Kategorije
Lifestyle

Odaberite najbolje šatore za kampiranje

Volite li kampirati, onda sigurno znate važnost odabira dobrog šatora za kampiranje. Koji su najbolji šatori za kampiranje za vas ovisi o mnogo stvari. Osim toga gdje i kada idete kampirati, važno je razmisliti i o tome kako ćete do tamo doći, ali i koliko ljudi mora stati u šator za kampiranje.

najbolji šatori za kampiranje

Ovisno o sezoni i prostoru

Postoji nekoliko vrsta šatora za kampiranje s obzirom na razinu zaštite koju pružaju, što valja imati na umu kada se pripremate za novu avanturu. Idete li u hladnije krajeve, u kojima je vrijeme često kišno i vjetrovito, najbolji šatori za kampiranje su oni četvero-sezonski. Oni najčešće dolaze s aluminijskim šipkama i vanjskim materijalom te podom šatora koji su gotovo u potpunosti vodonepropusni, pa će vas zaštititi i od jačih naleta vjetra, kao i od dugotrajne kiše. Uz to, takvi šatori nude i dodatnu zaštitu od hladnoće. Planirate li pak kampirati ljeti, pogotovo uz more, onda su najbolji šatori za kampiranje oni čiji vanjski materijal nudi prozračnost i UV zaštitu, kako bi omogućio lakšu regulaciju temperature unutar šatora i zaštitio vas od jakog ljetnog sunca.

Jednostavno za prenošenje

Ako se na kampiranje vozite autom, onda težina samog šatora nije toliko bitna. Ipak, idete li pješke ili pak biciklom, najbolji šatori za kampiranje biti će oni koji imaju manju težinu. No, nemojte raditi kompromise što se zaštite tiče, jer nikada ne znate kakvi će vas uvjeti dočekati. Razlike u težini izmeðu četvero-sezonskog i tro-sezonskog šatora za kampiranje ipak nisu tolike da biste riskirali prokišnjavanje šatora.

Mjesta za sve

Što se prostora tiče, najbolji šatori su oni u kojima dovoljno mjesta ima za sve. Birate li šator za dvoje ljudi, jedna dodatna osoba u šatoru mogla bi biti veliki problem što se tiče temperature, prozračnosti, ali na kraju krajeva i količine prostora. No, ako se radi o šatoru za više ljudi, jedna dodatna osoba u šatoru nije toliki problem, ali taj scenarij pokušajte ostaviti kao posljednju opciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *