Kategorije
kuča

Vrtni namještaj spreman za ljeto

Toplije vrijeme poziva nas van, a kako bismo vani mogli uživati bez brige, važno je da pripremimo, očistimo, popravimo i nadopunimo naš vrtni namještaj nakon zime provedene u spremištu. Stoga probudite inspiraciju i kreirajte svoj novi, ugodniji i ljepši vrt!

Osnove

Kao što postoji dio namještaja koji mora imati svaki dnevni boravak ili kuhinja, tako postoje neki osnovni komadi od kojih možete početi graditi svoj vrt iz snova. Prije svega, na umu morate imati što točno želite od svog boravka u vrtu – mjesto za ispijanje jutarnje kave, prostor za odmaranje ili pak vanjsku blagovaonicu? Ili pak možda sve od navedenog? Osnove vrtnog namještaja koje trebaju svakom vanjskom boravku su stol, sjedeća garnitura i zaklon od sunca. Već s ta tri osnovna komada namještaja možete početi graditi svoj vanjski boravak, bilo da odaberete stolić za kavu s dvije stolice ili pak blagovaonski stol s klupama za cijelu obitelj!

Održavanje je važno

Održavanje vrtnog namještaja je važno, pogotovo nakon duge zime. Imate li vrtni namještaj od drveta, osim samog čišćenja, dio održavanja takoðer je i premazivanje uljima za zaštitu. Kod metalnog namještaja takoðer je bitno odstraniti svu hrðu, ako je to moguće te ponovno zaštititi oštećena mjesta. Uvjerljivo najzahvalniji materijali su oni umjetni, koje je prije korištenja potrebno samo dobro očistiti. Prije odmaranja takoðer se preporučuje pranje, ili bar prozračivanje, jastuka za sjedenje, kako bi se riješili prašine i mirisa koji su se u njih možda zavukli preko zime.

Vrtni namještaj

Novi dodatci namještaju

Prije svega, sav pokidan vrtni namještaj koji ne možete ili ne planirate popraviti trebate baciti ili prenamijeniti jer nema smisla skladištiti nešto što ne možete koristiti. Ako već nemate, ovo proljeće je takoðer savršen trenutak da uložite u lijep i velik suncobran, tendu ili pergolu koje će vas obraniti od sunca. Svoj vrtni namještaj takoðer možete upotpuniti raznim vrstama osvjetljenja, ali i dodatcima poput mreže protiv insekata (ako za takvo nešto imate mjesto za postavljanje).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *