Kategorije
Sport

Vježbanje je lakše uz pametni sat

Ako uživate u tjelesnoj aktivnosti i imate neke postavljene ciljeve, onda vam pomagalo poput pametnog sata može pomoći dati dublji uvid u dnevnu aktivnost, broj koraka, potrošene kalorije i druge slične, važne informacije. Ipak, danas se na tržištu mogu pronaći razni pametni satovi, pa se kod odabira dobro informirati i razmisliti o tome koji su vam dodatci potrebni, a koji ne.

Pametni sat ili pametna narukvica

Glavna razlika između pametnog sata i pametne narukvice je u mogućnostima i dizajnu. Pametni sat ima više opcija, a često osim osnovnih funkcija praćenja otkucaja srca, broja prijeđenih koraka i potrošenih kalorija može pratiti i prijeđenu trasu za vrijeme treninga putem GPS-a, količinu dnevne aktivnosti i slične bitne informacije. Uz to, pametni sat ima i opciju funkcioniranja poput klasičnog sata, dok pametne narukvice često ne prikazuju vrijeme.

pametni sat za vježbanje kod kuće

Povezanost je važna

Glavni benefit pametnog sata jest povezivost. Za razliku od pametne narukvice, pametni satovi služe za mnogo više funkcija nego pametne narukvice. Iako im je primarna uloga pratiti rezultate treniranja, pametni satovi mogu se koristiti i kao produžetak mobitela na kojemu vidite sve obavijesti tijekom treninga, kako biste bili sigurni da niste propustili kakav važan poziv ili poruku. Osim funkcije praćenja treninga i prikazivanja obavijesti s mobitela, pametni satovi služe i kao klasični satovi, koje možete uređivati po želji, odabirom različitih vrsta satova i prikaza vremena.

Značajke koje trebate

Osim osnovnih značajki poput mjerenja otkucaja srca i brojača koraka, pametni satovi nude i razne druge opcije. Neki od njih mogu se putem mobilnog interneta na vašem mobitelu koristiti i za surfanje, pozive, glazbu, slanje poruka i slično, no imajte na umu kako su takvi pametni satovi generalno veoma skupi. Uz to, što više opcija pametni sat nudi, to kapacitet baterije mora biti veći kako bi pametni sat mogao raditi cijeli dan, pa pokušajte odabrati onaj pametni sat čije mogućnosti odgovaraju vašim potrebama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *