Uzeti sandale na ribolov – DA ili NE? lip18

Oznake

Povezani postovi

Uzeti sandale na ribolov – DA ili NE?

Ribolov je sport, za kojeg vam treba mnogo ribičke opreme, kako bih u njemu mogli biti uspješni. Pored ribičkih palica, rola, najlona, torbi i drugih svari, mogu vam nekad koristiti i neke druge sitnice, na koje vjerojatno niti ne pomislite – jedne od takvih su na primjer sandale. Ali pazite – takva obuća može vam dobro doći samo u nekim okolnostima, gdje drugdje mogla bih vam pokvariti dan, pa zbog toga pročitajte sljedeće redove, da vidite, kada sa takvom obućom možete za vodu, a kada ne.

Jer ribolov možete izvoditi na dva različita načina – bilo to u moru ili na slatkim vodama, tome je potrebno prilagoditi i opremu, te naravno obuću i odjeću. Pa kad smo već bili kod sandala, moramo kao prvo napomenuti, da vam one neće baš dobro doći, ako ćete na primjer otići u japankama na neko kamenje, po kojem ćete se morati kretati i skakati negdje uz more. Za takve prilike puno bolja i udobnija je kakva druga obuća, kao što su na primjer tenisice, jer ćete se u njima lakše kretati. Naravno, ako ćete uz more otići na ribolov, pa ćete cijelo vrijeme loviti na kakvoj lijepoj obali i nećete se kretati, onda vam je to odlična obuća za ribolov, jer vam u noge sigurno neće biti vruće.

Kao što smo rekli, pored mora, postoji još druga mogućnost, a to je ribolov u jezerima, rijekama ili manjim ribnjacima. Za takvu priliku najviše puta vam je svejedno, što imate na nogama, jer sve što radite uz vodu je, da čekate na ribu, a kad ona dođe, morate je izvaditi vam, te na kraju pustiti natrag u vodu. Tu morate jedino malo razmisliti – ako je vani zima, ako je vani jaka kiša ili ako su kakve druge okolnosti, da vam je potrebna kakva drugačija obuća, onda je upotrijebite, ako pak ćete uz vodu više ili manje uživati u prirodi, te će sve skupa biti prelijepo, onda nema pogreške u tome, da na noge nebih stavili nešto lagano, nešto što prepušta zrak!