Važna je udobnost tenisica ožu25

Oznake

Povezani postovi

Važna je udobnost tenisica

Veliki nogomet je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu. No, u posljednje vrijeme, sve popularniji postaje i futsal, odnosno mali nogomet. Njega može igrati i manje igrača pa kada je riječ o rekreativnom igranju, puno je jednostavnije skupiti dovoljan broj igrača. Može se igrati na više različitih terena, primjerice na betonu, parketu, travi, umjetnoj travi i slično. Kada je nešto toplije vrijeme, često se mali nogomet igra na otvorenom i to na betonu. A kako bi vam igranje bilo što ugodnije, bilo bi dobro da kupite tenisice za nogomet na betonu.

tenisice za trčanje

Usporedba s običnim tenisicama

Tenisice za nogomet na betonu nisu obavezne želite li igrati nogomet na betonu. No, svakako su preporučljive za ugodnije igranje. Prilikom igranja nogometa na betonu, stopala trpe veći pritisak. Probate li igrati nogomet na betonu uz neke druge vrste tenisica, relativno brzo ćete osjetiti puno veći umor i bol u stopalima. Tenisice za nogomet na betonu imaju pojačano gazište kako bi vam trčanje po betonu bilo što ugodnije. Osim toga, puno učinkovitije će vas štititi od ozljeda. Naime, nogomet na betonu može uzrokovati brojne ozljede, najčešće uganuće zglobova i slično. Zato je vrlo bitno da stopala i zglobovi budu dobro zaštićeni. A upravo tome služe takve posebne vrste tenisica. Kada ih stavite na noge i dobro zavežete, zglobovi će vam biti čvrsto stegnuti te ćete puno sigurnije moći trčati po terenu.

Još jedna od prednosti tenisica za nogomet na betonu je i posebno izrađeno gazište kako bi dolazilo do što manje klizanja. To je vrlo bitno za igrače jer u malom nogometu je potrebno vrlo brzo reagirati, odnosno izvoditi puno brzih kretnji. Imate li tenisice u kojima će vam se klizati, to neće biti nimalo jednostavno. No, uz pomoć posebnih tenisica, s time ne biste trebali imati problema te će vam one zbog toga dati tu važnu prednost. Provjerite bogato ponudu tenisic na web stranici tenisice.hr.