Kategorije
Vijesti

Oprema za jasan pogled pod vodom

Ukoliko se bavite ronjenjem ili se spremate za kupnju opreme znate da vam je za tu avanturu potrebna maska za ronjenje. Naime, ona je dio najosnovnije opreme za ronjenje koja vam omogućuje jasan pogled pod vodom.
Prije kupnje maske za ronjenje, važno je znati kako pogled pod vodom nikada ne može biti potpuno ispravan jer su zbog kuta loma svjetlosti predmeti koje gledamo po vodom veći za približno jednu trećinu te bliži za približno jednu četvrtinu.

maska za ronjenje

Nepropusnost i idealna veličina

Danas na tržištu postoje maske za ronjenje različitih oblika i različitih izvedbi stakla – s jednim staklom, s dvostrukim staklom pa čak i s trostrukim staklom. Razlog postojanja takvih izvedbi maski za ronjenje je nepropusnost koju omogućuje silikon, osnovni materijal većine najmodernijih maski za ronjenje.
Kako biste bili sigurni da kupujete masku za ronjenje ispravne veličine učinite sljedeće:
• uklonite kosu s čela
• stavite masku za ronjenje na lice
• uhvatite dah
Ukoliko je maska za ronjenje dobre veličine, ona će ostati na licu i kada pogledate prema tlu. Osim toga, ona idealne veličine nikada vas ne bi smjela stiskati i uzrokovati nelagodu.

Dodaci za veću udobnost

Kako bi se postigla još veća udobnosti tijekom nošenja maske za ronjenje, proizvođači su ju počeli proizvoditi s dodatkom neoprenske trake koja uvelike olakšava podešavanja maske za ronjenje na idealnu veličinu. Također, proizvođači su kreirali i maske za ronjenje za osobe koje nose dioptrijske naočale pa su tako izradili posebne maske za ronjenje s lećama koje odgovaraju dioptriji ronioca.

Za potpuno uživanje u podvodnim ljepotama

Proizvođači maski za ronjenje kreirali su i tzv. fullface maske za ronjenje namijenjene rekreativnim roniocima. Ova vrsta se proteže preko cijelog lica i ima integriranu dihalicu. Prednost fullface maski za ronjenje je u tome što bude veće vidno polje što roniocu omogućava dodatno uživanje u svim ljepotama i blagu podvodnog svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.