Kategorije
Lifestyle

Neka dijete uživa u vožnji dječjeg bicikla

Prvi dječji bicikl velik je životni događaj za svakog mališana. Ipak, učenje vožnje bicikla je za mnogu djecu proces koji ne prolazi glatko. Ponekad je samo stvar prakse i vježbe, a nekad problem može biti i dječji bicikl koji nije odgovarajuće veličine, pa mladim biciklistima zadaje dodatne probleme.

dječji bicikl

Birajte s mališanom

Ako svom djetetu kupujete prvi dječji bicikl, onda je dobro da se u kupnju uputite s njim. Osim što će dijete tada moći odabrati stil, boje i oblik bicikla koji želi, također ćete lakše odabrati bicikl za koji ste sigurni da budućem biciklistu odgovara. Za odabir prave veličine dječjeg bicikla prije svega je važna djetetova visina i promjer kotača bicikla.

Počevši od 4 do 6 godina, veličina kotača bi trebala biti 14 inča, a svaku godinu do dvije veličina kotača bi se trebala povećavati za oko 2 inča. Dijete s 10 godina najčešće je dovoljno veliko da vozi bicikl s kotačima promjera 24 inča. Ipak, ove su mjere napravljene prema prosjecima, pa na umu treba imati kako dijete možda treba veći ili manji dječji bicikl, s obzirom na svoju visinu.

Obratite pozornost i na još neke sitnice

Osim što dječji bicikl malog biciklista mora biti prilagođen njegovoj visini, morate obratiti pozornost i na još neke stavke. Prije svega, na težinu bicikla. Ako je dječji bicikl pretežak, u slučaju nezgode ili pada (koji će se vjerojatno dogoditi tijekom učenja vožnje), dijete će ga teško moći podići i maknuti sa sebe.

Također, kupujte kvalitetne bicikle koji će moći izdržati test vremena. Iako se može činiti kako je kupnja kvalitetnog, a skupog dječjeg bicikla gubljenje novca, kvalitetan dječji bicikl olakšat će učenje vožnje bicikla. Kada ga dijete preraste, uvijek ga možete pokloniti ili prodati, a nemojte zaboraviti da ga također dio vremena možete i prilagođavati veličini djeteta namještanjem visine sjedala i volana. Tako će vaše dijete jedan dječji bicikl moći koristiti barem tri do četiri godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *