Kategorije
Uncategorized

Vibram Five fingers revolucija trčanja

Tenisice Five fingers na tržištu od 2005. godine Tenisice Five fingers su tip minimalističke obuće koju proizvodi poduzeće Vibram. Najprije su bile mišljene kao svakodnevna obuća za korištenje na kampingu, jahtama ili za bavljenje vodenim sportovi…

Tenisice Five fingers na tržištu od 2005. godine

Tenisice Five fingers su tip minimalističke obuće koju proizvodi poduzeće Vibram. Najprije su bile mišljene kao svakodnevna obuća za korištenje na kampingu, jahtama ili za bavljenje vodenim sportovima. Five fingers tenisice nude ugođaj bose noge pošto su izrađene iz tankog gornjeg materijala, fleksibilnog potplata koji je također tanak i oblikovan prema obliku ljudskog stopala te prednjeg dijela koji je podijeljen da obuhvati svaki nožni prst posebno.

Robert Fliri, student dizajna na Vischengau

Robert Fliri, student koji je dizajnirao Five fingers tenisice za Vibram, studirao je dizajn na fakultetu u Vischengau. Htio je oblikovati obuću kojom bi se bolje i laganije kretali kroz prirodu. Od njegovih nacrta i ideje 1999. godine prošlo je 6 godina kada je Vibram predstavio Five Fingers i počeo ih prodavati 2005. godine.

Ciljna prodajna grupa na početku jahtaši

Vibramov Five fingers program na početku je ciljao na kupce koji su se bavili trkama jahti. Na utakmicama po krovu jahti pljuska more i čini ga skliskim. Nove tenisice trebale bi osiguravati prijam a uz to održavati osjećaj slobode. Njihovu upotrebu kao tenisice za trčanje predložio je Vibramovom direktoru Ted McDonald, čovjek koji se bavio bosonogim trčanjem i tako stekao nadimak „Bosonogi Ted“. Ted je za sobom već imao uspješnu karijeru kao trener bosonogih trkača. Five fingers tenisice od tada povezujemo isključivo s trčanjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.