Kategorije
Scena

Vanja Nezirović, novinarka Jutarnjeg lista, o politici

Vanja Nezirović često piše o hrvatskoj politici

Kako svi dobro znamo, Hrvatska politika je jako zanimljiva za novinare, kako se prečesto događaju stvari, koje se u nekoj, nazovimo je demokratskoj sredini, ne bi smjele. Političari su sve prije nego uzor građanima, a kako su zbog svojih funkcija pod čak i većim povećalom javnosti, njihov manjak morale, bontona i sličnih neprilika glasniji je od ostalih. Vanja Nezirović kao dobra novinarka zna svakako iskoristiti nepažnju javnih službenika, pogotovo onih najznačajnijih, i obavijestiti nas građane na njihove negativne osobine i dijela.

 

Vanja Nezirović
Vanja Nezirović

Da se laže i krade znamo, ali gdje?

Kao post socijalistička, post tranzicijska država, Hrvatska se kao mnoge koje su dijelile njezinu sudbinu bori s ostavinom iz prošlog stoljeća. Nisu to toliko strukture iz sistema, koliko je kriv mentalitet odgovornih za napredak države. Kako nas od vremena na vrijeme Vanja Nezirović u svojim kolumnama i člancima podsjeti, skoro svugdje ima nekih nepoštenosti. Ljudi su razočarani. Znaju da se laže i znaju da se krade, no nadaju se da ne posvuda. Na sreću nam novinari otkrivaju stvari, zbog kojih bi trebali upletene kazniti. Ali kako?

 

Kažu da narod vodi vlada kakvu zaslužuje

Ta poslovica se nanaša na demokratske države, među koje volimo stavljati i Hrvatsku. Vanja Nezirović i ostali novinari nas upozoravaju na nepravilnosti vodećih, a mi odgovorne kaznimo na izborima. To je demokracija. Ali na žalost u Hrvatskoj postoji neki drugi problem razdvojenosti naroda, no, taj bolje opisuje poslovica:“Dijeli i vladaj.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.