Kategorije
Sport

Trčanje je trening kojeg može odraditi svatko

Trčanje je danas jedan od najpopularnijih vrsta treniranja, jer za dobar trening nije potrebno mnogo više od kvalitetnih tenisica, volje i vremena. Trčanje ima mnoge dobre strane, no ako ste se odlučili krenuti trenirati trčanj,e veoma je važno da posvetite vremena i učenju trčanja. Mnogi vas trikovi mogu spasiti od mogućih ozljeda ili vam pak omogućiti bolji trening i sigurnije trčanje!

trčanje

Dobra oprema

Teško je naglasiti koliko je dobra oprema za trčanje važna kako bi vaš trening bio kvalitetan i siguran. Na sreću, za trčanje vam nije potrebno mnogo stvari – čak i samo jedan par dobrih tenisica dovoljan je da krenete s treningom. Ipak, veoma je važno da ne trčite u baš bilo kojim tenisicama. Za početak, dobro je krenuti s običnim tenisicama za trčanje, a krenete li trenirati intenzivno i često uložite nešto više u tenisice za trčanje koje odgovaraju vašem stopalu i podlozi!

Sigurnost na prvom mjestu

Jedna od glavnih pozitivnih stvari kod trčanja jest što trčati možete bilo gdje – po parku, šetalištima, puteljcima u šumi ili pak ulicama grada, u bio koje doba dana ili noći. Ipak, kako bi trening bio siguran, dobro je biti pripremljen. Planirate li trčati predvečer ili po noći, pogotovo ako trening radite na javnim površinama, nabavite odjeću s reflektivnim panelima, koja će vozačima u prometu dati do znanja gdje ste. Uz to, uz sebe uvijek imajte mobitel, kako biste u slučaju nesreće ili ozljede mogli poznati pomoć.

U svako godišnje doba

Planirate li se trčanjem baviti tijekom cijele godine, dobro je razmisliti i o ulaganju u primjerenu sportsku opremu. Iako funkcionalne majice i hlače te sportski grudnjaci nisu nezaobilazan dodatak, oni će trčanje po ljeti učiniti ugodnijim jer će se znoj sušiti brže. S druge strane, sportske jakne i kabanice učinit će trčanje po hladnoći i kiši mnogo ugodnijim, jer će održati toplinu tijela, ali i omogućiti sušenje znoja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *