Kategorije
Sport

Trčanje za djecu mora biti zabava

Kad se djeca rode, velika većina roditelja već počne razmišljati o tome, sa čime će se baviti njihov mališan, kad napuni pet ili sedam godina. Neki roditelji se odluče za nogomet, jer velika većina djece počne sa tim sportom, jer ga kao igraju mnogi. Oni, koji imaju malo više novca, svoju djecu uključe u tenis klubove, gdje će trčati za lopticama i postizati poene! A na kraju krajeva, nisu svi roditelji isti – postoje i takvi, koji su na stare dane zavoljeli sport, kao što je trčanje, pa zašto onda i njihovo dijete ne bi probalo nešto takvo. Taj sport je individualan, da u njemu ne zavisite o nikome – što trenirate, to dobijete natrag na utrkama!
Za sve one roditelje, koji misle, da trčanje nije za djecu, moramo odmah napomenuti, da su treninzi za mališane i treninzi za odrasle potpuno drugačiji. Djece praktički ne možeš natjerati, da trče kilometre i skupljaju korake. Ako bi im neki trener napravio nešto takvo, jako brzo bi izgubio sve one, koji su se odlučili za ovaj sport. Kod mališana sve skupa je drugačije, sve mora biti igra, sve mora biti zabava – znači, djeci je potrebno treninge napraviti tako, da love drugi drugoga, da se ganjaju za loptom, da preskaču prepreke, a da na kraju niti ne znaju, da su na treningu pretrčali možda kilometar ili dva!
Naravno, pored svih tih načina treniranja, za roditelje je jako bitno, da pogledaju na svoje mališane, kako su obučeni na treningu – dok trče, oznojit će se, a kad stanu, može ih napuhati vjetar, a to naravno nije dobro, jer se djeca mogu prehladiti. Iz tog razloga je jako dobro, da se mališanima razloži, da se moraju na kraju treninga što prije obući i zaštititi se od vjetra, jer jedino tako će ostati zdravi i moći će bez ikakvih problema na sljedeći trening!

Ovde

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.