Kategorije
Multimedija

Pojednostavite si svakodnevicu uz pametni sat

U današnjem svijetu teško je izbjeći modernizaciju. Većina stvari koje se nalaze oko nas mogu se pronaći i u takozvanoj pametnoj inačici, koja nudi mogućnost umrežavanja i povezivanja s drugim aparatima, kao i neke dodatne značajke koje obična verzija nema.

pametni sat

Prepoznajte pametni sat

Na pitanje treba li vam pametni sat, teško je odgovoriti ako niste sigurni ni u to što on zapravo predstavlja. U neku ruku, pametni satovi su zapravo nastavak vašeg pametnog telefona koji vam omogućuje lakši pristup odreðenim informacijama, poput dolaznih poziva, poruka i obavijesti na telefonu.

Najvažnija funkcija pametnog sata je, kako se vidi iz imena, sat, no uz to oni nude i brojne druge mogućnosti. Nekim pametnim satovima može se čak surfati i internetom, dok vam drugi mogu poslužiti kao zamjena za fitness narukvicu, koja prati vašu aktivnost tijekom cijelog dana i noći.

Kompatibilnost

Kod odabira pametnog sata najvažnije je odabrati model koji će biti kompatibilan s vašim pametnim telefonom. Najbitniji je zapravo operacijski sustav pametnog sata, kojih na tržištu za sada ima nekoliko. Imate li Apple pametni sat, onda će s njim nažalost biti kompatibilni samo iPhone ureðaji, dok pametni satovi s Android OS-om mogu biti upareni i s Android, ali i s nekim Apple mobilnim telefonima. Neki proizvoðači, poput Samsunga, imaju svoj zaseban operacijski sustav za pametne satove, koji je kompatibilan samo s telefonima te marke, na što je takoðer važno pripaziti.

Funkcije

Kod kupnje pametnog sata obratite pozornost na kapacitet baterije i vrstu zaslona. Pametni satovi sa zaslonom u boji bateriju u najboljem slučaju mogu potrošiti u dva dana, dok oni e-paper ili crno bijeli mogu pomoći da baterija traje nekoliko puta duže. Uz to, tu je i odabir zaslona na dodir ili gumba, koji više ovisi o vašim osobnim preferencijama. Mjerači otkucaja srca, aktivnosti i ugraðeni GPS takoðer su funkcije koje bi vam mogle biti od koristi kod pametnog sata. Provjerite ponudu pametnih satova u trgovinama Harvey Norman.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *