Kategorije
Obuća Odjeća

Adidas proizvodi opremu za jako mnogo različitih sportova

Osim po proizvodnji vrlo kvalitetne sportske odjeće i obuće, Adidas je vrlo respektabilno ime koje se povezuje s mnogim sportovima. Malo koja tvrtka se može pohvaliti s toliko kvalitetnih proizvoda namijenjenih sportašima.

Nogometna ponuda

Ponuda opreme za nogomet je oduvijek jedno od glavnih fokusa tvrtke Adidas. Njihova kopačka, Copa Mundial, puštena u prodaju 1979.g. i danas se smatra jednom od najpopularnijih i najprodavanijih modela tenisica ikad.
Adidas je glavni dobavljač sportske odjeće i opreme za brojne velike nogometne ekipe te posjeduju ekskluzivan ugovor s jednom od najvećih nogometnih momčadi svijeta, Bayern Munichom. Isto tako, sponzoriraju i mnoge poznate igrače te izrađuju odjeću i obuću upravo po njihovim željama.
Osim toga, Adidas proizvodi i kompletnu opremu za suce koja se koristi na mnogim velikim natjecanjima kao i u nekim ligama. A nerijetko se i njihove lopte koriste na najprestižnijim natjecanjima.

Teniska ponuda

U svijetu tenisa, nerijetko ćete na igračima vidjeti upravo Adidas znak. Adidas sponzorira mnoge poznate teniske zvijezde, a 2009.g. objavljeni su i detalji ugovora s Andy Murrayom koji je za petogodišnji ugovor dobio gotovo 25 mil. dolara. Osim same opreme, Adidas u ponudi ima i nekoliko vrsta reketa namijenjenih različitim profilima igrača.

Ostali sportovi

Teško je nabrojati sportove u kojima na nekim dresovima ili obući nećete vidjeti prepoznatljiv Adidasov logo. Između ostalih sportova, Adidas se ističe u kriketu gdje također sponzorira nekoliko istaknutih igrača. Isto tako, njihovi proizvodi prepoznati su i u košarkaškom svijetu, iako je u tom sportu konkurencija vrlo jaka.
Adidas se i jako probio na neke manje popularnije sportove koji također imaju veliku publiku. Tako je Adidas vrlo cijenjeno ime u skateboarding svijetu. Proizvode posebnu obuću za ovaj sport, a okušali su se i u redizajniranju stare obuće. Osim toga, imaju ugovore s brojnim poznatim imenima iz ovoga sporta koji nose njihovu odjeću.

http://www.tenisice.hr/Adidas/