Kategorije
Sport

Minimalno 100 dana skijanja na Pohorju

Problem s nekim skijalištima je što za uspješnu skijašku sezonu ovise o vremenskim uvjetima. To znači da u slučaju vrlo blagih zima, s malo snijega, zimska sezona na takvim skijalištima traje kraće. No, skijanje na Pohorju je sasvim na druga priča.

Skijaški topovi

Planirate li svoj zimski odmor, a odlučili ste se za skijanje na Pohorju, ne morate brinuti o vremenu. Naime, budući da je Pohorje jedno od najpopularnijih skijališta u Sloveniji, oni su se pobrinuli kako bi svojim gostima osigurali skijanje i kada vremenske prilike to i ne dopuštaju. Tako je Pohorje opremljeno snježnim topovima kojima se stvara umjetni snijeg. Riječ je o posebnim uređajima za čiji su rad potrebne velike količine vode. Naravno, niti ovi topovi nisu svemogući i da bi se snijeg mogao proizvesti, temperatura mora biti barem -4 °C, dok je idealna -8°C ili niža.

Pohorje je tako opremljeno sa mnogo snježnih topova i odlučite li se za skijanje na Pohorju, upravo topovi garantiraju minimalno 100 dana skijanja svake zimske sezone.

Razlika između prirodnog i umjetnog snijega

Pitate li nekog profesionalnog skijaša koji snijeg je bolji za skijanje, odgovor će zasigurno biti da je to prirodni. Umjetni snijeg može se dosta razlikovati i njegova kvaliteta ovisi o mnogo čimbenika. No, ako su vremenski uvjeti zadovoljavajući i koriste li se kvalitetni topovi, umjetni snijeg može biti itekako odličan za skijanje. Početnici ili oni s nešto malo više znanja vjerojatno neće niti primijetiti razliku između prirodnog i umjetnog snijega. To je zato što se više koncentriraju na samo skijanje, nego što razmišljaju o vrsti snijega.

Za skijanje na Pohorju brine se jako mnogo snježnih topova kojima se vrlo kvalitetno mogu zasniježiti staze tako možete biti sigurno da ćete uživati, ako odaberete Pohorje kao svoju skijašku destinaciju. Bez obzira na manjak prirodnog snijega, minimalno 100 dana ćete uživati u snijegu.

https://www.rogla.eu/hr/

Kategorije
Sport Turizam

Želite li uz skijanje na Pohorju osjetiti i vrhunsko wellness iskustvo, odaberite Roglu

Mnogim skijašima danas više ponuda skijaških staza nije dovoljna za savršen odmor, nego se uvijek traže i brojne dodatne usluge. Mnogi se tako nakon dana provedenog na stazi i skijama vole opustiti i iskoristiti neke od wellness usluga, poput masaža, kupanja u termama i slično. Želite li kombinirati skijanje na Pohorju zajedno s odličnom ponudom wellness usluga, onda bi vaše odredište trebala biti Rogla.

Skijalište Rogla

Rogla je, za razliku od ostalih slovenskih skijališta, specifična po tome što gosti mogu doći do samog skijališta automobilom, iako se nalazi na vrhu planine, odnosno na 1500m nadmorske visine. U podnožju se nalaze terme Zreče, a s tog mjesta do samog skijališta potrebno je preći još dodatnih 15km. Rogla je tako zapravo sastavljena od dva centra, skijaškog centra i wellness centra i gostima skijališta su na raspolaganju i wellness usluge.

Na samom vrhu skijališta, na 1573m nadmorske visine nalazi se hotelski kompleks koji pruža mnogo smještajnih kapaciteta. Želite li pak smještaj u apartmanima, to isto neće biti problem budući da se nudi jako mnogo apartmana u blizini staza.

Rogla je odlična početna točka ukoliko planirate upisati školu skijanja budući da na tom predjelu nema mnogo strmih dijelova pa ćete lakše savladati prve korake na skijama. Osim samog skijanja, Rogla je jedno od najpopularnijih lokacija za skijaško trčanje.

Dodatne aktivnosti

Osim uživanja u prekrasnim stazama, skijanje na Pohorju, na Rogli, nudi i mnoge zanimljive sadržaje dostupne svim gostima. Volite li sanjkanje, možete se okušati na posebnom adrenalinskom sanjkalištu koje je otvoreno cijele godine. Za one željne vožnje po snijegu, moguć je najam motornih sanjki. Oni koji vole sport mogu koristiti fitness dvoranu ili se okušati u penjanju po umjetnoj stijeni.

Želite li uz skijanje na Pohorju uživati i u mnoštvu drugih aktivnosti, a ponajviše u wellnessu, svakako pogledajte što vam Rogla može ponuditi.

Kategorije
Sport Turizam

Skijališta u Sloveniji imaju odličnu ponudu za sve tipove skijaša

Veliki izbor različitih skijališta u Sloveniji nudi jako mnogo sadržaja koje će cijeniti svi tipovi skijaša. Naravno, osnovna ponuda skijališta u Sloveniji je veliki izbor skijaških staza. A bez obzira jeste li amater ili profesionalac u skijanju, pronaći ćete nešto po svojoj mjeri.

Skijaške staze za amatere

Skijaške staze namijenjene amaterima su one koje su nešto blažeg nagiba te nemaju jako puno zavoja. Gotovo svako skijalište u Sloveniji posjeduje barem jednu ili više skijaških staza za amatere. Također, skijališta u Sloveniji imaju u ponudi i skijaške škole te posjeduju i neke vrlo jednostavne staze na kojima se potpuni početnici upoznaju sa skijanjem.

Skijaške staze za profesionalce

Većina skijaških staza na skijalištima u Sloveniji rezervirana je za one koje se malo bolje snalaze na skijama te za profesionalne skijaše. To su staze koje su jako dobro utabane, velikog su nagiba te se spuštanjem po tim stazama postižu jako velike brzine. Naravno, nije potrebno posebno ni napominjati da takve staze obiluju i zavojitim dijelovima kako bi bile još teže. Zato ako niste potpuno sigurni u svoje skijaško znanje, nikako se nemojte pokušavati spuštati na takvim stazama. Riskirate da se ozlijedite, ali riskirate da ozlijedite i druge skijaše na stazi.

Škole skijanja

Skijališta u Sloveniji nude vam mogućnost i da naučite skijati ili da usavršite svoje skijaško umijeće. Škole skijanja obično traju tjedan dana ili duže te će vam u tom vremenu objasniti osnovne skijaške tehnike kako biste se sami mogli spuštati niz skijaške staze. Naravno, ne očekujte da ćete u tako kratkom vremenu naučiti skijati kao skijaši koji skijaju već godinama. U svakom slučaju, nemojte precijeniti svoje znanje te se odmah nakon završene škole pokušavati spustiti nekim zahtjevnijim stazama. Nakon što završite školu skijanja, krenite postepeno savladavati staze pa prvo počnite s onim najjednostavnijim pa kada njih svladate, krenite na one malo teže.

Za više informacija pogledajte našu web stranicu.

Kategorije
Turizam

Bungalovi nude veći komfor od apartmana

Mnogima koji dolaze u Roglu, apartmani su bili omiljeni izbor kada je riječ o smještaju. No, kada je riječ o većoj obitelji ili većem društvu, apartmani ne pružaju dovoljno komfora. U tom slučaju je smještaj u bungalovima puno bolji izbor. Cijenom su nešto skuplji od apartmana, ali zato nude i nešto veći komfor.

Bungalovi Rogla i Gaber

Ovi bunglalovi su od skijališta i hotela Rogla i Planja udaljeni svega 250 m. To znači da boravkom u njima nećete biti izloženi buci koji dopire sa skijališta i iz hotela, ali ipak ćete lako brzo stići do njih. Možete birati između manjih bungalova s 2 kreveta i onih većih s 4 kreveta. Mogućnost dodatnih ležajeva povećava kapacitet ovih bungalova. Zbog blizine hotela Rogla i Planja, gosti ovih bungalova se mogu koristiti njihovim uslugama pa se mogu opustiti u bazenima, rekreirati se u sportskoj dvorani, popiti piće u baru i slično. Svi bungalovi sadrže televizor, kupaonicu, blagavaonski stol, kuhinju. Za goste koji dolaze automobilom, vanjski parking je besplatan, a postoji i mogućnost korištenja garaže po cijeni od 10 € po danu.

Bungalovi Macesen

Ovi bungalovi udaljeni su oko 300 metara od hotela Rogla i samog skijališta. Bungalovi su trosobni tako da ne bi trebali imati problema s nedostatkom prostora. Sastoje se od prizemlja u kojem se nalazi dnevna soba s kuhinjom te kata na kojem su dvije spavaće sobe. Ako ne želite sami pripremati hranu, moguće je odabrati i uslugu polupansiona, odnosno ručka i večere. No, njih nećete dobiti u bungalovima, već ćete morati otići do obližnjih restorana u hotelu Rogla ili Planja. Ovi bunglalovi nude i boravak za kućne ljubimce, no to morate posebno naglasiti prilikom rezervacije jer se za njih naplaćuje dodatna naknada.

Sve u svemu, bez obzira za koji se od ovih bunglalova odlučili, dobiti ćete odličan smještaj na odličnoj lokaciji.

Kategorije
Sport Turizam

Uživajte u zimskim radostima na Pohorju u Sloveniji

Mnogi ljubitelji zimskih radosti, bilo da se radi o skijanju, sanjkanju, skijaškom trčanju ili nekoj drugoj aktivnosti, nerijetko pregledavaju ponudu Slovenije budući da je ona sve poznatija kao odlična zimska destinacija. A mnogi nakon što pregledaju dostupna skijališta, često se odlučuju upravo za Pohorje.

Prednosti Pohorja

Pohorje u Sloveniji je jedno od najvećih slovenskih skijališta pa stoga ne čudi kako se mnogi odlučuju da upravo tamo provedu svoj odmor. Nalazi se u blizini Maribora pa ima odličnu prometnu povezanost s raznim pravcima. Ovo skijalište je vrlo popularno odredište skijašima iz Hrvatske i Austrije, budući da je lako dostupno i nije daleko, za razliku od nekih drugih skijališta. Upravo zbog toga mnogi skijaši najčešće dolaze automobilom.

Pohorje u Sloveniji, odnosno samo skijalište, proteže se na nadmorskoj visini od 325m do 1327m. To istovremeno nudi čak 43 km uređenih staza, od onih za za početnike pa sve od onih najzahtjevnijih.

Oni koji se bave skijaškim trčanjem, uživat će u čak 27 km uređenih staza namijenjenih upravo toj disciplini. Za one koji žele još malo usavršiti svoje skijaško umijeće na raspolaganju je i poligon na kojem možete i izmjeriti svoju brzinu prolaska.

Ponuda za djecu

Za djecu i one najmlađe koji još ne mogu stati na skije nudi se jako puno aktivnosti. Prije svega, u ponudi je skijaška škola gdje će djeca već nakon nekoliko sati uz osposobljene trenere naučiti osnove skijanja. Dostupni su brzi tečajevi koji traju svega nekoliko dana, kao i oni koji traju i više tjedana. Oni najmlađi, koji su još uvijek premali za skijanje, uživat će u igri s animatorima koji se svakodnevno brinu da im ne bude dosadno, dok njihovi roditelji skijaju. Tako će oni igrati razne igre na snijegu, zabavljati se na prilagođenim poligonima i slično. U svakom slučaju, Pohorje u Sloveniji ponuditi će pregršt zabave i malima i velikima.

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/znamenitosti

Kategorije
Sport

Tri razloga, zašto ići na Pohorje na skijanje

Svi oni, koji vole skijanje, sigurno svake godine razmišljaju o tome, kamo bi mogli na neke nove skijaške staze, na kojima bi mogli uživati i spuštati se, kao nikad do sada! Jedna od mogućnosti, da se pronađe neka novost je sigurno internet – ako na primjer otvorite internet i počnete tražiti skijališta u našoj blizini, jedno od prvih, kojeg ćete naći je sigurno Pohorje – skijanje tamo je jedno od boljih. Ako krećete iz Zagreba, onda ste do ovih skijaških staza odaljeni samo kakav sat i pol, a naravno, sve zavisi, dali ćete krenuti prema Mariboru i njihovom dijelu strmina ili ćete krenuti prema Celju, Slovenskim Konjicama i Zrečama – bili ste već kod njih?

Ako ste se sada pitali, što zapravo možete pronaći u smjeru Celja i Zreča, onda je odgovor Rogla! To vam je dio Pohorja, gdje je skijanje stvarno prekrasno! Kad se jednom dignete po cesti do tih skijališta, sve će vam biti jasno – kao prvo, tereni, staze i žičare – sve to vam je na vrhunskom nivou, nikad sa tim stvarima nećete biti razočarani! Odmah nakon toga, tu je i drugi razloga, a to je sigurno sva ostala infrastruktura, koju možete tamo dobiti – hoteli, apartmani i ostalo – sve je prekrasno, dobro, a što je još važno, dostupno svima – cijene su nizke i povoljne!

Nekima sve to naravno nije dovoljno, pa će tražiti još neku dodatnu ponudu – naravno, kad jednom završite dan na skijaškim stazama, potrebno je još malo opuštanja i kako bi to mogli izvesti? Svega kakvih dvadeset minuta niže, spustite se po cesti i dođete do terma Zreče – tamo ćete dobiti odlične i velike bazene, vrhunske saune i sve ostalo, što si možete zamisliti i očekivati od jednog kvalitetnog wellness centra. Kad jednom isprobate sve to, nikad više nećete razmišljati o nekim drugim destinacijama, jer ovdje na tako malo prostora dobivate tako puno, a sve to za jako nisku cijenu!

Veče

Kategorije
Sport

Mariborsko Pohorje – hoteli, priroda i uživanje

Svi oni, koji barem malo prate skijanje ili na dnevniku pogledaju rubriku sporta, već su jednom čuli za Mariborsko Pohorje. Janica Kostelić je tamo odradila mnoge vrhunske vožnje na skijama, pa je tako to lokacija u Sloveniji, koju poznaju mnogi Hrvati. Ali ipak, na ovoj lokaciji ne trebate samo skijati – tamo se nađe priroda, koju ćete dobiti rijetko gdje na svijetu, a to znači, da možete tamo tako u zimskim danima, pa naravno i u ljetnim – sve što vam treba je, da krenete na put i tamo uživate. Znači, mariborsko Pohorje – hoteli, priroda i uživanje – tako bi ga mogli opisati u tri kratke riječi, a da bi vam bilo više jasno, čitajte dalje!
Da pojasnimo – ako stvarno želite upoznati ovu lokaciju u Sloveniji, onda vam jedan dan neće biti dovoljno, pa ćete kao prvo trebati neki hotel, da se smjestite u njemu i u miru možete raditi sve ono, što vam Pohorje nudi. Jedna od top lokacija, kamo sigurno morate, kad ste jednom na Pohorju je Rogla. Ako do sada još niste bili tamo, onda morate krenuti prema Celju, nakon toga skrenete iz autoputa prema Slovenskim Konjicama, Zrečama i onda prema gore. Kad jednom dođete na Roglu, tamo ćete naći veliko parkiralište i evo vas – pred vama je sve ono, što vam ta priroda može ponuditi!
Na Rogli, koja se znači nalazi na mariborskom Pohorju, se nalaze i mnogi hoteli, pa ako u onom trenutku nemate nekog smještaja, sigurni smo da ćete ga tamo naći. Naravno, to vrijedi i za sve one, koji se na primjer odluče, da će krenuti na skijanje za jedan dan, pa tamo vide, da je sve skupa još puno ljepše od onoga, što su gledali na televiziji ili na internetu – ništa lakšega, uzmite neko noćenje u kojem od hotela i ostanite još jedan dan. Cijene svega skupa, od noćenja, do skijaških karata su stvarno povoljne, a priroda vam stvarno nudi ono, gdje nigdje nećete dobiti!

Kategorije
Sport

Što vam može ponuditi Pohorje? Skijanje i još puno toga!

Ako ste prije dvadeset ili još više godina željeli neki turistički luksuz, onda vam je trebao samo kakav dobar hotel i ono što ide uz njega – more, skijalište ili nešto slično. Danas tome naravno više nije tako – ljudi pored onih osnovnih stvari, kao što je kvalitetno noćenje i hrana, žele i traže još puno više. Na primjer, ako želite zimski turizam, onda morate krenuti na Pohorje – na skijanje, na kupanje, u prirodu i na puno toga drugoga, što još ide uz to! Eto, kao što vidite, to je moderan turizam – ljudi žele sve u kompletu, a pored toga im je interes još nešto vidjeti i nešto doživjeti!

Slovenija kao takva može svojim gostima ponuditi stvarno puno, a pogotovo, kad je u pitanju priroda. Jedna od jako dobrih lokacija, gdje ćete stvarno dobiti jako puno je Rogla! To je kraj, koji se nalazi na malo više od tisuću metara nadmorske visine, a ljudi tamo mogu skijati, trčati na skijama, kupati se u bazenima, uživati u saunama, jesti odličnu hranu i naravno uživati u ostalim ljepotama, koje vam može ponuditi ovaj turistički kraj. Kao što vidite, ponuditi mogu stvarno puno, a sve skupa je dio Pohorja, koji je poznat u svijetu već desecima godina!

Ako ste mislili, da vam Pohorje može ponuditi samo skijanje, onda niste u pravu. Slovenija je tako mala država, da u njoj možete za sat vremena doći na mnoge zanimljive lokacije. Na primjer, ako se nalazite na Rogli ili pod njom u Zrečama, onda možete za čas posla skočiti do Maribora, Celja i drugih malo većih gradova, da si pogledate njihove ljepote, ako pak vam i to nije dovoljno, onda možete produljiti do Ljubljane, a tamo ponuda stvarno nema granica! Znači, ako stvarno trebate i želite nešto više, onda vam je Slovenija stvarno dobar odabir za zimski turizam – sigurni smo, da ćete tamo uživati maksimalno!

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi