Trčanje – različiti treninzi za različite ciljeve velj03

Oznake

Povezani postovi

Trčanje – različiti treninzi za različite ciljeve

U zadnjim godinama svaki veći grad barem jednom na godinu održava neku veću utrku za rekreativce koji vole trčanje. Tako možete na primjer u Hrvatskoj pronaći veće utrke u gradovima kao što su Zagreb, Osijek, Varaždin, te još na mnogim drugim lokacijama. Rekreativci dođu na takve utrke vrlo različito spremni – neki jako dobro, a opet drugi vrlo slabo. Ako netko od tih želi postići barem malo bolji rezultat, onda je sasvim sigurno, da je potrebno i redovito trenirati, kako bih se noge privikle na brzinu, izdržljivost i na kretanje po tvrdim terenima – više ili manje sve utrke u većim gradovima održavaju se po betonu i cestama.
Ako želite i vi otići na koju od takvih utrka, morat ćete malo potrenirati. U posljednje vrijeme rekreativcima jaku su zanimljivi maratoni i polu-maratoni, pa ćete tako morati raditi kakve malo duže treninge, da bih se vaše noge navikle kretanja dužeg od sat vremena, dva ili još više. Naravno, tu su jako bitni i kakvi intervalni treninzi, gdje morate neke kraće destinacije otrčati u malo bržem tempu, ali između njih možete imati i pauze. Jer su svi ti treninzi jako naporni, nikako ne smijete zaboraviti i na odmor – u taj dio možete uvrstiti dana kada odradite kakav jako jednostavan trening ili nekad čak i ostanete kod kuće. Regeneracija je za sportaše isto tako bitna kao i kvalitetni treninzi.
Znači, ako ste se odlučili, da ćete ove godine posjetiti neku veću utrku, onda morate nekoliko prije nabaviti i neku sportsku opremu za trčanje. Ovdje je jako bitno, da nabavite kvalitetne tenisice, tajice, majice, jakne, kape, rukavice i mnoge druge stvari, kako bih stvarno bili spremni na sve i mogli bih svakog dana otići u miru na trening, pa bila vani kiša ili sunce. Uz kvalitetnu opremu ćete se na treninzima i dobro osjećati, pa ćete tako sve treninge moći odraditi bolje. A danas svi znamo, da je samo sa kvalitetnim radom moguće odraditi utrku dobro i sa takvim rezultatom, da ćete na njega biti ponosni.