Oznake

Povezani postovi

Tenisice za trčanje u svim većim trgovinama

Većina današnjih trgovina s obućom, primjerice s tenisicama, ima cijelu ponudu lijepo kategoriziranu. To znači da tenisice u većini trgovina možete pronaći sortirane po tome jesu li namijenjene za muškarce, žene ili za djecu. A osim toga, postoji i podjela po namjeni. Najveći dio čine tzv. casual tenisice, odnosno one namijenjene za svakodnevno nošenje. Uz njih, mogu se pronaći i tenisice za razne sportove, poput nogometa, košarke i sličnog. A vrlo popularne u posljednje vrijeme su i tenisice za trčanje.

Sve za trčanje u Hervisu

Veliki raspon cijena tenisica za trčanje

Pogledate li u nekoj trgovini ponuda tenisica za trčanje, vidjet ćete veliki raspon cijena. Uglavnom su tenisice za trčanje nekih poznatijih brendova, kao što su Nike, Adidas, Puma i slični, dosta skuplji od ostalih modela. Vrijede li tih novaca? Na to pitanje teško je dati konkretan odgovor. U svakom slučaju, odlučite li se za kupnju nekog od tih skupljih modela, možete biti sigurni da je riječ o vrlo kvalitetnim tenisicama za trčanje izrađenih od iznimno kvalitetnih materijala. Ukoliko trčite redovito, gotovo svakodnevno, kupovina takvih tenisica za trčanje bi vam se isplatila. To ćete najviše osjetiti na tome što jednom kupljene tenisice za trčanje nećete morati tako skoro mijenjati.
S druge strane, ako vam je trčanje aktivnost kojom se planirate baviti samo povremeno, tada će vam i oni jeftiniji modeli zasigurno biti dovoljni.

Odabir veličine

Bez obzira jeste li se odlučili za neki skuplji ili jeftiniji model, najviše pažnje morate posvetiti ispravnom odabiru veličine. Veličina tenisica za trčanje je iznimno bitna za kvalitetno trčanje. Ako su vam tenisice za trčanje prevelike, puno više ćete se umarati prilikom trčanja. Ako su vam premale, mogli biste dobiti žuljeve. Zato prije kupovine svakako isprobajte više brojeva kako biste pronašli onaj odgovarajući. Imajte na umu da se prilikom trčanja stopalo lagano pomiče tako da je bolje da su vam tenisice za trčanje samo malo veće od onog broja koji inače nosite.