Wellness predstavlja životnu filozofiju lip20

Oznake

Povezani postovi

Wellness predstavlja životnu filozofiju

Teško je definirati pojam wellnessa. Mnogi wellness opisuju kao filozofiju života, odnosno način za postizanje sreće, a ujedno i uklanjanje stresa iz života.

Glavni elementi wellnessa

Stručnjaci se slažu da su za zdravi i sretan život, koji je ujedno i krajnji rezultat wellnessa, potrebne četiri glavne komponente. To su fizifička aktivnost, duševna aktivnost, relaksacija te zdrava prehrana. Uz ove četiri glavne komponente, u zadnjih nekoliko godina sve više se spominje i peta komponenta, koja se odnosi na razne programe za njegu lica i tijela.
U raznim wellness centrima nude se mnoge usluge koje vam mogu pomoći u nastojanju da zdravo živite. No, uglavnom je tu riječ o uslugama koje više utječu na vanjski izgled osobe. A sve one glavne stvari, poput raznih aktivnosti, ipak su na svakom pojedincu da ih ostvari. Zato, kada je primjerice riječ o fizičkoj aktivnosti, nitko vas ne može natjerati da to stvarno i činite. Ali, bavite li se nekim sportom, vježbate li u teretani, trčite ili nešto slično, puno će vam pomoći u krajnjem cilju. Ista stvar je i kada je u pitanju zdrava prehrana. Neki wellness centri imaju i svoje nutricioniste koji vam, ovisno o vašim željama, mogu napraviti plan prehrane kojeg bi se trebali pridržavati da dođete do cilja. No, čak i ako se ne želite koristiti uslugama stručnjaka, na Internetu je danas moguće pronaći stvarno jako mnogo savjeta vezanih uz samu prehranu, kao i konkretne primjere recepata i jelovnika.
Tek kada su ispunjeni uvjeti sve četiri komponente, može se govoriti o funkcioniranju wellnessa, odnosno o sretnom i ispunjenom životu. A s obzirom na sve brži tempo života danas, često praćen i visokom razinom stresa, wellness bi trebao postati dijelom života mnogih ljudi kako bi se osjećali bolje. No, nažalost, mnogi još uvijek wellness ne smatraju načinom na koji mogu promijeniti svoj život nabolje.

terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness/wellness