Kategorije
Sport

Trening kod kuće – sobni bicikl i vaše tijelo

Mnogi su sportovi, sa kojima se ljudi bave – neki od njih su takvi, da ih možete više ili manje izvoditi samo vani. A kad je u pitanju priroda, morate znati, da su tu jako bitni i vremenski uvjeti – na primjer kiša, u zimskim danima mraz i snijeg i slično. A kako onda odraditi trening? Postoje takvi, koje na primjer sve to ne smeta, pa će krenuti van i u najluđem vremenu ali nismo svi isti – neki u takvim okolnostima ne izlaze, pa im treba neka alternativa – ali koja? Jedna od mogućnosti je sigurno, da nabavite neku fitnes kartu, pa u takvoj situaciji krenete tamo ali možete sve to odraditi i kod kuće – trebat će vam neke sitnice ali sve se može, ako se hoće!

Znači, ako ste odlučili, da ćete u ovakvim okolnostima napraviti trening kod kuće, onda će vam na primjer trebati vaše tijelo – to svatko od nas ima i možda još kakav sobni bicikl. Imate ga? Ako ga nemate, onda morate znati, da je to jedna od stvari, koju se danas može dobiti već dosta jeftino, a kao takva može biti dosta praktična, kad je vani slabo vrijeme! Kad ćete ga nabaviti, onda ste spremni – za početak svakog treninga kod kuče, morat ćete se zagrijati – zagrijavanje na sobnom biciklu je jako dobro, jer ćete se oznojiti, dignuti puls i bit ćete spremni za sve ostalo, što ćete raditi s svojim tijelom!

Kad jednom odradite zagrijavanje, onda dolazi na red sve ostalo – ako imate prostora, možete raditi kakve poskoke, ako toga nemate, onda krenite na sklekove, trbušnjake i slične vježbe za moć. Pored toga, tu su i brojne vježbe za stabilizaciju – ako ih do sada niste radili, onda ih počnite što prije. Za sve one, koji još tih vježbi ne poznate – potražite ih na Youtubu, imate ih jako puno, a za sportaše su jako dobrodošle. Pa eto, kao što vidite, izgovora više nema – ako imate volje, onda se može odraditi trening u svim uvjetima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.