti odmorniji i sa lakšim korakom, nego bih se inače.

Kompresijski proizvodi za trčanje mogu se koristiti i vrlo su efikasni i nakon treninga, kako bih vaša regeneracija bila što bolja. Kad završite trening stavite ih na noge i nekoliko sati uživajte u kompresiji, koju vam ti proizvodi nude. Trčanje sljedećeg dana će za vaše noge biti opet odlično i opet ćete moći dati sve od sebe. Kao što vidite, ti proizvodi će vam koristiti, kako bih lakše trenirali i kako bih se što bolje oporavili od napornih treninga, što sve skupa znači, da ćete uz njih postati još bolji, brži i vaš će napredak biti još veći, kao što ste si mogli zamisliti.

http://www.tenisice.hr/

Kategorije
Sport

Trčanje sa telefonom i Nike aplikacijom

Želite li trčati, potrebno vam je nekoliko sportske opreme, da bih mogli odraditi kvalitetan i dobar trening. Za početak treba vam kakva dobra Nike majica, kratke hlače, tenisice, kapa i još neke druge stvari, u kojima čete se osjećati lagano i vaš trening ćete moči dobro odraditi. A pored sve odjeće i obuče, mnogi ljudi pored sebe imaju i sat, na kojem gledaju vrijeme, kako brzo trče, te koliko su brži od prošlog tjedna ili prošle godine. Ali, ako na sebi imate sat, onda ne možete znati gdje sta trčali, ne možete sa njega slušati muziku i vašeg treninga ne možete staviti na Facebook, pa je tako, Nike zbog svega toga napravio „running aplikaciju“, koja će riješiti sve te probleme.

Nikeova „running“ aplikacija može se koristiti na svim telefonima, koji imaju na sebi naložen Android, pa isto tako se je može koristiti na Apple iPhone telefonima. Sa tom aplikacijom možete slušati muziku, koju ste si kod kuče naložili na telefon, možete nakon završenog treninga pogledati gdje ste trčali, jer vam putem GPS sistema sve vaše pretrčane korake ova aplikacija zapisuje, pa pored svega ovoga možete i napraviti svoj vlastiti trening, te tako sa tom Nikeovom aplikacijom trčati i trenirati kako ste si vi zamislili. Na kraju vašeg treninga, ova aplikacija pružit će vam mogućnost, da svoj trening dijelite na Facebook i tako će i vaši prijatelji vidjeti kako dobri ste u tome što radite.

Pored odlične sportske opreme, koji izrađuje Nike, tako su svi trkači dobili još jedan „proizvod“, kojeg mogu koristiti uz svoje treninge od te svjetsko poznate tvrtke. Sve što morate napraviti je, da se ta Nike „running“ aplikacija potraži na internetu te da se ju naloži na svoj telefon – kad imate sve to sređeno, onda morate samo još obući sve na sebe i obuti neke zanimljiva i udobne tenisice i već možete otići vam u prirodu, te zabaviti se uz trčanje, kojeg volite i sa njime se rado bavite.

Kategorije
Obuća

Najbolje Adidas tenisice za trčanje

Trčanje je sport, u kojem je bitnih jako puno stvari, i baš zbog toga, je Adidas na tom području počeo maksimalno razvijati različitu opremu. Pored majici, čarapi, kapa i drugih stvari, najviše se u svijetu trčanja razvijaju tenisice, a u svoj ovoj poplavi novih modela, jako je teško naći one prave, koji će najbolje sjesti na vašu nogu, neće vas žuljati i sa njima čete moči udobno trčati. Baš zbog toga, Adidas je tvrtka, koja se sve više testira i koja svoje tenisice daje na testove, a o njima se pišu članci, u kojima možete saznati koje tenisice su najlakše, koje vam nude maksimalnu stabilnost i koje će izdržati najviše kilometara na vašim nogama i neće se poderati.

Kod Adidasa su ove godine na trg poslali njihov trenutačno najpoznatiji model Boost, koji je napravljen po zadnjim tehnologijama i mnogim sportašima, trkačima znači neku revoluciju na njihovim nogama. Korak u Boosticama je stvarno lagan, a njihov potplat nudi vam dodatnu snagu, kako bih trčali još lakše i brže. Pored tih tenisica, u ovoj godini vrlo traženi su i modeli Adidasa kao što su na primjer Sequence, Boston, Glide i još neki drugi, koje trkači mogu koristiti za treniranje, za trčanje na kraćim utrkama ili za neke druge manje ili više jake trkače treninge.

Kao što vidite, Adidas ima u svojoj ponudi mnoge dobre i kvalitetne modele, koji će vam pružiti mnogo. Neki od njih imaju i vrlo visoke cijene, ali potrebno je znati, da viša neko je cijena, više čete i od tenisice dobiti. Ali što je najbolje bitno je to, da nema veze ili su tenisice jeftine ili skupe, uvijek ih najprije probajte, kako stoje na vašim nogama, kako vam odgovaraju i tek onda ih kupite, jer ako čete kupiti najdraži Adidas model, a on vam neće dobro sjesti na nogu, onda svakako niste napravili dobro djelo, jer čete nakon tjedan dana morati opet mijenjati tenisice i nabaviti nove, drugačije, bolje, laganije, drugačije, koje će vama pasati i u njima čete moći trčati duge kilometre.