Uživajte u zimskim radostima na Pohorju u Sloveniji ožu01

Oznake

Povezani postovi

Uživajte u zimskim radostima na Pohorju u Sloveniji

Mnogi ljubitelji zimskih radosti, bilo da se radi o skijanju, sanjkanju, skijaškom trčanju ili nekoj drugoj aktivnosti, nerijetko pregledavaju ponudu Slovenije budući da je ona sve poznatija kao odlična zimska destinacija. A mnogi nakon što pregledaju dostupna skijališta, često se odlučuju upravo za Pohorje.

Prednosti Pohorja

Pohorje u Sloveniji je jedno od najvećih slovenskih skijališta pa stoga ne čudi kako se mnogi odlučuju da upravo tamo provedu svoj odmor. Nalazi se u blizini Maribora pa ima odličnu prometnu povezanost s raznim pravcima. Ovo skijalište je vrlo popularno odredište skijašima iz Hrvatske i Austrije, budući da je lako dostupno i nije daleko, za razliku od nekih drugih skijališta. Upravo zbog toga mnogi skijaši najčešće dolaze automobilom.

Pohorje u Sloveniji, odnosno samo skijalište, proteže se na nadmorskoj visini od 325m do 1327m. To istovremeno nudi čak 43 km uređenih staza, od onih za za početnike pa sve od onih najzahtjevnijih.

Oni koji se bave skijaškim trčanjem, uživat će u čak 27 km uređenih staza namijenjenih upravo toj disciplini. Za one koji žele još malo usavršiti svoje skijaško umijeće na raspolaganju je i poligon na kojem možete i izmjeriti svoju brzinu prolaska.

Ponuda za djecu

Za djecu i one najmlađe koji još ne mogu stati na skije nudi se jako puno aktivnosti. Prije svega, u ponudi je skijaška škola gdje će djeca već nakon nekoliko sati uz osposobljene trenere naučiti osnove skijanja. Dostupni su brzi tečajevi koji traju svega nekoliko dana, kao i oni koji traju i više tjedana. Oni najmlađi, koji su još uvijek premali za skijanje, uživat će u igri s animatorima koji se svakodnevno brinu da im ne bude dosadno, dok njihovi roditelji skijaju. Tako će oni igrati razne igre na snijegu, zabavljati se na prilagođenim poligonima i slično. U svakom slučaju, Pohorje u Sloveniji ponuditi će pregršt zabave i malima i velikima.

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/znamenitosti