Kategorije
Obuća

Lijepe natikače uz koje se spremni za ljeto

Natikače su jedne od najpopularnijih ljetnih vrsta obuće za nošenje u slobodno vrijeme. Udobne, jednostavne za obuvanje i prozračne, savršene su za nošenje na plažu, oko bazena, pa čak i na posao ili u školu u toplim ljetnim mjesecima.

Birajte sigurne i dugotrajne modele

Upravo zbog svoje praktičnosti, natikače su jedan od najpopularnijih odabira ljeti. Ipak, na umu treba imati kako su natikače, pogotovo ako imaju povišenu petu, relativno nestabilna obuća koja s vremenom može postati i veoma neudobna. Želite li hodati sigurno, umjesto natikača s većom potpeticom ili platformama radije odaberite sandale koje se u potpunosti mogu vezati za stopalo.
Ako pak birate modele koji su manji, imajte na umu kako tanki potplati vremenom mogu postati još tanji, što će hodanje učiniti neugodnim jer neće postojati puno materijala da amortizira udarac između vas i tla. Uz to, tanki potplati na natikačama problem su i jer vas ne štite od raznih oštrih sitnih predmeta koji se mogu pronaći na podu, poput stakla, kamenčića, čavala i sličnog. Stoga, birate li natikače, pokušajte izbjeći modele s tankim spužvastim potplatom, ali i one s previsokom petom ili platformama. Pogotovo ako ćete hodati po pješčanim i šljunčanim plažama u njima.

Natikači

Udobnost prije svega

Iako natikače imaju samo jednu do dvije točke u kojoj osiguravaju vaše stopalo za natikaču, veoma je važno da one sigurno prianjaju vašem stopalu. Najbolji odabir su natikače koje imaju podesive remenčiće, u kojima ćete lako moći birati koliko uska ili široka natikača treba biti.
Imajte na umu i da stopala tijekom dana, pogotovo kada je vruće i hodate puno, mogu nateći, pa su podesive natikače još bitnije kako vas ne bi pritiskale u tom slučaju. Također, imajte na umu i kako natikače koje su preširoke mogu uzrokovati nezgode poput izvrtanja gležnja i padova, jer se ne drže za stopalo kako treba – stoga uvijek isprobajte natikače prije kupnje!

Za više informacija kliknite ovdje. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *