Kategorije
Vijesti

Učinkovita zaštita za bicikl

Bicikl je mnogima danas postao jedno od omiljenih prijevoznih sredstava. Ima brojne prednosti u odnosu na, primjerice, javni prijevoz ili vožnju automobilom. Putujete li u vrijeme prometnih gužvi, velika je vjerojatnost da ćete do određene točke stići i prije onih koji putuju automobilom ili javnim prijevozom jer nećete morati čekati u gužvi.
No, bicikli su često meta lopova koji mogu iskoristiti trenutak nepažnje kada ostavite bicikl bez nadzora i neke zaštite te će vam ga ukrasti. Zato se isplati uložiti u neki oblik zaštite, a jedan od učinkovitijih je lokot za bicikl.Lokot za bicikl

Općenito o ovoj vrsti zaštite

Lokot za bicikl je jedna od najpoznatijih vrsta zaštita za bicikl te dolazi u raznim oblicima. Najčešći lokot za bicikl koji se koristi je onaj koji posjeduje kotačić putem kojeg se namjesti šifra. Jedini način da se takav lokot za bicikl otključa je da se na kotačiću postave svi brojevi točno, odnosno da pokazuju ispravnu šifru.
Sličan lokot za bicikl je onaj koji se umjesto šifre otključava i zaključava pomoću ključa. Ako se odlučite za takvu vrstu lokota za bicikl, kupujte one modele sa što debljem lancem koji će vam ipak pružiti nešto veći stupanj zaštite.

Ne štedite na lokotima za bicikl

Zaputite li se u neku trgovinu koja prodaje bicikle i opremu za bicikle, dočekat će vas velika ponuda, između ostalog i razni lokoti za bicikl. Oni će se cijenom također razlikovati. No, savjet je da ne štedite na ovoj vrsti zaštite, pogotovo ako ste kupili nešto skuplji bicikl. U tom slučaju stvarno ne želite riskirati njegovu krađu.
Iako niti jedan lokot za bicikl nije 100% sigurna zaštita, oni skuplji modeli su ipak napravljeni od puno boljih materijala te će kradljivcima itekako otežati pokušaj krađe. A mnogi kradljivci će vjerojatno i odustati od pokušaja krađe kad vide određeni model lokota za bicikl za koji znaju da je kvalitetniji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *