Kategorije
Sport

Minimalno 100 dana skijanja na Pohorju

Problem s nekim skijalištima je što za uspješnu skijašku sezonu ovise o vremenskim uvjetima. To znači da u slučaju vrlo blagih zima, s malo snijega, zimska sezona na takvim skijalištima traje kraće. No, skijanje na Pohorju je sasvim na druga priča.

Skijaški topovi

Planirate li svoj zimski odmor, a odlučili ste se za skijanje na Pohorju, ne morate brinuti o vremenu. Naime, budući da je Pohorje jedno od najpopularnijih skijališta u Sloveniji, oni su se pobrinuli kako bi svojim gostima osigurali skijanje i kada vremenske prilike to i ne dopuštaju. Tako je Pohorje opremljeno snježnim topovima kojima se stvara umjetni snijeg. Riječ je o posebnim uređajima za čiji su rad potrebne velike količine vode. Naravno, niti ovi topovi nisu svemogući i da bi se snijeg mogao proizvesti, temperatura mora biti barem -4 °C, dok je idealna -8°C ili niža.

Pohorje je tako opremljeno sa mnogo snježnih topova i odlučite li se za skijanje na Pohorju, upravo topovi garantiraju minimalno 100 dana skijanja svake zimske sezone.

Razlika između prirodnog i umjetnog snijega

Pitate li nekog profesionalnog skijaša koji snijeg je bolji za skijanje, odgovor će zasigurno biti da je to prirodni. Umjetni snijeg može se dosta razlikovati i njegova kvaliteta ovisi o mnogo čimbenika. No, ako su vremenski uvjeti zadovoljavajući i koriste li se kvalitetni topovi, umjetni snijeg može biti itekako odličan za skijanje. Početnici ili oni s nešto malo više znanja vjerojatno neće niti primijetiti razliku između prirodnog i umjetnog snijega. To je zato što se više koncentriraju na samo skijanje, nego što razmišljaju o vrsti snijega.

Za skijanje na Pohorju brine se jako mnogo snježnih topova kojima se vrlo kvalitetno mogu zasniježiti staze tako možete biti sigurno da ćete uživati, ako odaberete Pohorje kao svoju skijašku destinaciju. Bez obzira na manjak prirodnog snijega, minimalno 100 dana ćete uživati u snijegu.

https://www.rogla.eu/hr/

Jedan odgovor na “Minimalno 100 dana skijanja na Pohorju”

Sviđa mi se pohorje i imamo upit do kojega datuma će raditi skijališta tj. Da li će u 4.mjeseca raditi? LP HVALA DOMINIK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.