Kategorije
Odjeća

Proizvodnja majica i zastupljenost na tržištu

Modna industrija je na iznimno visokoj razini. Posvuda se nalaze modni butici, ali i trgovine mješovitom robom koje nude barem osnovne odjevne predmete. Majice za tim trendom ne zaostaju te je moguće naći velik broj majica na vješalicama i na policama. Zapravo, majice su polako, skupa sa sebi srodnim odjevnim predmetima, počele zauzimati najveći dio tržišta, a sama proizvodnja majica ubrzana je i olakšana visokom razinom automatizacije.

Proces proizvodnje

Proces proizvodnje iznimno je bitan jer direktno utječe na samu kvalitetu majice. U prošlosti, njezina proizvodnja bila je složena i dugotrajna, no to je u današnje moderno doba izuzetno olakšano i ubrzano zahvaljujući visokom stupnju automatizacije. Strojevi danas čine ono što su nekada ljudi, od proizvodnje samog materijala, do krojenja, rezanja, šivanja i ukrašavanja. Unatoč tome, neke segmente, stroj nikada neće moći činiti umjesto ljudi jer je potreban taj poseban ljudski faktor.

Danas, specijalno dizajnirani strojevi integriraju rezanje, slaganje i krojenje kako bi sama proizvodnja poboljšala učinkovitost poslovanja. Stil i dimenzije se detaljno prenose prema strogo određenim uzorcima na željeni materijal. Svaka veličina i stilska preferencija imaju svoj uzorak.
Nakon toga se ti uzorci režu iz materijala. Majice se sastoji od posebno odvojenih segmenata. Dijelovi trupa sastoje se od prednjeg i stražnjeg, zatim dolaze rukavi te džepovi ili ovratnik. Posebno je bitan i porub. Porub je metoda, odnosno način na koji spajamo sve te zasebne segmente u majicu te način na koji osiguravamo svaki rub majice. Poruba ima nekoliko različitih oblika te se posebna pažnja posvećuje upravo ovom detalju.

Print na majici

Nakon što je cjelokupna majica skrojena i završena u željeni oblik, moguće ju je ukrasiti i printom. Printovi su vrlo uobičajeni i gotovo svaka majica danas ima print, od malenog detalja, logotipa brenda pa do prekrasno detaljiziranih fotografija. Print se također može naknadno staviti na majicu. Važno je pri tome voditi računa i o kvaliteti samog printa te načinu na koji se stavlja na majicu kako ne bi narušili kvalitetu i dizajn same majice. Provjerite ponudu majic na web stranici hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *