Kategorije
Sport

Čuvajte prirodu uz električne bicikle

Uživate li u vožnji biciklom te bicikl želite uklopiti u svoj svakodnevan život, ali zbog duge rute ili nedostatka vremena za to do sada niste imali mogućnost, razmislite o kupnji električnog bicikla. Električni bicikl olakšat će vam vožnju i skratiti vrijeme koje vam je potrebno na dužim trasama, a i dalje vam omogućiti da uživate na svježem zraku i barem malo se razgibate tijekom vožnje.

 

Različite vrste

Kao i kod regularnih bicikala, postoji više vrsta električnih bicikala, dizajniranih za različite uvjete vožnje. Ako se vozite samo u gradskim uvjetima, gradski električni bicikl je odlična opcija za vas, no planirate li se voziti po neasfaltiranom terenu radije razmislite o brdskom električnom biciklu.

Cross električni bicikl pak pogodan je i za asfaltirane, ali i za lakše neasfaltirane terene, pa tako spaja sportsku i gradsku vožnju. Želite li pak moći svoj električni bicikl ponijeti sa sobom bilo gdje, onda je za vas pogodan sklopivi električni bicikl. On stane u prtljažnik automobila, kamp-kućicu ili pak stan, a njime se možete voziti po gradu, ali i po težim terenima.

Na što pripaziti pri kupnji

Kod kupnje električnog bicikla treba pripaziti na nekoliko stavki. U Europi, zakonski su dozvoljeni električni bicikli s motorima snage do 250W, iako se na tržištu mogu pronaći i jači motori (koji su prema zakonu zabranjeni za javni promet). Snaga motora, dužina trajanja baterije, domet i vaše korištenje direktno su povezani.

Što je jači motor i što ga više koristite, to će vam baterija trajati kraće i domet biti manji. Uz to, na domet i trajanje baterije utječe i teren po kojemu se vozite. Uzbrdice i neravnine na terenu dovest će do bržeg pražnjenja. Potražite električne bicikle sa Li-Ion baterijama, koje nude duže trajanje te modele koji omogućuju punjenje pedaliranjem, a uz to obratite pažnju i na dostupnost zamjenskih dijelova za vaš električni bicikl kako prilikom servisa ne bi bilo problema. Provjerite ponudu na web stranici Hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.