Kategorije
Vijesti

Pomama za trakama za vježbanje

Najnoviji hit među opremom za treniranje u posljednje vrijeme su svakako trake za vježbanje. One su napravljene od različitih vrsta elastičnih guma za trening poput lateksa. Mogu se pronaći u varijantama materijala izrade, različitim širinama, različitim dužinama te u varijantama traka za vježbanje s ručkama, mini bandova, total body setova, tuba, prstenova i slično.

trake za vježbanje

Zašto baš trake za vježbanje

Trake za vježbanje postale su hit u svijet vježbanja zbog toga što pružaju otpor u oba smjera što znači da su tijekom vježbanja mišići vježbača opterećeni iz različitih kutova. Opterećivanjem mišića na taj način, trake za vježbanje povećavaju intenzitet treninga i prisiljavaju mišiće na jači i učinkovitiji rad. Samim tim tijekom kontrakcije mišići postaju kraći i snažniji.
Kao glavne prednosti traka za vježbanje izdvajaju se povećanje snage uzrokovao otpornošću koju pružaju trake za vježbanje, fleksibilnost te izdržljivost zbog čega se savjetuje njihovo upotrebljavanje tijekom zagrijavanja mišića, treninga snage i fleksibilnosti te istezanja ili rehabilitacije.

Ekonomičnost i sigurnost

Osim navedenih prednosti, trake za vježbanje imaju i još nekoliko njih. Prva dodatna prednost je to što je kod korištenja traka za vježbanje rizik od ozljeda sveden na minimum pa su tako odličan dodatak za vježbanje onima koji pate od nekih starih ozljeda. Isto tako, trake za vježbanje su vrlo ekonomične jer su cjenovno prihvatljive, ali one i svojom veličinom omogućavaju korisniku da ih vrlo lako ponese sa sobom na putovanje ili odmor kada želi odraditi kvalitetan trening i održati dobru formu.
Također, one su odličan rekvizit za vježbanje kod kuće jer su vrlo jednostavne za korištenje te vam za njihovo korištenje nije potrebna asistencija trenera ili stručne osobe pa vam samim time i smanjuju troškove eventualne članarine u teretani ili fitness centru. Za vježbanje s trakama za vježbanje vam je dovoljno malo slobodnog prostora, volja za trening te nekoliko savjeta i uputa kod kojih vježbi ih je najbolje upotrijebiti i na koji način, što vrlo lako možete pronaći na internetu.

Hervis.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.