Kategorije
Sport

Ženski bicikli i njihove posebnosti

Kupnja je ponekad zaista velik pothvat za bilo koju ženu. Još kada je u pitanju malo veća investicija, kao što je kupnja bicikla, tada situacija postaje još teža. Velik je izbor te se mnoge žene zbune pred tolikim raznolikim izborom. Teško je znati što točno tražiti, koji tip bicikla te koliko potrošiti. Zatim slijede nedoumice oko toga koja je razlika između ženskog i muškog bicikla, odnosno što su univerzalni modeli bicikala. Zbog svega toga, iznimno je bitno detaljno se informirati prije same kupnje te potražiti pomoć stručnjaka koji će vas znati savjetovati.

Razlike između ženskog i muškog bicikla

Danas svaki proizvođač ima u ponudi i ženske bicikle koji su dizajnirani posebno za žene. Postoje neke glavne razlike od muških modela kako bi bili prilagođeni ženskoj građi te stoga udobniji i lakši za vožnju. Ženski bicikli su specifični po udaljenosti od sjedala do upravljača. Tako ženski bicikli imaju tu udaljenost nešto kraću nego muški. Zbog toga su druge komponente na tom prednjem dijelu bicikla isto bliže jedna drugoj pa je sam položaj tijela nešto uspravniji prilikom vožnje.

Također, ženski bicikli su manji veličinom jer je uobičajeno da je žensko tijelo nešto niže od muškog. Često se u ponudi mogu pronaći i posebno mali ženski bicikli za one žene koje su nešto niže i koje ne bi mogle voziti udobno bicikl uobičajne veličine. Još jedna specifičnost ženskog bicikla je i spuštena gornja cijev. Niža ili kosa gornja cijev olakšava penjanje i silazak s bicikla.

Ostale razlike ovise o proizvođaču

Postoji još nekoliko razlika koje uglavnom ovise o samom proizvođaču i razlikama koje je predvidio za ženski model bicikla. Obično za ženski model bicikla postoji i veći izbor kada su u pitanju boje bicikla, ali i različiti dodaci koje modelima daju poseban šarm. No, ono što je najbitnije za bicikl, bilo da je riječ o muškom ili ženskom modelu, je kvaliteta izrade jer ona pruža sigurnost i pouzdanost prilikom vožnje. Provjerite izbor biciklov na hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *