Kategorije
Obuća Sport

Obuća kao prioritet

Svatko tko se bavi bilo kojom sportskom aktivnošću, nebitno radi li se o rekreaciji ili profesionalnom bavljenju sportom, trebao bi imati u vidu da je pri kupnji sportske opreme odabir sportskih tenisica vrlo važan. Naime, vježbanje ili treniranje u neprimjerenim sportskim tenisicama može dovesti do ozbiljnih ozljeda pa je stoga ulaganje u kvalitetne sportske tenisice najbolje ulaganje koje će vam omogućiti dugo, udobno i sigurno bavljenje svim aktivnostima.
Kvalitetne i primjerene sportske tenisice sprječavaju ozljede tetiva, stopala i zglobova, a time i rasterećuju kralježnicu koja potom nije bolna. Pri tome se održava i normalna cirkulacija krvi kroz tijelo koje ostaje stabilno, brzo, a njegove kretnje su lagane što omogućava maksimalnu pokretljivost i ostvarivanje dobrih rezultata.

Obuća

Specifične tenisice

Osim što sportske tenisice moraju biti kvalitetne, one moraju biti i prilagođene vrsti sportske aktivnosti kojom se bavite kako bi zaštitile konkretne dijelove tijela koje ta aktivnost najviše pogađa. U tom smislu sportske tenisice za trčanje moraju biti izrađene tako da ublažavaju udarce stopala o tlo zbog čega imaju višu petu koja smanjuje pritisak na tetive i osiguravaju dodatnu stabilnost. Njihov donji dio oko prstiju je širi i na taj način smanjuje pritisak na prste. Upravo zato su sportske tenisice za trčanje mekše i fleksibilnije od primjerice tenisica za hodanje.

Vrijeme kupovine i veličine

Važnost odabira sportskih tenisica koje su specifične za određenu aktivnost, posebno ističu i ortopedi diljem svijeta koji smatraju da je kupnja takvih tenisica nužna za sve osobe koje se nekom aktivnošću bave tri ili više puta tjedno. Isto tako ističu da je sportske tenisice važno kupovati navečer ili nakon treninga kada su noge nešto natečenije kako bi se izbjeglo kupovanje premalih tenisica.
U istom kontekstu se savjetuje i kupnja sportskih tenisica kod kojih postoji centimetar prostora između najvećeg prsta i vrha tenisice, a pri isprobavanju je nužno dobro zavezati tenisice koje potom ne bi smjele biti labave i fleksibilne, već bi stopalo trebalo biti fiksirano. Sportske i specifične tenisice možete kupiti na web stranici hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.