Kategorije
Sport

Skijanje u Sloveniji je iz godine u godinu sve popularnije

Skijaši se mogu podijeliti u dvije kategorije. Jedni su oni koji vole svoj skijaški odmor uvijek provoditi na istom mjestu, odnosno u omiljenom skijalištu. S druge pak strane, postoje skijaši koji vole otkrivati nove skijaške destinacije pa za svaki odmor izaberu neku drugo mjesto. Neki put je riječ samo o drugom skijalištu u istoj državi, dok ponekad promjene i državu. Neki skijaši će prestati s tim stalnim promjenama jednog kad pronađu idealnu destinaciju, a neki će nastaviti i dalje. A mnogima je skijanje u Sloveniji donijelo upravo ono za čime su tragali.

Odabir Slovenije kao idealne destinacije

Skijanje u Sloveniji privlačno je mnogim skijašima iz više razloga. Cijena je nekima još uvijek presudni faktor prilikom odabira destinacije, a skijanje u Sloveniji je još uvijek cjenovno prihvatljivije od nekih drugih destinacija. No, važno je napomenuti da zbog toga razina usluge nije ništa manje nego kod drugih destinacija. Tako prilikom skijanja u Sloveniji imate izbor nekoliko različitih skijaških centara te ukupno preko 40-ak kilometara uređenih staza. Svake godine radi se na uređenju novih staza pa će za nekoliko godina ukupna dužina uređenih staza biti i još veća.

Sloveniji kao idealnoj skijaškoj destinaciji pomaže i raznoliki odabir smještaja. Birati možete između apartmana i hotela. Apartmani su jeftiniji od hotela, no zato ćete boravkom u njima se sami morati pobrinuti za prehranu. Hoteli nude komociju smještaja zajedno s prehranom, odnosno doručkom, ručkom i večerom, ovisno o odabranom paketu. No, to zato dolazi i s nešto višom cijenom u odnosu na apartmane.

Skijališta

S obzirom na svoju veličinu, Slovenija nudi veliki broj skijališta. Ona se razlikuju po broju uređenih staza te dodatnom ponudom na i oko samog skijališta. Ovisno koje usluge su vam bitne, prije odlaska na skijanje u Sloveniji, provjerite ponudu skijališta te se odlučite za ono koje vam može ponuditi sve te usluge.

https://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *