Kategorije
Sport

Košara za bicikl odličan je dodatak za gradsku vožnju

Uživate li u gradskoj vožnji biciklom, prvim naznakama proljeća vjerojatno mijenjate javni gradski prijevoz ili automobil za priliku da se do škole ili posla provozate biciklom. Iako je vožnja biciklom veoma zdrav i ekološki prihvatljiv način prijevoza, problem nastaje kada na biciklu morate prevesti stvari poput namirnica koje ste kupili u trgovini. Odličan dodatak koji će vam pomoći u takvoj situaciji je košara za bicikl.

Mala košara mnogo znači

Od žičanih i pletenih pa sve do platnenih, danas se u trgovinama može pronaći zbilja širok izbor košara za bicikle. Generalno, košara za bicikl je univerzalna, što znači da ćete ju vjerojatno moći namjestiti na svoj bicikl bez obzira koji tip bicikla imate, pa pri odabiru ne morate previše brinuti.

Prije svega, osim lijepog izgleda, važno je da razmislite o tome što ćete u svojoj košari za bicikl prenositi, jer nemaju sve košare istu dubinu, širinu i nosivost. Uz to, imate li tu mogućnost, potražite košare s poklopcem, koje će vam pomoći stvari koje prenosite zadržati unutar košare čak i kada se vozite po neravnom putu!

Naprijed ili odostraga

Kod košara za bicikle na izbor vam se pružaju dvije mogućnosti – prednje ili stražnje košare. Iako mogu biti slične dizajnom, svaka nosi svoje prednosti i mane. Prednje košare najčešće dolaze bez poklopca, i odlične su za prevoženje manjih stvari, jer često nude manju nosivost.

Stražnje košare za bicikl često su veće i imaju veću nosivost jer ne utječu toliko na vidljivosti i upravljanje biciklom. Najčešće dolaze s poklopcem, i odlična su opcija za prijevoz težih stvari, poput namirnica iz trgovine. U mnogim gradovima se danas dostava hrane također obavlja biciklima, koji uvijek imaju stražnje, izolirane košare, kako bi hrana ostala topla ili hladna tijekom dostave. Zanima li vas takva vrsta posla u slobodno vrijeme svakako pogledajte izbor stražnjih košara za bicikle.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.