Kategorije
Odjeća

Jakne kao neizostavan dio zimske garderobe

Dolaskom hladnijih jesenskih, a posebno zimskih dana vrijeme je za smjenu odjeće u ormaru kada prvo mjesto počinju zauzimati jakne. U jesen se većinom radi o traper jaknama ili kožnim jaknama, dok dolaskom zime i niskih temperatura na red dolaze debele i tople zimske jakne nešto dužih krojeva koje vas čuvaju od hladnoće. Također, mnoge jakne štite i od kiše jer su izrađene od nepropusnih materijala.

Kroj je ključan

Nije važno za koji model jakne se odlučite, no uvijek morate obratiti pažnju na to da ona pristaje vašem tijelu, odnosno liniji vašeg tijela te da se u njoj osjećate ugodno i udobno. Velik broj ljudi griješi s odabirom jakne jer ju kupuju prije zime i isprobavaju na način da ispod njih nose nešto tanje majice pa kada dođe zime i nošenje debljih majica i džempera jakna postane uska, počinje stezati na prsima i leđima.

Osim stezanja, još jedan znak da vam je jakna malena je i otvaranje patenta ili gumba što se nikako ne bi sjelo dogoditi. Drugi pak idu u potpuno drugu krajnost pa odabiru jakne za broj, dva ili tri veće upravo zbog toga što računaju na nošenje debljih majica i džempera, no ni to nije dobro jer jakna tada ne prianja uz tijelo i ne grije dobro.

Zimska jakna

Birajte klasične boje

Kao i kod velikog broja drugih odjevnih predmeta i dodataka koji se nose veći dio godine, i kod jakni vrijedi pravilo o tome da je najbolje kupovati modele u klasičnim bojama poput crne, sive, tamnoplave, smeđe, bež ili danas vrlo popularne maslinasto zelene boje. Tako će se jakna što lakše moći kombinirati s ostalim odjevnim predmetima.

Koju god boju odabrali, ono najvažnije je da se u jakni osjećate udobno, da jakna dobro grije i da pristaje vašoj liniji tijela zbog čega ćete u njoj hodati i izgledati samopouzdano i zadovoljno.

Zimsko jakno možete kupiti na web stranici www.hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.