Kategorije
Sport

Ponešto za svakoga na skijalištima u Sloveniji

Odlazak na skijanje mnogima je postala glavna zanimacija zimi. A o cjelokupnom dojmu skijanja i zimovanja, najviše ima utjecaj odabir skijališta. A kada je riječ o odabiru, tu se mišljenja skijaša najviše razilaze. Svatko ima određene stvari koje su mu bitne kod odabira skijališta. Nekima je bitna što veća površina prekrivena skijaškim stazama, nekima je bitna blizina skijališta, a nekima će glavni razlog za odlazak na određeno skijalište biti dobra dodatna ponuda. Oni koji žive u blizini Slovenije, samim time riješili problem s udaljenosti i skijališta u Sloveniji će im biti odličan izbor. No, nije samo blizina ono što će dobiti tim odabirom. Skijališta u Sloveniji nude i jako mnogo staza, prilagođene svima, brojne dodatne sadržaje, odlične smještajne kapacitete i još mnogo toga.

Raznolikost staza

Pogledate li mnoštvo skijališta u Sloveniji koje se nude skijašima te zbrojite li kilometre uređenih staza svih tih skijališta, dobit ćete respektabilnu brojku. Bez obzira za koje se skijalište odlučite, trebali biste imati na rasploaganju dovoljno staza za uživanje. Razlika je uglavnom u težini staza. Naime, neka skijališta u Sloveniji su prilagođenija onima s nešto manje skijaškog znanja, dok su neka prilagođenija onima koji već znaju jako dobro skijati. Zato prije odabira skijališta svakako provjerite ponudu. Najjednostavnije ćete to učiniti putem Interneta gdje ćete jednostavno pronaći sve detaljne inormacije u svakom skijalištu, zajedno s podacima o težini staza.

Raznolikost smještaja

Iako ima mnogo skijaša koji vole otići na jednodnevni izlet na skijanje, ima više onih koji na skijanju vole provesti nekoliko dana. Skijališta u Sloveniji su odlično pripremljena za takve skijaše te im se na samom skijalištu ili u neposrednoj blizini nudi veliki izbor smještaja. On se uglavnom sastoji od apartmana i hotela, uz još poneke drugačije tipove smještaja, poput bungalova. Cijene variraju ovisno o luksuzu i udaljenosti do staza. Najveću cijenu naravno možete očekivati boravkom u hotelu, no višu cijenu opravdavaju i razne dodatne usluge u hotelu, kao i mogućnost prehrane u restoranima. Mnogi se ipak radije odlučuju za usluge privatnog smještaja u apartmanima gdje za dosta manju cijenu dobivaju odlične smještajne jedinice. Naravno, u tom slučaju ne mogu računati na neke dodatne usluge kao u hotelu.

skijanje - pohorje

Raznolikost dodatnih sadržaja

Skijališta u Sloveniji prije svega nude odlične mogućnosti za skijanje, lijepo uređene staze prilagođene različitim tipovima skijaša. No, danas to skijašima nije dovoljno, već tijekom svog odmora traže i razne druge dodatne sadržaje. Mnogi hoteli tako nude razne dodatne usluge, koje uz nadoplatu mogu koristiti i oni koji nisu njihovi gosti. Primjerice, usluge wellnessa su vrlo popularne te ćete ih vjerojatno pronaći na svakom skijalištu. Ili u sklopu nekog hotela ili kao samostalnog centra. Jedan od odličnih primjera kada je riječ o kombinaciji takvih usluga sa skijanjem je skijalište Rogla. Osim što nudi sve što i ostala skijališta, u neposrednoj blizini se nalaze i terme Zreče. Tamo možete uživati u brojnim wellness uslugama, ali se i opustiti kupanjem u zatvorenim bazenima. Mnogi se upravo zbog te odlične kombinacije odlučuju za Roglu kao odabir svog idealnog skijališta u Sloveniji.
Od ostalih usluga koje skijaši vole vidjeti na skijalištima su svakako i razni ugostiteljski objekti. Bez obzira radi li se o barovima, kafićima, restoranima, skijališta u Sloveniji pružaju veliki izbor. Oni su uglavnom otvoreni tijekom cijelog dana te se u bilo koje vrijeme možete okrijepiti nekim toplim ili hladnim napitkom. A prava zabava u mnogim od tih objekata započinje navečer kada se organiziraju razne zabave. A mnogi skijaši će reći da su upravo te zabave ono što im dugo ostane u sjećanju.

Skijališta u Sloveniji su još uvijek relativno cjenovno povoljan izbor u odnosu na skijališta u okolnim državama pa ako se ne možete odlučiti, svakako pogledajte što vam Slovenija može ponuditi.

Kategorije
Sport

Rezervacija hotela putem Interneta

Pohorje je jedna od planina koja se nalazi u Sloveniji. Sastoji se od četiri dijela, a to su Mariborsko, Zrečko, Slovengraško i Ribniško Pohorje. Svaki taj dio dobio je naziv po obližnjem mjestu. Kada je riječ o najvišim vrhovima, tri najviša su Črni vrh, Velika Kopa i Rogla. A od sva 4 dijela ove planine, skijašima je najzanimljivije Mariborsko Pohorje. Nalazi se u neposrednoj blizini Maribora te je s njime odlično povezano. Nudi raznolike mogućnosti smještaja, a vrlo su popularni hoteli u Mariborskom Pohorju, iako spadaju u jedan od skupljih tipova smještaja. Najjednostavniji način rezervacije smještaja je putem Interneta.

Rezervacija hotela putem internetske stranice hotela

Hoteli u Mariborskom Pohorju se mogu jednostavno rezervirati tako da pronađete internetsku stranicu odgovarajućeg hotela te rezervirate termin direktno putem te stranice ili pozivom na broj telefona. Na ovaj način ćete na stranici moći pronaći sve potrebne informacije, od veličina soba, sadržaja u sobi, dodatnih sadržaja i slično. Naravno, sve to će biti popraćeno i mnogim slikama kako biste se lakše mogli odlučiti.

Rezervacija hotela putem ostalih internetskih stranica

Hoteli u Mariborskom Pohorju dostupnu su za rezervaciju i putem raznih drugih internetskih stranica. Tako postoje razne stranice koje na jednom mjestu nude izbor između mnogo različitih hotela, a među njima su i hoteli u Mariborskom Pohorju. Primjer jedne od poznatije takve stranice je booking.com. Putem te stranice se hoteli u Mariborskom Pohorju mogu vrlo jednostavno rezervirati. Odabirom odgovarajućeg hotela i termina u kojem u njemu želite odsjesti, dobit ćete prikaz raspoloživih smještajnih jedinica. Ukoliko ste zadovoljni s ponudom, potrebno je samo ispuniti vaše osobne podatke i podatke za plaćanje te izvršiti rezervaciju ili plaćanje. Ponekad se putem ovakih stranica može dobiti čak i povoljnija cijena nego direktno putem samog hotela tako da je svakako uvijek dobro provjeriti ponudu ove i sličnih stranica.

Više na https://www.rogla.eu/hr/smjestaj.

Kategorije
Sport

Skijajte u Sloveniji na jednom od mnogobrojnih skijališta

Skijanje u Sloveniji moguće je na jednom od mnogobrojnih skijališta. Iako je Slovenija površinom manja država od primjerice Francuske ili Austrije, nudi respektabilan broj skijališta u kojima možete uživati u skijanju. Ako prvi put dolaze na skijanje u Sloveniji, bit će teško odabrati odredište. Pitate li one s dugim skijaškim stažom u Sloveniji, svatko će imati neke svoje prijedloge, no vrlo vjerojatno će često među tim prijedlozima biti i Rogla.

Skijanje na Rogli i skijaške staze

Mnogima koji prvi put dođu na skijanje u Sloveniji i izaberu Roglu, toliko se svidi da postanu njeni stalni gosti. Ono po čemu se ističe je veliki broj raznolikih staza namijenjenih za one koji žele naučiti skijati, za one s nešto više znanja kao i za profesioanalne skijaše.

Primjerice, dvije vrlo popularne staze namijenjene onima s ništa ili jako malo skijaškog znanja su staze Uniorček 1 i 2. Na njima se nalazi i posebno ograđeni poligon na kojem će vas osposobljeni skijaši naučiti skijati, dok su obje staze svojom cijelom dužinom s vrlo malo zavoja i na blagoj padini. Kada dođete do samog cilja, očekuje vas velika ravnina pa ćete se lako zaustaviti.

Od ostalih popularnih staza namijenjenih onima s nešto više skijaškog znanja, ističu se staze Planja, Jasa i Košuta. One obilluju zavojima i nešto su strmije pa se mogu postići veće brzine. Isto tako, staze Jasa i Košuta su interesantne onima koji obožavaju noćno skijanje jer su osvjetljene reflektorima pa možete skijati i u vremenu od 17 do 21 h, od četvrtka do nedjelje. Za one skijaše s puno skijaškog iskustva, odlične staze će biti Jurgova 1, 2 i 3. One nude još veće strmine u kombinaciji s mnoštvom zavoja.

Bez obzira jeste li početnik, rekreativac ili profesionalni skijaš, skijanje u Sloveniji će svakome ponuditi staze kakve mu najviše odgovaraju. Više informacija

Kategorije
Turizam

Bungalovi nude veći komfor od apartmana

Mnogima koji dolaze u Roglu, apartmani su bili omiljeni izbor kada je riječ o smještaju. No, kada je riječ o većoj obitelji ili većem društvu, apartmani ne pružaju dovoljno komfora. U tom slučaju je smještaj u bungalovima puno bolji izbor. Cijenom su nešto skuplji od apartmana, ali zato nude i nešto veći komfor.

Bungalovi Rogla i Gaber

Ovi bunglalovi su od skijališta i hotela Rogla i Planja udaljeni svega 250 m. To znači da boravkom u njima nećete biti izloženi buci koji dopire sa skijališta i iz hotela, ali ipak ćete lako brzo stići do njih. Možete birati između manjih bungalova s 2 kreveta i onih većih s 4 kreveta. Mogućnost dodatnih ležajeva povećava kapacitet ovih bungalova. Zbog blizine hotela Rogla i Planja, gosti ovih bungalova se mogu koristiti njihovim uslugama pa se mogu opustiti u bazenima, rekreirati se u sportskoj dvorani, popiti piće u baru i slično. Svi bungalovi sadrže televizor, kupaonicu, blagavaonski stol, kuhinju. Za goste koji dolaze automobilom, vanjski parking je besplatan, a postoji i mogućnost korištenja garaže po cijeni od 10 € po danu.

Bungalovi Macesen

Ovi bungalovi udaljeni su oko 300 metara od hotela Rogla i samog skijališta. Bungalovi su trosobni tako da ne bi trebali imati problema s nedostatkom prostora. Sastoje se od prizemlja u kojem se nalazi dnevna soba s kuhinjom te kata na kojem su dvije spavaće sobe. Ako ne želite sami pripremati hranu, moguće je odabrati i uslugu polupansiona, odnosno ručka i večere. No, njih nećete dobiti u bungalovima, već ćete morati otići do obližnjih restorana u hotelu Rogla ili Planja. Ovi bunglalovi nude i boravak za kućne ljubimce, no to morate posebno naglasiti prilikom rezervacije jer se za njih naplaćuje dodatna naknada.

Sve u svemu, bez obzira za koji se od ovih bunglalova odlučili, dobiti ćete odličan smještaj na odličnoj lokaciji.

Kategorije
Sport

Skijanje u Sloveniji je iz godine u godinu sve popularnije

Skijaši se mogu podijeliti u dvije kategorije. Jedni su oni koji vole svoj skijaški odmor uvijek provoditi na istom mjestu, odnosno u omiljenom skijalištu. S druge pak strane, postoje skijaši koji vole otkrivati nove skijaške destinacije pa za svaki odmor izaberu neku drugo mjesto. Neki put je riječ samo o drugom skijalištu u istoj državi, dok ponekad promjene i državu. Neki skijaši će prestati s tim stalnim promjenama jednog kad pronađu idealnu destinaciju, a neki će nastaviti i dalje. A mnogima je skijanje u Sloveniji donijelo upravo ono za čime su tragali.

Odabir Slovenije kao idealne destinacije

Skijanje u Sloveniji privlačno je mnogim skijašima iz više razloga. Cijena je nekima još uvijek presudni faktor prilikom odabira destinacije, a skijanje u Sloveniji je još uvijek cjenovno prihvatljivije od nekih drugih destinacija. No, važno je napomenuti da zbog toga razina usluge nije ništa manje nego kod drugih destinacija. Tako prilikom skijanja u Sloveniji imate izbor nekoliko različitih skijaških centara te ukupno preko 40-ak kilometara uređenih staza. Svake godine radi se na uređenju novih staza pa će za nekoliko godina ukupna dužina uređenih staza biti i još veća.

Sloveniji kao idealnoj skijaškoj destinaciji pomaže i raznoliki odabir smještaja. Birati možete između apartmana i hotela. Apartmani su jeftiniji od hotela, no zato ćete boravkom u njima se sami morati pobrinuti za prehranu. Hoteli nude komociju smještaja zajedno s prehranom, odnosno doručkom, ručkom i večerom, ovisno o odabranom paketu. No, to zato dolazi i s nešto višom cijenom u odnosu na apartmane.

Skijališta

S obzirom na svoju veličinu, Slovenija nudi veliki broj skijališta. Ona se razlikuju po broju uređenih staza te dodatnom ponudom na i oko samog skijališta. Ovisno koje usluge su vam bitne, prije odlaska na skijanje u Sloveniji, provjerite ponudu skijališta te se odlučite za ono koje vam može ponuditi sve te usluge.

https://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Kategorije
Sport

Tri razloga, zašto ići na Pohorje na skijanje

Svi oni, koji vole skijanje, sigurno svake godine razmišljaju o tome, kamo bi mogli na neke nove skijaške staze, na kojima bi mogli uživati i spuštati se, kao nikad do sada! Jedna od mogućnosti, da se pronađe neka novost je sigurno internet – ako na primjer otvorite internet i počnete tražiti skijališta u našoj blizini, jedno od prvih, kojeg ćete naći je sigurno Pohorje – skijanje tamo je jedno od boljih. Ako krećete iz Zagreba, onda ste do ovih skijaških staza odaljeni samo kakav sat i pol, a naravno, sve zavisi, dali ćete krenuti prema Mariboru i njihovom dijelu strmina ili ćete krenuti prema Celju, Slovenskim Konjicama i Zrečama – bili ste već kod njih?

Ako ste se sada pitali, što zapravo možete pronaći u smjeru Celja i Zreča, onda je odgovor Rogla! To vam je dio Pohorja, gdje je skijanje stvarno prekrasno! Kad se jednom dignete po cesti do tih skijališta, sve će vam biti jasno – kao prvo, tereni, staze i žičare – sve to vam je na vrhunskom nivou, nikad sa tim stvarima nećete biti razočarani! Odmah nakon toga, tu je i drugi razloga, a to je sigurno sva ostala infrastruktura, koju možete tamo dobiti – hoteli, apartmani i ostalo – sve je prekrasno, dobro, a što je još važno, dostupno svima – cijene su nizke i povoljne!

Nekima sve to naravno nije dovoljno, pa će tražiti još neku dodatnu ponudu – naravno, kad jednom završite dan na skijaškim stazama, potrebno je još malo opuštanja i kako bi to mogli izvesti? Svega kakvih dvadeset minuta niže, spustite se po cesti i dođete do terma Zreče – tamo ćete dobiti odlične i velike bazene, vrhunske saune i sve ostalo, što si možete zamisliti i očekivati od jednog kvalitetnog wellness centra. Kad jednom isprobate sve to, nikad više nećete razmišljati o nekim drugim destinacijama, jer ovdje na tako malo prostora dobivate tako puno, a sve to za jako nisku cijenu!

Veče

Kategorije
Odmor

Želite na skijanje? Slovenija će vas iznenaditi!

Skijanje je jedan od sportova, koji baš i nije bio jedan od obožavanih u Hrvatskoj – tako dugo, dok na scenu nisu došli Ivica i Janica. Kad su ljudi počeli pratiti taj sport, sve više njih je počelo gledati, gdje i kako nabaviti opremu za ovaj sport, koliko će ih sve te skije, pancerice i ostale stvari koštati i naravno, kamo opšte mogu krenuti, na koja sve skijališta, da bi uživali u svemu tome. Jer Hrvatska baš i nije država, da bi u njoj imali brojna skijališta, su se ljudi najviše pojavljivali u blizini Zagreba, znači hodali su na Sljeme ali zašto uvijek na istu poziciju, ako bi čovjek mogao i kamo drugdje?

Kad su ljudi počeli tražiti alternative Zagrebu, postalo je jasno skijanje, kojeg ima Slovenija, dobiva se na rijetkim mjestima u svijetu – pitate se zašto? Razloga za to ima stvarno puno! Ako počnemo nabrajati – osnovna stvar, koja se sviđa mnogim Hrvatima, je sigurno blizina svih tih skijališta, koja su nam praktički na dohvat ruke! Ako na primjer pogledamo samo Mariborsko Pohorje – Rogla – to je jedna od destinacija, gdje ćete iz Zagreba biti za svega sat i nekoliko, a tamo ćete dobiti sve što možete poželjeti – odlične staze, vrhunska noćenja, prekrasnu prirodu i naravno, za sve one, koji žele dobru hranu, ima je koliko želite.

Koliko od vas, koji sada ovo čitate, bilo je već na skijanju u Sloveniji? Ako još niste bili, onda vam stvarno predlažemo, da sjednete u automobil, uzmete skije i krenete na put. Rogla je jedna od onih destinacija, gdje i nemaju baš velikih problema sa s snijegom, a pored svih onih koji skijaju, imaju i odlične pruge, za sve one, koji trče na skijama. Sve one šume, staze i ljudi, će vam omogućiti, da ćete stvarno uživati i provesti se prekrasno. A što je kod svega ovoga najbolje – potrošit ćete stvarno male pare, jer cijene su niske!

Kategorije
Sport

Što vam može ponuditi Pohorje? Skijanje i još puno toga!

Ako ste prije dvadeset ili još više godina željeli neki turistički luksuz, onda vam je trebao samo kakav dobar hotel i ono što ide uz njega – more, skijalište ili nešto slično. Danas tome naravno više nije tako – ljudi pored onih osnovnih stvari, kao što je kvalitetno noćenje i hrana, žele i traže još puno više. Na primjer, ako želite zimski turizam, onda morate krenuti na Pohorje – na skijanje, na kupanje, u prirodu i na puno toga drugoga, što još ide uz to! Eto, kao što vidite, to je moderan turizam – ljudi žele sve u kompletu, a pored toga im je interes još nešto vidjeti i nešto doživjeti!

Slovenija kao takva može svojim gostima ponuditi stvarno puno, a pogotovo, kad je u pitanju priroda. Jedna od jako dobrih lokacija, gdje ćete stvarno dobiti jako puno je Rogla! To je kraj, koji se nalazi na malo više od tisuću metara nadmorske visine, a ljudi tamo mogu skijati, trčati na skijama, kupati se u bazenima, uživati u saunama, jesti odličnu hranu i naravno uživati u ostalim ljepotama, koje vam može ponuditi ovaj turistički kraj. Kao što vidite, ponuditi mogu stvarno puno, a sve skupa je dio Pohorja, koji je poznat u svijetu već desecima godina!

Ako ste mislili, da vam Pohorje može ponuditi samo skijanje, onda niste u pravu. Slovenija je tako mala država, da u njoj možete za sat vremena doći na mnoge zanimljive lokacije. Na primjer, ako se nalazite na Rogli ili pod njom u Zrečama, onda možete za čas posla skočiti do Maribora, Celja i drugih malo većih gradova, da si pogledate njihove ljepote, ako pak vam i to nije dovoljno, onda možete produljiti do Ljubljane, a tamo ponuda stvarno nema granica! Znači, ako stvarno trebate i želite nešto više, onda vam je Slovenija stvarno dobar odabir za zimski turizam – sigurni smo, da ćete tamo uživati maksimalno!

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi

Kategorije
Sport

Uvijek dovoljna višina snijega! To vam je Slovenija!

Kad su vani temperature iznad trideset stupnjeva, svi gledaju samo na to, kamo bi otišli na more, da se okupaju, da se rashlade i u tome uživaju. A kad dođe zima, sve skupa se malo okrene – svi počnu gledati, kamo bi otišli na skijanje. Ali ipak, kad se odlučujete o tome, kamo bi otišli, bitnih je nekoliko stvari – na primjer, jedna od bitnih stvari je sigurno cijena skijanja. Neka skijališta stvarno imaju visoke cijene, pogotovo ona u Austriji, a naravno, još su daleko, pa ćete teško doći do njih. Sljedeći problem je kvaliteta skijanja, znači dužina staza – ako odete negdje, pa ćete se petnaest minuta voziti žičarom i minutu spuštati, to vam je znak, da ćete više sijedjeti nego uživati.

A to naravno još nije svi – ako opšte želite skijati, potreban vam je snijeg. Za naša skijališta još nije problem dobiti informaciju, koliko ga ima, a kako je sa susjedima? Znači, prije odlaska na skijanje, jako puno ljudi zanima višina snijega u Sloveniji. Svi traže te podatke, svi pretražuju Internet, da bi vidjeli ili ga ima desetak, dvadeset centimetara ili metar ili više. Ako do sada niste znali – Rogla je jedno od skijališta, koje se nalazi na nadmorskoj visini preko tisuću metara ali snijeg kod njih nikad nije problem – zapadne jako brzo i održi se na stazama stvarno dugo!

Znači, za sve one, koji volite skijati, sad imate jednu od lokacija, do koje ćete doći brzo, gdje cijene nisu pretjerane, a i višina snijega je za Sloveniju dosta velika! Sada samo još morate uzeti skije u ruke i krenuti na put. Skijalište na Rogli će vam ponuditi sve što trebati – od odličnih staza za vaše mališane, do strnima za one, koji žele malo više adrenalina. A nikako ne smijemo zaboraviti na sve one, koji vole trčati na skijama – ako stvarno želite uživati u sređenim stazama i prekrasnoj prirodi, onda vam je to TOP lokacija za posjetiti!

Ovde