Kategorije
Sport

Trčanje u planinama

Koliko je trčanje – http://www.tenisice.hr/Trcanje/ zanimljiv sport znaju mnogi ljudi, al malo tko zna, kako se ovaj sport može prenjeti iz ravnica i stadiona, u brda i planine. Kad se netko počne baviti tim sportom uvjek ima u glavi, kako je moguče trenirati samo na asfaltima, cestama, na atletskim stadionima, ali nije tako, jer svako brdo, svaka planina pruža nam mogučnosti za rekreaciju ali potrebno je znanti, da je tamo potrebno novo znanje, nove snage, pa tako i nova oprema na nogama i na vašem tjelu, koja če vam na svakom koraku koristiti.

Ako se odlučite, da čete trčati u planinama, onda čete morati svoje treninge podrediti tome. Puno više čete morati trenirati na raznolikim terenima, pa če tako i vaša oprema morati biti nekoliko drugačija. Ako čete tržati kroz šumu, gdje je podu prilično pjesak, makedam i šumska tla, onda če vaše tenisice morati biti primjerne tome, isto tako čete morati paziti, da se dovoljno obućete, ako čete na velike visine, jer tamo se temperature vrlo brzo mogu spustiti, uhvatiti vas može kakvo nevrjeme, pa če vam tako trebati kakva jakna, majica sa dugim rokavima, pa možda čak i rokavice ili kapa.

Nikad u planine ne idite nespremni, pa još manje, ako čete tamo raditi kakav dobar trening. Trčanje je vrlo ljep sport, zato uvjek u njemu uživajte ali uvjek pazite na sebe, da ste dobro zaštičeni na nogama, sa primjernom obućom i na svome tjelu, da imate pravilno i udobnu obuku, jer jedino kad ste u kompletu zadovoljni sa sobom, vaš če trening biti maksimalno uspješan i kvalitetan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.