Kategorije
Lifestyle

Trčanje na maratonu podiže samopouzdanje

Trčanje je zabavno i zdravo

Kada razmišljate o sudjelovanju na maratonu imajte u vidu pozitivne stvari koje pridonosi trčanje i probajte se dodatno motivirati. Trčanje samo po sebi povećava izdržljivost i kondiciju, ojača srce, poboljšava cirkulaciju i jača mišiće. Dok trčite ne morate misliti svakodnevne probleme i mnogima je taj način vježbe dobro sredstvo za relaksaciju. Nakon priprema na maraton osjetit ćete i pozitivnu duševnu energiju, odsutnost stresa i sveopću energiju koja će vam pomoči zaživjeti punim plućima.

Trčanje
Trčanje

Trčite za pravu stvar

Mnogi trčanje na maratonu povežu s nekim plemenitijim ciljem. Često se radi o skupljanju novca za manje privilegirane ili hendikepirane. Iz cilja koji je na početku bio jednostavan, to jest pretrčati svih 42 km, stvori se cijeli projekt od kojeg na kraju profitiraju svi upleteni. Trčanje za plemenitu stvar nagrađuje i onoga koji trči. Kada znate, da trčite na maratonu i za nekog drugog, trčanje postane puno lakše. Maraton nije kratak, pa vam treba svaka, pa i najmanja mrvica motivacije.

Ustrajnost je isplativa

Ako trčanje na maratonu usporedimo s poduzetništvom, ustanovit ćemo da imaju puno zajedničkog. Kod jednog i drugog treba biti ustrajan. Oboje zahtijeva predanost i upornost, no kada premostite strahove i probleme te izađete iz vaše zone udobnosti, ojačat ćete i pridobit puno samopouzdanja. Za trčanje na maratonu potrebno je puno volje, no kada otrčite svih 42 km, znat ćete da je bilo vrijedno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.