Kategorije
Lifestyle Multimedija

Od začetaka do must have kamere

Prva serija GoPro kamera proizvedena je 2015. godine te je predstavljala prvi, najmanji i najlakši model kamere toga tipa. Prvi model GoPro kamere nije imao kućište od polikarbonata te je bio potpuno vodootporan. Snimci snimljeni tim modelom imali su iznad 1920×1440 piksela pri 30fps, a početna cijena bila je 400 $, no poslije je pala na 186 $ kada je ova moćna kamera zaludjela cijeli svijet.

GoPro kamera je danas must have te se smatra jednom od najboljih akcijskih kamera na tržištu. Posebno su joj naklonjeni obožavatelji ekstremnih sportova i ljubitelji dobre i kvalitetne fotografije jer s njom možete snimati sve od ronjenja i surfanja do brdskog biciklizma te ju je moguće fiksirati na bilo koju podlogu, što omogućuje snimanje nevjerojatnih videozapisa tijekom bavljenja ekstremnim aktivnostima. Danas GoPro kamera dolazi u tri modela: GoPro Hero 7 White, GoPro Hero 7 Silver i GoPro Hero 7 Black.

GoPro kamera

GoPro Hero modeli

GoPro Hero modeli su modeli GoPro kamera koji predstavljaju unaprijeđenu verziju GoPro kamere te nude bolje performanse ove popularne kamere. Ovi modeli pojavili su se u rujnu 2018. godine čime su se tada prestale proizvoditi ranije verzije GoPro kamere. Ipak, starije verzije je i dalje moguće pronaći na tržištu te se iste i dalje vrlo dobro prodaju.

Najbolja od najboljih – GoPro Hero 9 Black

GoPro Hero 9 Black predstavlja najbolju GoPro kameru koja je trenutno dostupna na tržištu. Naime, GoPro Hero 9 Black posjeduje sve karakteristike prethodnog GoPro Hero modela, no dodane su mu i nove karakteristike s kojima su se poboljšalo korištenje društvenih mreža poput streaminga uživo direktno s kamere, vertikalno snimanje videa i fotografija, self-timer za fotografije i ograničavanje dužine snimke na 15 ili 30 sekundi.

Također, redizajnirana je i kontrola ekrana osjetljivog na dodir čime je postignuta lakša upotreba ovog modela GoPro kamere u usporedbi s prethodnim modelima. Osim toga, ugrađen je i stabilizator slike koji smanjuje vibracije i podrhtavanje kamere tijekom snimanja ili slikanja.